Verbatim přináší do obýváků multimediální disky MediaStation

vydáno 29. 8. 2008 | autor Verbatim | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače

Tagy: 1080i, 1080p, DivX, HDMI, Icecast, JPEG, JPG, MediaStation, MediaStation Pro, MP3, MPEG-4, Ogg Vorbis, PNG, přehrávač, SATA, Shoutcast, USB, Verbatim, WAV, Wi-Fi, WMA, XviD

Verbatim - logo

Luxusní zábava s Verbatimem

Verbatim rozšiřuje své produktové portfolio o dva multimediální pevné disky, z nichž každý nabízí 500 GB úložné kapacity: MediaStation a MediaStation Pro. Prázdninová videa, fotografie, hudbu či filmy lze uložit na disk MediaStation a přehrát je přímo prostřednictvím televizoru či stereo systému. Díky LAN konektivitě je možné integrovat pevný disk také do domácí sítě, přičemž verze MediaStation Pro podporuje navíc i příjem internetového rádia. Navigace ve složkách je přehledná a uživatelsky přívětivá. Oba multimediální disky jsou již na trhu – MediaStation za 4299 Kč, MediaStation Pro za 6189 Kč.

Každý zná jistě problémy, které někdy provázejí prohlížení prázdninových videí, fotografií či filmů na domácím PC. S disky MediaStation od Verbatimu je to vše již pouhou minulostí. Stačí jen přímé propojení s televizorem a můžete si vychutnávat multimediální obsah dle vlastního výběru – to vše v nejlepší možné kvalitě a z pohodlí svého gauče. Disk MediaStation váží okolo jednoho kilogramu, má skladný design a je také extrémně tichý – nepoužívá žádné ventilátory – a díky svému sofistikovanému provedení perfektně ladí s kteroukoliv výbavou.

Verbatim MediaStation

MediaStation obsahuje 3,5" SATA pevný disk určený k bezproblémovému zápisu a čtení dat. 500GB paměť poskytuje dostatek místa pro (v závislosti na formátu a stupni komprese) 1000 hodin videa (MPEG-4) nebo 6300 hodin hudby (MP3), případně 250000 fotografií z 5-megapixelového fotoaparátu.

Multimediální pevné disky mohou přehrávat všechny oblíbené video, audio a grafické formáty, včetně MPEG-4, DivX, MP3, WMA, WAV, Ogg Vorbis, JPEG a PNG. Veškeré potřebné propojovací kabely jsou součástí balení disku. Volitelně je k dispozici analogový audio kabel (cinch) nebo digitální připojení přes optický výstup Toslink/S-PDIF garantující nejvyšší možnou zvukovou kvalitu. Oba modely MediaStation podporují formát Digital Audio 5.1.

Obsažené kompozitní a S-video propojovací kabely zajišťují přehrávání s vynikající kvalitou obrazu. MediaStation Pro nabízí také možnost HDMI připojení, které zaručuje vůbec nejlepší možnou obrazovou i zvukovou kvalitu s podporou formátu Full HD a rozlišením 1080p. Standardní verze MediaStation nabízí maximální rozlišení 1080i. Přes použité komunikační rozhraní USB 2.0 lze k disku MediaStation Pro nahrávat další data, která se budou zobrazovat přímo na TV.

Jednou ze zajímavých vlastností verze Pro je podpora konektivity WLAN. Díky bezdrátové integraci s domácí sítí se data z PC mohou nejen pohodlně přenášet na disk MediaStation, ale mohou se také v reálném čase přehrávat na televizoru. MediaStation Pro umí rovněž přijímat internetové rádio – radiové streamy Shoutcast a Icecast je možné přijímat přímo prostřednictvím internetové přípojky.

Verbatim MediaStation Pro

Pohyb v menu na obrazovce je navržen obzvlášť přehledně; ovládá se pohodlně prostřednictvím dálkového ovladače. Uživatel si může vytvářet také osobní seznamy skladeb nebo so nastavit soukromé, heslem chráněné složky.

Aktualizace firmwaru a stahování nových kodeků a funkcí je garantováno a probíhá prostřednictvím webových stránek Verbatim.

„Vždy se zaujetím zkoumáme potřeby našich zákazníků a věříme, že MediaStation a MediaStation Pro budou výborným doplňkem produktového portfolia Verbatim. Přehrávání multimediálního obsahu na televizoru má velmi dobrou kvalitu. Budeme rádi, když si tento zážitek naši zákazníci sami vyzkoušejí,“ říká Kai Miroschnik, Business Development Manager HDD Verbatim EUMEA.

Dva nové multimediální pevné disky od Verbatimu jsou již dostupné ve specializovaných prodejnách. MediaStation stojí 4299 Kč a MediaStation Pro pořídíte za 6189 Kč (doporučené maloobchodní ceny).

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře