Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2010

vydáno 28. 2. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Alien Vs. Predator, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Fantastic Four, Fantastická čtyřka, film, Vetřelec vs. Predátor

Blu-ray Disc logo

V prvním březnovém týdnu se na našem trhu objeví dva nové Blu-ray filmy z nabídky Bontonfilmu. Akční sci-fi komiksovou adaptaci Fantastická čtyřka a povedený hororový crossover Vetřelec vs. Predátor si teď jako obvykle krátce představíme; na jeden z těchto titulů jsme dokonce už před časem vydali recenzi.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Můžete si přečíst naši recenzi Blu-ray vydání filmu Vetřelec vs. Predátor – vznikla sice před mnoha měsíci na základě německé edice, takže neobsahuje informace o české jazykové podpoře, ale informace o obrazu a zvuku Blu-ray disku by měly souhlasit.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Fantastická čtyřka

Fantastická čtyřka (Fantastic Four, 2005) (Blu-ray)

Český název: Fantastická čtyřka

Originální název: Fantastic Four

Rok výroby: 2005

Žánr: Akční / Sci-Fi / Fantasy / Dobrodružný

Délka: 105 minut (1:45)

Režie: Tim Story

Hrají: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Julian McMahon, Kerry Washington

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 1. 3. 2010)

Vynálezce, astronaut a vědec Dr. Reed Richards (Ioan Gruffudd) stojí jen krůček od uskutečnění svého celoživotního snu – expedice do středu kosmické bouře. K Reedově kosmické výpravě se připojuje jeho nejlepší kamarád, astronaut Ben Grimm (Michael Chiklis), vedoucí genetického výzkumu a Reedova bývalá přítelkyně Sue Storm (Jessica Alba) a také její horkokrevný mladší bratr, pilot Johnny Storm (Chris Evans).

S hlavním sponzorem celé výpravy, Victorem Von Doomem (Julian McMahon), za zády se vydávají na nejdůležitější expedici svého života. Mise probíhá zdárně až do okamžiku, kdy Reed zjistí, že se mýlil v odhadu rychlosti blížící se bouře. Během několika minut je vesmírná stanice pohlcena mraky kosmické radiace, které způsobí závažné změny v genotypu všech členů posádky. Jejich DNA je nevratně pozměněna. a stejně tak jejich budoucnost.

Důsledky mutací se začnou projevovat brzy po návratu na rodnou planetu: Reed získá schopnost libovolně natahovat své tělo a jako vůdce celé skupiny získá přezdívku Mr. Fantastic. Sue – nyní Invisible Woman – se dokáže zneviditelnit a vytvářet pevná silová pole. Johnny se díky své schopnosti vzplanout a kdykoliv vzlétnout stane známým jako Human Torch. A Ben, jehož transformace je nejvíce šokující, se promění v nadlidsky silné monstrum s oranžovou kůží, která je tvrdá jako kámen – Thing.

Tyto genetické mutace se jim společnými silami podaří obrátit v obrovské přednosti. Rozhodnou se využít svých výjimečných schopností k tomu, aby překazili zlomyslné plány nyní také zmutovaného Dr. Dooma a ochránili obyvatele New Yorku před všemi dalšími nebezpečími, která by je mohla ohrozit. Astronauti. Hrdinové. Celebrity. Pro celý svět jsou Fantastická čtyřka. Sobě navzájem jsou si rodinou.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Vetřelec vs. Predátor

Vetřelec vs. Predátor (AVP: Alien Vs. Predator, 2004) (Blu-ray)

Český název: Vetřelec vs. Predátor

Originální název: AVP: Alien Vs. Predator

Rok výroby: 2004

Žánr: Horor / Thriller / Akční / Dobrodružný

Délka: 101 minut (1:41)

Režie: Paul W. S. Anderson

Hrají: Lance Henriksen, Sanaa Lathan, Raoul Bova, Tommy Flanagan, Ewen Bremner

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 1. 3. 2010)

Kultovní filmové postavy spolu bojují v akčním sci–fi thrilleru Vetřelec vs. Predátor. Odhalení starobylé pyramidy, pohřbené pod ledovým povrchem Antarktidy, přiláká na tento zmrzlý kontinent vědeckou výpravu. Tu tady čeká mnohem větší překvapení – pyramida je arénou pro dva válčící mimozemské druhy. Ať už vyhraje ten nebo onen, lidé prohrávají.

Neuvěřitelné a strašlivé dobrodružství začne ve chvíli, kdy zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy „Lexy“ Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antarktidy. Překvapení ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem nejprve fascinuje a pak vyděsí. Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací.

Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: Podzemní chrám obývají Predátoři, kteří drží v zajetí živou vetřelčí královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou vetřelci, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Naše expedice tak přichází přímo do války mezi Vetřelci a Predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem?

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře