Venturer SHD7000 - superlevný HD DVD přehrávač z Číny

vydáno 29. 8. 2007 | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, HD DVD, HD-A2, HDMI, Microsoft, přehrávač, SHD7000, Toshiba, Venturer, Xbox 360

Venturer SHD7000

Kanadská společnost Venturer obchodující s levnou elektronikou představila HD DVD přehrávač SHD7000, který by chtěla prodávat na americkém předvánočním trhu za velmi nízkou cenu. Bude to ta správná zbraň proti stále se zvětšující náskok konkurenční Blu-ray technologie?

Přehrávač bude určený pro nenáročné zájemce o HD domácí kino, čemuž odpovídá i jeho maximální výstupní rozlišení – 1080i. K dispozici bude dále jeden HDMI port, možnost připojení k internetu (ethernet) a dekodér Dolby TrueHD. Standardní DVD bude přehrávač upconvertovat do vysokého rozlišení (takový obraz vypadá na HD televizorech lépe) a přehrávat bude také klasická hudební CD.

Výroba bude probíhat u zatím neznámého dodatavele v Číně a cena by se podle všeho měla pohybovat okolo $150. UPDATE 30. 8. 2007: zástupce společnosti Venturer potvrdil doporučenou koncovou cenu $199. To je oproti Blu-ray přehrávačům opravdu znatelný rozdíl, nicméně SDH7000 bude mít parametry a vybavení této ceně přesně odpovídající, rozhodně nepůjde o žádný high-endový výrobek. Pokud přesto spotřebitele zaujme, mohlo by to být pro HD DVD vzhledem k období uvedení do prodeje celkem zajímavé.

Pro srovnání se sluší uvést, že nejlevnějším stolním HD DVD přehrávačem je zatím Toshiba HD-A2 (okolo $250), za cca $180 se dá koupit přídavná HD DVD jednotka ke konzoli Xbox 360 společnosti Microsoft. Blu-ray přehrávače se zatím pohybují kolem $500, první duální HD přehrávače stojí samozřejmě nejvíc – okolo $1000.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře