Vadné iPady Apple potichu stáhne

vydáno 5. 4. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software, Mobilní telefony

Tagy: Android, Apple, Apple iPad, ASUS, Asus Transformer Prime, iPad, new iPad

Kolem nového iPadu je klasicky hromada rozruchu a každou drobnost média propírají, jako by se jednalo o první znamení konce světa. Není divu, nejnovější tablet od Applu je stále nejprodávanější zařízení svého druhu a ačkoliv jsou u Apple známí svým perfekcionismem, jakmile jim uteče i ta nejmenší drobnost, okamžitě se objeví v hledáčku naštvaných uživatelů a senzacechtivých médií. Naposled to bylo v souvislosti s vyšší provozní teplotou nového iPadu, teď v tom má prsty wi-fi.

Apple iPad

Podle zahraničních médií mají některé modely nového iPadu o něco slabší příjem wi-fi než ty ostatní. Jsou to zřejmě wi-fi only verze, tedy tablety bez mobilního připojení. Apple připomínky na uživatelských fórech bere velice vážně, na základě uniklých dokumentů se proto začíná spekulovat, že by společnost mohla vadné kusy začít vyměňovat.

V čem tkví problém, je přitom docela jasné: Wi-fi only iPady mají celohliníkovou zadní stěnu, zatímco v iPadech s mobilním připojením je drobný výřez, jehož stěna je plastová. No a jak je známo, signál se dostává přes plast o něco snáz než přes hliník, wi-fi only iPady tedy trpí prý slabším příjmem. Apple není jediný, kdo čelí takovému problému. Zatímco u společnosti z Cupertina se bude pravděpodobně jednat jen o drobný výkyv ve výkonu přijímače, konkurenčí Asus s Transformerem Prime má podstatně větší problém.

Jeho celohliníková stěna a slabší anténky způsobily, že má čtyřjádrový tablet problém s příjmem wi-fi prakticky konstantně. Nejen to, GPS modul má tak slabou recepci, že Asus stáhl ze specifikací na oficiálních stránkách samotnou GPS funkci a modul už vůbec nepřiznává. Problém bude vyřešen až s další generací Transformerů (které by k nám měly dorazit během května, v nejvyšším modelovém provedení už s FullHD displejem), FW aktualizace pomohly jen částečně. Daň za celohliníkové konstrukce je očividně vysoká.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře