Tuzemské Blu-ray filmy studia Disney pro září 2009

vydáno 8. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Adventureland, Báječný svět shopaholiků, Blu-ray, Confessions of a Shopaholic, Disney, FHE, film, Forum Home Entertainment, Golfový sen, Race to Witch Mountain, Sněhurka a sedm trpaslíků, Snow White, Snow White and the Seven Dwarfs, The Greatest Game Ever Played, Útěk na horu čarodějnic, Zábavný park

Blu-ray Disc logo

Do přehledu připravovaných tuzemských Blu-ray titulů na září 2009 se nám nedopatřením nedostaly dva filmy ve vysokém rozlišení, které na trh uvede společnost Forum Home Entertainment (FHE). Ta u nás distribuuje tituly studia Disney, kromě DVD od srpna právě také na Blu-ray.

Srpnovou nabídku tvořily sportovní Golfový sen a komedie Báječný svět shopaholiků, na září FHE připravuje dobrodružný Útěk na Horu čarodějnic a komedii Zábavný park.

V podobně pozvolném tempu bude vydávání titulů studia Disney pokračovat i nadále. Na říjen se například chystá diamantová edice prvního celovečerního animovaného filmu Sněhurka a sedm trpaslíků, který by se na našem trhu měl objevit v podobě výročního Blu-ray + DVD vydání u příležitosti sedmdesátiletého (!) výročí vzniku.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Útěk na Horu čarodějnic

Útěk na Horu čarodějnic (Race to Witch Mountain, 2009) (Blu-ray)

Český název: Útěk na Horu čarodějnic

Originální název: Race to Witch Mountain

Rok výroby: 2009

Žánr: Dobrodružný / Fantasy / Sci-Fi / Thriller

Délka: 98 minut (1:38)

Režie: Andy Fickman

Hrají: Dwayne Johnson, Carla Gugino, AnnaSophia Robb, Cheech Marin, Christine Lakin

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Forum Home Entertainment (od 16. 9. 2009)

Dobrodružná sci-fi komedie plná překvapení, která uhání vpřed na pátý rychlostní stupeň. The Rock musí, i když o to příliš nestál, rozlousknout tajemství bájné hory čarodějnic, která je po staletí obestřena tajemstvím.

Po celé roky kolují světem zvěsti o tajemném místě v nevadské poušti, které je spojováno s nevysvětlitelnými a podivnými jevy. Říká se mu Hora čarodějnic a právě to je adresa, kam chtějí zavézt dva teenageři. Taxikář z Las Vegas (The Rock) netuší, že oba teenageři mají tak trochu nadpřirozené schopnosti, ale už za chvíli se ocitá v samém epicentru divokého dobrodružství. Netuší ani, že se dostal do smrtelně nebezpečného závodu o čas. The Rock musí nejen dojet na místo první, ale také ochránit své pasažéry před všehoschopnými zabijáky. Pomáhá mu v tom jeho síla, i sympatická ufoložka.

Dobrodružný sci-fi snímek pobaví celou rodinu. Děj se odehrává v rychlém tempu, diváci se mohou těšit na nečekané zápletky i vtipné scénky. Bývalá wrestlingová hvězda Dwayne Johnson nezůstává nic dlužen své pověsti nepokořitelného zápasníka, zde však používá své svaly pro dobrou věc a ještě stihne flirtovat se sympatickou vědkyní. Připravte se na akční dobrodružství – závod začíná!

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Zábavný park

Zábavný park (Adventureland, 2009) (Blu-ray)

Český název: Zábavný park

Originální název: Adventureland

Rok výroby: 2009

Žánr: Komedie

Délka: 107 minut (1:47)

Režie: Greg Mottola

Hrají: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Ryan Reynolds, Martin Starr, Bill Hader

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Forum Home Entertainment (od 30. 9. 2009)

Byl to nejhorší job, jaký si uměli představit… a nejlepší doba jejich životů!

James (Jesse Eisenberg) právě absolvoval vysokou školu a těší se na plánovanou dovolenou. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou a tak Jamesovi nezbývá, než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku.

Stokrát slyšené disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi. Nic horšího už Jamese potkat nemohlo. I na tomto místě se ale odehrávají návštěvníkům skryté příběhy, které činí toto zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewart), stává se i z pekla nebe na zemi.

Další teenagerovská komedie od tvůrců Superbad. Příběh o tom, že vše špatné je pro něco dobré. Velmi realistická sonda do života teenagerů v polovině 80. let minulého století a zároveň silný příběh o hledání sebe sama na prahu dospělosti.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře