Úsporné síťové úložiště Iomega Compact StorCenter ix2-200

vydáno 3. 11. 2009 | autor Iomega | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software | 1 komentář

Tagy: ActiveDirectory, Apple, Bluetooth, BSAFE, Cooliris, DLNA, EMC, EMC LifeLine, EMC Retrospect Express, Iomega, iSCSI, ix2-200, Linux, Mac, NAS, QuikTransfer, RAID 1, RSA, StorCenter, Time Machine, UPnP, USB, VMware, Windows

Iomega - logo
  • Snadné kopírování a zálohování mezi zařízeními stisknutím jednoho tlačítka
  • Automatické vypínání disků pro úsporu energie
  • Možnost použití výměnných disků a další

Iomega, dceřiná společnost společnosti EMC a přední dodavatel technologií pro ochranu dat, dnes ohlásila novou generaci úspěšných stolních dvojdiskových zařízení NAS a uvedla na trh nový model Iomega® StorCenter™ ix2–200.

Všestranný a cenově dostupný systém StorCenter ix2–200 vychází ze špičkových podnikových technologií úložišť EMC® a kombinuje funkce pro správu dat známé z velkých firemních řešení s pokročilým multimediálním serverem a dalšími vlastnostmi, které požadují koncoví spotřebitelé. Díky tomu je ideálním zařízením NAS pro malé firmy i domácí uživatele.

Systém je nabízen v kapacitách 1 TB, 2 TB nebo 4 TB. Nový ix2–200 lze velmi snadno nainstalovat ve čtyřech krocích, takže je připraven k provozu za pouhých několik minut, a to jak ve firemním prostředí, tak v digitální domácnosti.

Ceny systému začínají již na 270 USD. Zařízení ix2–200 poskytuje intuitivní rozhraní umožňující robustní správu a ochranu dat, kterou ocení firemní uživatelé, i nejnovější funkce pro práci s multimédii a vzdálený přístup, díky kterým budete mít svá data vždy na dosah, ať jste v kanceláři, doma, nebo kdekoli jinde na světě.

Zajímavé funkce zařízení StorCenter ix2–200 pro firemní uživatele:

  • Replikace mezi zařízeními pro spolehlivější provoz úložiště a snadnou obnovu souborů
  • Efektivní využití úložiště díky přístupu iSCSI na úrovni bloku
  • Konfigurace RAID 1 pro optimální ochranu dat
  • Podpora služby Active Directory v systému Windows®
  • Nové tlačítko QuikTransfer na čelním panelu zjednodušuje kopírování vybraných souborů
  • Výměnné pevné disky
  • Podpora několika síťových bezpečnostních kamer
  • Inovativní malé firmy ocení certifikaci VMware® pro nasazení ve virtualizovaném prostředí
Iomega Compact StorCenter ix2-200

StorCenter ix2–200 však nabízí také celou řadu funkcí pro digitální domácnost:

  • Multimediální server UPnP® s certifikací DLNA®, díky kterému se ix2–200 stane vaším hlavním úložištěm a serverem pro vysílání všech filmů, obrázků, hudby nebo jiných souborů do libovolného kompatibilního zařízení v síti
  • Funguje jako cíl Time Machine® pro zálohování počítačů Apple®
  • Integrovaná podpora torrentů pro sdílení souborů bez vyhrazeného počítače
  • Podpora Bluetooth® pro ukládání digitálního obsahu z mobilního telefonu
  • Prezentační doplněk Cooliris™ pro pohodlné prohlížení fotografií
  • Vzdálený přístup k zařízení ix2–200 odkudkoli na světě

„Nový systém StorCenter ix2–200 mezi síťovými úložnými zařízeními, která jsou nabízena malým firmám a domácnostem, bezpochyby vede co do jednoduchosti používání,“ uvedl Jonathan Huberman, prezident společnosti Iomega a divize Consumer and Small Business Products ve společnosti EMC.

„Díky kombinaci špičkových podnikových technologií EMC pro úložiště a zabezpečení s pokročilými multimediálními funkcemi představuje ix2–200 univerzální a dostupné zařízení NAS, které nabízí malým organizacím, pracovním skupinám i domácím uživatelům nejen cenově dostupné, a přesto robustní síťové úložiště, ale také celou řadu možností komplexní správy dat, na které jsou zvyklí uživatelé v těch největších mezinárodních společnostech. Nevyžaduje přitom vůbec žádné zkušenosti se správou IT.“

Nové zařízení NAS Iomega StorCenter ix2–200 je již v nabídce amerických i evropských maloobchodníků, prodejců VAR a dodavatelů IT, mimo jiné i u preferovaného partnera společnosti Iomega – firmy CDW.

Kompaktní stolní NAS se spoustou funkcí

Nové stolní zařízení NAS StorCenter ix2–200 využívá oceněný software EMC LifeLine™, plnohodnotné prostředí operačního systému Linux včetně sady aplikací, které bylo navrženo pro podporu různých platforem – tedy Windows®, Mac® i Linux.

Iomega Compact StorCenter ix2-200

Operační systém LifeLine se ovládá pomocí intuitivního grafického prostředí, které usnadňuje provádění užitečných foremních úkolů, ale zároveň se lze spolehnout, že data jsou bezpečně uložena, chráněna a přístupná, kdykoli je uživatel bude potřebovat.

V malých kancelářích přijde vhod rychlé připojení zařízení ix2–200 pomocí gigabitového Ethernetu a výkonná vnitřní architektura, která přispívá k vyšší produktivitě a zajišťuje přístup k datům i jejich zabezpečení v místní síti kanceláře nebo domácnosti.

Užitnou hodnotu systému ix2–200 dále zvyšují tři porty USB 2.0, ke kterým lze připojit například tiskárnu nebo externí diskové jednotky USB pro zvýšení kapacity úložiště.

Komplexní řešení včetně bezpečnostního a zálohovacího softwaru

StorCenter ix2–200 zajistí díky integraci zálohovacího softwaru EMC Retrospect® Express zálohování a ochranu dat pro libovolný počet stolních a přenosných počítačů. Uživatel si během instalace zvolí soubory a složky, které mají být pravidelně automaticky zálohovány. Poté se veškeré změny a přidané položky aktualizují a ukládají automaticky.

Zabezpečení dat je zajištěno díky šifrovací technologii RSA® BSAFE®, která chrání před viry a škodlivým softwarem během instalací a upgradů softwaru. RSA je bezpečnostní divize společnosti EMC a zajišťuje ochranu digitálních dat v mnoha velkých světových bankách.

Úsporné zařízení NAS s nízkou spotřebou energie

Zařízení StorCenter ix2–200 obsahuje funkce pro úsporu energie, mezi něž patří automatické vypínání pevných disků, pokud neprobíhá kopírování nebo odesílání dat, úsporné (tzv. zelené) pevné disky nebo napájecí zdroj s certifikací Energy Star®. Všechny tyto funkce zvyšují efektivitu provozu a snižují spotřebu energie.

Iomega Compact StorCenter ix2-200

Kompatibilita

Zařízení StorCenter ix2–200 je kompatibilní s počítači se systémy Windows®, Mac OS® a Linux®. Rozhraní je lokalizováno do jedenácti jazyků (angličtiny, španělštiny, portugalštiny, francouzštiny, italštiny, japonštiny, korejštiny, němčiny, ruštiny, zjednodušené čínštiny a tradiční čínštiny).

Cena, dostupnost a záruka

Nové zařízení NAS StorCenter ix2–200 1 TB je již k dispozici v Americe a Evropě za cenu 269,99 USD. Model s kapacitou 2 TB se prodává za 369,99 USD a model s kapacitou 4 TB bude k dispozici v druhé polovině tohoto měsíce za cenu 699,99 USD. (Jedná se o doporučené koncové ceny v USA.) V Asii budou všechny tři kapacity nového systému StorCenter ix2–200 dostupné od listopadu.

Na zařízení StorCenter ix2–200 je poskytována tříletá záruka (podmíněná registrací produktu).

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Úsporné síťové úložiště Iomega Compact ...

Vložil Fero (bez ověření), 9. Prosinec 2011 - 19:28

Obrázek uživatele Fero

Problematické sú všetky funkčnosti tohoto zariadenia. Pokročilé vôbec nespúšťať. Základné – kopírovanie súborov – mimoriadne pomalé. Pri čítaní súborov sa dokáže spomaliť prípadne až zaseknúť. Print server – zabudnite – nefunguje. Identifikácia pripojeného USB disku – až po klikaní, otvorení web rozhrania. MediaPlayer – prehráva bežné formáty v poriadku – asi jediná pochvala. Ale nedokáže posúvať film. Podľa fór má problém s filmami dlhšími než cca 1:50 hod – čo zodpovedá mojim skúsenostiam. Zastavíte si film v polovici, na druhý deň ho chcete dopozerať od polovice, tak si musíte pozrieť od začiatku, lebo feed forward nefunguje. Komunikácia na podpore – len formálna, s ničím nepomôžu. Manuál – úplne zbytočný, takmer bezobsažný. Dáta na disku – zatiaľ udrží – už len aby ani toto nešlo. Upgrady firmware – zriedkavé. Zariadenie neodporúčam.