Vancouver 2010 - první zimní olympijské hry v HD

vydáno 23. 7. 2009 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Ze světa

Tagy: 1080i, AVC-Intra, Blu-ray, Diga, DVCPRO HD, HDTV, OBSV, P2 HD, Panasonic, rekordér, VIERA, ZOH Vancouver 2010

Panasonic - logo

Po pekingské premiéře si sportovní fanoušci budou moci vychutnat ve vysokém rozlišení 1080i i zimní olympijské hry 2010 ve Vancouveru.

Sportovní přenosy zaznamenají zařízení Panasonic série DVCPRO HD a P2 HD. Hostitelská vysílací společnost Olympic Broadcasting Services Vancouver (OBSV) bude používat jako videozáznamové zařízení na podporu vysílání modely série P2 HD s polovodičovými paměťovými kartami.

Digitální technologie Panasonic byly použity jako oficiální záznamový formát už na devíti olympijských hrách, počínaje olympiádou v Barceloně v roce 1992.

Panasonic poskytne v průběhu zimních OH ve Vancouveru videozařízení s vysokým rozlišením, které nevyžaduje páskové záznamové médium. P2 HD videokamery a související zařízení jsou vybavena i nejnovějším videokodekem AVC-Intra. Modely této série využívají polovodičové paměti, které jsou opakovaně použitelné a neobsahují pohyblivé součásti.

Vancouver Olympics 2010 - logo

Významně se tak snižuje potřeba nahrazování součástek, která je častá v konvenčních systémech s páskami anebo disky. Modely série P2 HD neprodukují odpad, a to ani obaly od použitých videopásek.

„Jsme přesvědčeni, že i tímto způsobem naše vysílací zařízení přispějí k tomu, aby zimní olympijské hry 2010 ve Vancouveru byly ohleduplné k životnímu prostředí,“ řekl Farao Shimorozu, ředitel divize profesionálních AV systémů společnosti Panasonic AVC Network Company.

Televizní diváci na celém světě si vychutnají atmosféru zimních olympijských her 2010 ve Vacouveru prostřednictvím nejnovějších modelů plochých televizorů Viera HDTV a systémů domácího kina Panasonic. Videozáznam s vysokým rozlišením je možné zachytit prostřednictvím DIGA Blu-ray rekordéru Panasonic, a tak si každý sportovní fanoušek může nezapomenutelné okamžiky olympiády kdykoli znovu přiblížit.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře