Whedon o Avengers na Blu-ray: "Netoužím po režisérské verzi"

vydáno 15. 7. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Avengers 2, Avengers: Age of Ultron, Blu-ray, film, Joss Whedon, kino

Druzí Avengers sice utržili více než miliardu dolarů, kritici a hlavně diváci však ze superhrdinského pokračování stoprocentní radost neměli. Mnozí filmu vyčítají kostrbatost, nedotaženost některých linií a přílišnou rozvětvenost, jež se nepovedlo ukotvit do sevřeného filmového tvaru. Proto se po premiéře začalo (jako vždy) mluvit o režisérské verzi, v níž by Joss Whedon představil kompletní vizi svého filmu. Jenže fanoušci soudí a Marvel a sám režisér mění. Podle Whedona se totiž režisérské verze pravděpodobně nedočkáme. A ani on sám po ní nijak zvlášť netouží. Sám si pro zvídavé novináře na Comic-Conu připravil velmi komplexní a zřejmě definitivní odpověď na dlouhodobě pokládanou otázku.

Avengers: Age of Ultron

„Nikdy jsem neměl potřebu dělat režisérskou verzi čehokoli a snažil jsem se dělat film tak, abych byl spokojený já i studio. Ultron je velmi komplexní a byla s ním spjata spousta změn a ústupků. Instinkt mi říká jasné ne. Jako umělec jsem k*revsky líný a dělat režisérskou verzi zní až příliš namáhavě. Také si nemyslím, že je po této verzi dostatečná poprávka. Spoustu materiálu uvidíte v bonusech na DVD, ale příběh jako takový je ve filmu v podobě, jakou jsem si víceméně představoval a nemyslím si, že je potřeba ho neustále upravovat. Připomíná mi to situaci, kdy jsem ve 13 letech slyšel v rádiu remix své oblíbené písně. Vyděsilo mě to natolik, že jsem rádio vypnul a nikdy ho znovu nepustil. Říkám si: "Počkat, to byl TEN song, tohle nemůžete!“ Naše celá kultura se neustále snaží něco měnit, ale já takový nejsem. Pokud vyprávím příběh, chci ho odvyprávět a uzavřít. Ultron možná není ve finále na sto procent filmem, jakým jsem ho chtěl mít. Ale také je to film, který je pro mě nesmírně osobní, se kterým mi Marvel věřil a na kterým spousta lidí odvedla hromadu práce. A necítím potřebu jít a měnit to. Zkrátka mám pocit, že tady to máte a tak to je."

Takže režisérskou verzi v dohledné době neočekávejte, ačkoli ji některé zahraniční e-shopy na svých webech propagovaly. Pokud jde o Whedona, žádná alternativní verze Age of Ultron se nechystá. A pokud ano, pravděpodobně bez jeho účasti. Ale v rámci budování marvelovského filmového vesmíru by byl podobný krok zvláštní. Marvel nemůže chtít vytvářet alternativní verze svých filmů. Poté by filmy jako celek nepůsobily soudržně.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře