Viděli jste už vesmírné sci-fi Gravitace? Podělte se s námi o své dojmy!

vydáno 5. 10. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy: Alfonso Cuarón, film, George Clooney, Gravitace, Gravity, IMAX, kino, Sandra Bullock

Gravitace Od čtvrtka je v českých kinech uváděna nová sci-fi Alfonsa Cuaróna Gravitace, jíž většina recenzentů hodnotí nadmíru pozitivně a někteří ji dokonce označují za nejlepší film letošního roku. Nás teď ale zajímají vaše dojmy a názory. Film je totiž možné vidět hned několika způsoby. Od IMAXu, který pro maximální zážitek doporučujeme, přes 3D v klasickém multiplexu a verzi s Dolby Atmos v pražském Premiere Cinemas až po tradiční 2D, v němž musí být vesmírné dálavy okolo matičky Země citelně méně působivé.

V naší recenzi jsme filmu tleskali za vizuální zpracování a kvalitní 3D, naopak nás nezaujal stereotypní scénář a šestákové zvraty, které značně degradovaly celkový zážitek. Vy však můžete tyto výtky hodit za hlavu a sdělit nám, jak se film líbil vám a v jakém prostředí ho doporučujete ke zhlédnutí!

Nejzajímavější komentáře z diskuze pod článkem či z Facebooku budeme postupně doplňovat, abychom vaše dojmy utřídili.

Jiří Benda napsal v diskuzi na Facebooku

Dneska jsem navštívil IMAX verzi a byl to úžasný zážitek. Místy jsem měl i problém u některých scén se nadechnout. Druhý nejlepší film v IMAXU, co člověk může zažít a nikdy na to nezapomene.

Honza Hloušek napsal v diskuzi na Facebooku

Viděl jsem pouze 3D v klasickém kině, nicméně musím konstatovat, že v IMAXU to bude určitě jen pro silné žaludky!

Nall Hutta napsal v diskuzi na Facebooku

Tento rok zatím nej film, který mě nejvíc nadchl, společně s Metallica koncertem ve 3D.

Martinezz De Los Klimos napsal v diskuzi na Facebooku

Trochu škoda pouhého Clooneyho takřka až camea (jeho postava ve filmu je oproti Sandřině velmi krátce). Příběh je sice velmi jednoduchý, ale perfektně zasazený a zpracovaný, takže se prostě na plátno koukáte a kocháte se. Ano, jsou tam i nějaké nelogické části (odstředivá/gravitační síla z ničeho či odnikud), ale ve výsledku výborná vesmírná jednohubka s výborným vizuálem. 3D rozhodně doporučuji, IMAX musí být skvělý (viděno ve standardním 3D sále). Hudba sedí a zvuky jsou skvěle promyšlené (zní tak, jak by znít měly). Zbytečná hlasitost vadí snad jen tři vteřiny při vrcholení hudby na začátku a na konci (u Atmosu by mi asi rupla hlava), ve zbytku filmu si ale na hlasitost stěžovat nemohu. Doporučuji, zajděte. Snad jediná skutečná škoda mi přišlo oněch pouhých 90 minut.

th0ca napsal v diskuzi pod článkem

Viděno v klasickém kině ve 3D a osobní názor: velmi zajímavý film, hlavně kvůli prostředí. 3D konečně neuráží, sice nijak zvlášť neohromí, ale konečně jsem mel po dlouhé době dobrý pocit z perspektivy (pro mě typický problém 3D filmů – postava, která je v záběru působí zmenšeně, jak když je na plátně v tu chvíli místo ní dítě – zde ten problém konečně nebyl). Příběhově paráda, až na wtf moment s Clooneym. Ten moment opravdu celé, do té doby budované, napětí zazdil. Kvůli „kvalitě“ 3D v kině se ale těším na repete doma na Blu-ray.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Viděli jste už vesmírné sci-fi Gravitace? Podělte ...

Vložil th0ca (bez ověření), 7. Říjen 2013 - 10:45

Obrázek uživatele th0ca

No, za me videno v klasickem kine ve 3D a osobni nazor: velmi zajimavy film, hlavne kvuli prostredi. 3D konecne neurazi, sice nijak zvlast neohromi, ale konecne sem mel po dlouhe dobe dobry pocit z perspektivy (pro me typicky problem 3D filmu – napr postava, ktera je v zaberu cela pusobi zmensene, jak kdyz je na platne v tu chvili misto ni dite – zde ten problem, konecne, nebyl). Pribehove parada, az na wtf moment s Cloonym (abych nespoileroval), ten moment bohuzel opravdu cele, do te doby budovane, napeti zazdil. Kvuli „kvalite“ 3D v kine se ale tesim na repete doma na bluray. Vic asi nema nyni smysl popisovat. Bullock hrala dobre, ale jeji roli by zvladla asi jakakoliv jina herecka a Clooney pusobil opet jako sympatak.

Re: Viděli jste už vesmírné sci-fi Gravitace? Podělte ...

Vložil opat (bez ověření), 7. Říjen 2013 - 15:08

Obrázek uživatele opat

Jsem rád, že alespoň někdo zůstal nohama na Zemi a ne na oběžný dráze, ten hype okolo toho je nesnesitelnej, až mám někdy pocit, že se jedná o nejlepší film všech dob a ne o technicky brilantní popcorn.

Re: Viděli jste už vesmírné sci-fi Gravitace? Podělte ...

Vložil Avari (bez ověření), 9. Říjen 2013 - 19:00

Obrázek uživatele Avari

To je hype. Jaký ten film bude asi na DVD? Tam by se měl hlavně posuzovat, zda funguje. Mám takový pocit, že Gravitace je postavená jen na technologii a doma, při běžném sledování, to bude průměr.

Re: Viděli jste už vesmírné sci-fi Gravitace? Podělte ...

Vložil Hanz (bez ověření), 12. Říjen 2013 - 23:52

Obrázek uživatele Hanz

GRAVITACE V IMAXU – moje recenze Nejdřív začnu tím pozitivním a negativa si schovám až na konec. Film mě nadchnul. Sandra hraje na maximum jako vždy a co dělá jí opravdu věříte. Film nikam nespěchá a dává divákovi prostor se vžít do jejích pocitů a prožívat to s ní až do konce. Scény kdy se něco podělá jsou velkolepé, efektní a díky minimálním střihům si je pořádně vychutnáte. Finále filmu má dobrý hudební podklad. Pro lidi co jsou zvyklí jen na akční filmy typu Expendables se nejspíš budou nudit. Ale my co máme rádi emoce to vydržíme Hodnocení filmu: 10/10

Teď ty negativa: A to je úroveň kin v poslední době. Člověk si řekne IMax – uaaauu to bude epický! Ano cena je vskutku epická! 224Kč za 90 minut filmu. Před filmem půl hodiny reklamy. Je to nutné při takové ceně vstupenky? Největší 3D bylo Imaxovské intro s čísly, na které se vždy moc těším, neb je to to nejhezčí z celého výletu do Prahy ale ve filmu je 3D doslova nulový. A když už něco lezlo ven tak to bylo stejně mázlý! Všechny záběry kde se kamera hýbe byly mazané, a já byl rád že radši čtu titulky než abych si ničil oči. Hlasitost byla neuvěřitelně naplno, a to i já, který při filmových projekcích likviduje sousedy padáním lustru ze stropu jsem to nemohl vydržet a zacpával si uši! Ten první šok nastává hned ze začátku při nápisu Gravity a pak asi 15krát. A jak už to tak bývá při 3D filmech, je obraz tmavý a takový mdlý.

Shrnuto: 3D smysl nemá, protože to filmové společnosti flákají. Vyjímkou je animák Sammyho dobrodružství a prezentační videa od výrobců 3D televizí s barevnými míčky a rachejtlemi co vám lítají po obýváku. A to je za ty roky sakra málo! Imax už není co býval, a kvůli největšímu plátnu na světě a " křištálově čistému obrazu" který jde díky digitalizaci kin do háje to nemá cenu! Vykašlete se na kina a pořidte si projektor!