Verbatim na IFA: pevné disky, mikro USB disky a MediaStation

vydáno 1. 9. 2009 | autor Verbatim | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače, Datová média

Tagy: 1080i, AES, Anniversary Edition, AZO, BD-R, Blu-ray, DVB-T, Executive, IFA 2009, LTH, MediaStation, MediaStation HD DVR, Memory Stick, pevný disk, SD, SDHC, SIP, System-in-Package, Time Shift, USB, Verbatim

Verbatim - logo

Verbatim prosazuje datovou bezpečnost a technologické inovace

Verbatim v rámci letošního ročníku IFA představí pokrok v oblasti technologických inovací, který stál za úspěchem tohoto specialisty na datové nosiče v posledních 40 letech. Nový 6× Blu-ray BD-R disk od Verbatimu – optický disk s nejvyšší záznamovou rychlostí na trhu – bude představen společně s novým BD-R LTH, který do Blu-ray segmentu poprvé přináší osvědčenou technologii AZO, s níž jsme se dosud setkávali pouze u CD a DVD nosičů Verbatim.

Sektor mikro USB disků se pochlubí novou technologií SIP umožňující ukládání dat na ještě menší přenosné paměťové klíče, které nabízejí až 16 GB úložného prostoru. Jako vrchol této prezentace uvede Verbatim novou generaci svých multimediálních přehrávačů: MediaStation HD DVR.

Mezi letošními novinkami nechybí ani dva externí pevné disky, které jsou díky vysokým bezpečnostním normám a rychlostem určené především profesionálním uživatelům. Svůj produktový sortiment bude Verbatim prezentovat na berlínském výstavišti v hale č. 12, stánek č. 119.

Technologie AZO poprvé v Blu-ray LTH

Verbatim BD-R LTH AZO

Technologie LTH (Low-to-High) je založena na patentované záznamové vrstvě AZO, kterou Verbatim používá u svých CD-R a DVD-R disků. Při vývoji BD-R LTH byl důraz kladen na bezpečnost a životnost dat. Díky vysoce odolnému povrchovému materiálu je BD-R LTH chráněn před poškrábáním, otiskům prstů a prachu, což pomáhá eliminovat výskyt chyb během zápisu i přehrávání.

„Technologie LTH, která je první svého druhu na světě, potvrzuje náš technologický náskok v sektoru úložných optických disků. V oblasti CD-R a DVD-R jsme již globálními lídry na trhu, s Blu-ray jsme zatím evropskými lídry, ale naši pozici zde hodláme dále posilovat,“ vysvětluje Rüdiger Theobald, manažer pro marketing a obchodní rozvoj společnosti Verbatim pro EU, Blízký východ a Afriku.

Mikro USB disky s až 16 GB: miniaturní zařízení s obrovskou kapacitou

USB flash disk Verbatim Store'n'Go Micro

Micro USB disky Verbatim jsou založené na inovativní technologii SIP (System-In-Package), která zapouzdřuje veškerá data do hermeticky uzavřené, vodotěsné a nárazuvzdorné USB jednotky s kapacitou od 2 GB do 16 GB a rozměry 30 mm x 12 mm x 2 mm. Micro USB disky nabízejí vysoké přenosové rychlosti až do 30 MB/s.

Nová řada bude v černém provedení a v kapacitách 2 GB, 4 GB, 8 GB a 16 GB. Kromě toho bude k dostání také pět 4 GB modelů ve speciálních barvách „Sun Kissed Yellow“, „Eucalyptus Green“, „Hot Pink“, „Caribbean Blue“ a „Volcanic Orange“.

MediaStation HD DVR: nová generace domácí zábavy

Verbatim MediaStation HD DVR

Verbatim navazuje na loňský úspěch MediaStation Pro a přináší na trh novou řadu multimediálních pevných disků MediaStation HD DVR s nahrávacími schopnostmi a přehráváním videa ve vysokém rozlišení 1080i. Čtyři modely (500 GB, 1 TB, 500 GB bezdrátový a 1 TB bezdrátový) nabízejí nejen přehrávání videa, fotografií a hudby na TV či stereo systému, ale díky integrovanému DVB-T přijímači umí také přehrát a zaznamenat digitální pozemní TV vysílání.

Funkce Time Shift umožňuje uživatelům zastavit a znovu přehrát živé vysílání. Disky lze připojit k domácí síti kabelem i bezdrátově. Port USB 2.0 a slot pro paměťovou kartu, který podporuje formáty SD, SDHC a Memory Stick, umožňují rovněž přehrávání externího obsahu přímo na televizi. Stisknutím tlačítka „One Touch Copy“ dojde k rychlému a snadnému přenosu fotografií na pevný disk.

Verbatim zabezpečuje pevné disky

Verbatim Secure HDD

Verbatim se svou řadou Secure HDD uvádí na trh přenosné externí pevné disky v 2,5" formátu, které slibují vynikající mobilitu a datovou bezpečnost pro domácí i profesionální uživatele. Robustní nárazuvzdorné pouzdro udržuje disk v bezpečí na cestách, zatímco 128-bitové hardwarové AES šifrování chrání data před neautorizovaným přístupem. Data jsou šifrována souběžně s jejich přenosem přes USB 2.0 rozhraní.

Verbatim Executive HDD: turbo rychlost a 500 GB ve třech nových barvách

Verbatim Executive HDD

Přenosný pevný disk Verbatim Executive je primárně určen profesionálním uživatelům. Přiložený software USB Turbo Speed mu umožňuje dosahovat až o 25 procent vyšší rychlosti čtení a zápisu oproti běžným externím diskům s USB připojením. Software Verbatim Sync pomáhá uspořádat a synchronizovat soubory, fotografie a videa z PC nebo notebooku s diskem Executive.Na disku najdeme také Nero BackItUp 4 Essentials pro spolehlivé zálohování.

Disk je dostupný ve třech nových barvách „Claret Red“, „Midnight Blue“ a „Arctic White“. Ochranu během přenášení mu zajišťuje cestovní pouzdro, které je rovněž součástí balení.

Verbatim „Anniversary Edition“ HDD ve zlatě a s 500 GB

Verbatim "Anniversary Edition" HDD

Letošní čtyřicáté výročí firmy Verbatim symbolizuje speciální edice přenosných pevných disků. Leskle zlaté UV pouzdro „Anniversary Edition“ v sobě skrývá 500 GB pevný disk, který obsahuje také software pro snadné zálohování a synchronizaci souborů a složek, včetně kontaktů a položek v kalendáři v Microsoft Outlook a Windows Mail, dokumentů, fotografií nebo videí. Disk je kompatibilní s PC a Mac.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře