Verbatim SecureSave DVD - nové šifrované médium

vydáno 3. 1. 2010 | autor Verbatim | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software, Datová média

Tagy: AES, DVD, DVD-R, médium, SecureSave DVD, Verbatim

Verbatim - logo

SecureSave DVD od Verbatimu je zapisovatelné DVD, které ukládá a zároveň chrání soubory prostřednictvím softwarového 256-bitového AES šifrování. Data lze na disk bezpečně uložit a přenášet s vědomím, že k jeho obsahu není možné bez oprávnění přistoupit.

Balení 5 DVD je již k dostání v obchodech za 159 Kč (doporučená maloobchodní cena).

Disk, který je určen pro soukromé i profesionální použití, ocení každý uživatel, který nechce, aby se jeho citlivá data dostala do nepovolaných rukou. V posledních letech byly noviny plné příkladů zneužití ztracených či odcizených dat, z nichž k některým došlo například v poštovním styku.

Existuje mnoho druhů takových dat, např. finanční data, design nových produktů, plány, fotografie, smlouvy či seznamy jmen a adres – prakticky veškeré informace, které lze považovat za osobní či důvěrné.

Verbatim SecureSave DVD

SecureSave DVD používá softwarové 256-bitové AES šifrování, které zabraňuje neoprávněnému přístupu k uloženým datům prostřednictvím povinného zadání hesla. Každé DVD-R pojme až 4,5 GB dat a software předinstalovaný na DVD se automaticky spustí při vložení disku do mechaniky.

Díky tomu je celý proces vypálení a zašifrování dat na DVD velmi jednoduchý. SecureSave DVD rovněž podporuje zápis více sekcí, takže celou kapacitu 4,5 GB můžete zaplnit postupně.

„Náš SecureSave DVD je ideálním řešením pro uživatele, kteří by chtěli svým přátelům či obchodním partnerům posílat citlivá data a nemuseli se přitom obávat jejich možné ztráty v poštovním styku,“ vysvětluje Torsten Leye, Marketing Manager Optical, Verbatim EUMEA.

Podle konzultační společnosti Santa Clara Consulting Group je Verbatim světovou jedničkou v oblasti optických médií s největším podílem prodejů na globálním trhu zapisovatelných CD a DVD disků již čtyři roky v řadě (2005–2008).

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře