UEFA vyvíjí svoji vlastní streamovací službu

vydáno 21. 9. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Evropská liga, fotbal, Liga mistrů, streaming, streamovací služba, UEFA

Organizace UEFA, která stojí za Ligou mistrů a Evropskou ligou, vyvíjí svoji vlastní streamovací službu, která bude v době svého spuštění doplňkovou službou k vysílacím kanálům. Vyplývá to z rozhovoru ve španělských novinách Palco23.

Pro sledování Ligy mistrů alespoň prozatím musíte naladit příslušný kanál v televizi. Guy-Laurent Epstein, marketingový ředitel UEFA, však v citovaném rozhovoru řekl, že nová streamovací služba bude jednou z cest k rozšíření pokrytí.

„Nesnažíme se jim konkurovat (televizním stanicím), ale být doplňkoví, a to díky široké [programové] škále, kterou máme,“ řekl v rozhovoru Epstein.

Konkrétně to znamená souhrny zápasů, odložená utkání, obsah ze zákulisí a komentáře, jakož i živá vysílání ženských a mládežnických lig, které zpravidla běžné televizní přenosy opomíjejí.

Epstein v „krátkodobém až střednědobém měřítku“ neočekává žádné významné změny, ovšem odmítl komentovat dlouhodobé plány UEFA, takže není jasné, zda nebude nová služba využívána jako odrazový můstek ke komplexní službě s přístupem k těm nejsledovanějším zápasům.

Kromě toho UEFA už v srpnu oznámila partnerství s Facebookem, která má streamovat 32 zápasů Ligy mistrů za sezónu – včetně toho finálového – v Latinské Americe.

Distribuční kanál sportovních televizí se rozpadá. Sportovní ligy či agentury stále častěji využívají služby „přímo ke spotřebiteli“ bez prostředníka v podobě kabelového nebo satelitního distributora. Jak bude vypadat budoucnost? Na odhady je příliš brzy, nicméně zdá se, že nás čekají velké změny.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře