Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2009

vydáno 22. 2. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bokovka, Bonton, Bontonfilm, Dům na špatné adrese, film, Lakeview Terrace, Sideways, Sony Pictures

V posledním únorovém týdnu se na pultech našich obchodů objeví dva nové Blu-ray tituly. Příjemnou komedii nejen o víně Bokovka a thriller Dům na špatné adrese se Samuelem L. Jacksonem si teď jako obvykle krátce představíme. Český dabing je samozřejmostí.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každé úterý seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Bokovka

Bokovka (Sideways, 2004) (Blu-ray)

Český název: Bokovka

Originální název: Sideways

Rok výroby: 2004

Žánr: Romantický / Komedie / Drama

Délka: 123 minut (2:03)

Režie: Alexander Payne

Hrají: Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen, Sandra Oh, Marylouise Burke

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 23. 2. 2009)

Čtvrtý film scénáristy – režiséra Alexandera Paynea (Citizem Ruth, Election, O Schmidtovi) začíná tím, že se dva dávní přátelé vydají na cestu ochutnávky vín… aby se střemhlav pustili do ironického zkoumání proměnlivosti lásky a přátelství, přetrvávající osamělosti a snů a nekonečné války mezi Pinotem a Cabernetem. Příhody začínají když se Miles (Paul Giamatti) zatvrzelý rozvedený muž a rádoby spisovatel s fixací na víno rozhodne darovat svému dávnému spolužákovi a bývalému herci Jackovi (Thomas Haden Church ) oslavnou cestu do vinic v Santa Ynez Valley – týden před Jackovou svatbou. Ti dva jsou velmi nesourodá dvojice. Jack je sexem překypující šarmér, Miles je ustaraný škarohlíd. Jack se těší na svůj „poslední doušek svobody“, Miles jen chce ochutnat dokonalost v lahvi. Jack se spokojí s laciným Merlotem, Miles touží po těkavém prvotřídním Pinotu. Zdá se, že mají společný pouze pocit zmařených ambicí a prchajícího mládí.

A přece, když se vydají na pobřeží, brzy se Miles a Jack utápějí ve vínu a pohybují se ve společnosti žen. Jack propadne kouzlu servírky (Sandra Oh) a vyhrožuje, že odvolá svatbu.Miles začne své romantické setkání se servírkou – znalkyní (Virginia Madsen). Oba muži se blíží krizi středního věku. Svatba se blíží a s tím zároveň jistota, že Miles a Jack se nevrátí do Los Angeles takoví jací byli… pokud se tam vůbec vrátí.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Dům na špatné adrese

Dům na špatné adrese (Lakeview Terrace, 2008) (Blu-ray)

Český název: Dům na špatné adrese

Originální název: Lakeview Terrace

Rok výroby: 2008

Žánr: Drama / Thriller

Délka: 110 minut (1:50)

Režie: Neil LaBute

Hrají: Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington, Jay Hernandez, Vanessa Bell Calloway

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 23. 2. 2009)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře