Valkýra chystá atentát na Blu-ray

vydáno 17. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, MPEG-4 AVC, Obvyklí podezřelí, Superman se vrací, Valkýra, Valkyrie, X-Men

Valkýra (Valkyrie, 2008)

Studio Fox plánuje na 19. května v regionu A (USA) Blu-ray vydání konspiračního thrilleru Valkýra (Valkyrie, FDb.cz), čerpajícího ze skutečných událostí Druhé světové války. Velmi kladně přijatý film režiséra Bryana Singera, ve kterém kromě Toma Cruise v hlavní roli exceluje zejména Kenneth Branagh, se ve vysokém rozlišení objeví s MPEG-4 AVC obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem.

Mezi bonusy nebudou chybět audiokomentáře scénáristy, režiséra a herců, digitální kopie filmu pro užití například v kapesních přehrávačích a také celá řada dokumentů: The Journey to Valkyrie, The Road to Resistance: A Visual Guide, The African Front Sequence, Taking to the Air, Recreating Berlin a The Valkyrie Legacy.

Jediným problémem tak zůstává fakt, že studio Fox své Blu-ray disky bez výjimky regionálně kóduje. Budeme si tedy muset počkat na naše evropské vydání.

Valkýra (2008)

Dlouho očekávaný, napínavý film Valkýra, vypráví skutečný příběh plukovníka Clause von Stauffenberga (Tom Cruise), který stál v čele rozsáhlého protinacistického spiknutí, jehož hlavním cílem měla být likvidace Adolfa Hitlera a odstavení jeho nejvěrnějších spolupracovníků od moci.

Plukovník Claus von Stauffenberg je loajálním vojákem, oddaně sloužícím své zemi. Poté co je zraněn a odvelen z fronty dojde k vylodění spojeneckých jednotek v Normandii a Stauffenberg se stává členem rozsáhlého spiknutí. Na straně německého odboje, vyzbrojen rafinovanou strategií použít Hitlerův vlastní nouzový plán pro stav ohrožení – známý jako Operace Valkýra – se rozbíhá akce s cílem zavraždit vůdce a svrhnout jeho nacistickou vládu. S dokonalým plánem a s několika odhodlanými důstojníky se z von Stauffenberga, který dosud byl jeden z mnoha, stane ten, který musí Hitlera zlikvidovat sám.

Valkýra (Valkyrie, 2008)

Do pokusu o převrat bylo zainteresovaných mnoho vysokých osobností jako např. Ludwig Beck, Erich Höpner, Erwin Rommel, Hans Speidel a Hellmuth Stieff. Stauffenber chtěl při atentátu spolu s Hitlerem také zlikvidovat Heinricha Himmlera a Hermanna Göringa. Tento důvod donutil ve dvou případech (11. a 15. července) ustoupit od plánu. Konečné datum nakonec padlo na 20. července 1944, i přesto, že nebyl přítomen ani Himmler ani Göring…

Atmosféru naléhavosti a paranoie uvnitř německého odporu pomohl režisérovi Bryanovi Singerovi (Obvyklí podezřelí, X-Men, Superman se vrací) vytvořit tým jeho stálých spolupracovníků, zahrnující Oscarového scénáristu Christophera McQuarrie, kameramana Newtona Thomase Sigela a mnoho dalších.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře