Tuzemské Blu-ray filmy - 6. týden 2010

vydáno 7. 2. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Poslední skotský král, The Last King of Scotland

Blu-ray Disc logo

Ve druhém únorovém týdnu se na našem trhu objeví (jaké překvapení) jeden jediný nový Blu-ray film. Potěšit nás může alespoň fakt, že se jedná o oscarové drama Poslední skotský král, které si teď jako obvykle krátce představíme. Už teď se můžeme těšit na březen, který bude oproti začátku roku na Blu-ray nepoměrně bohatší.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Poslední skotský král

Poslední skotský král (Last King of Scotland, The, 2006) (Blu-ray)

Český název: Poslední skotský král

Originální název: Last King of Scotland, The

Rok výroby: 2006

Žánr: Drama

Délka: 117 minut (1:57)

Režie: Kevin Macdonald

Hrají: Forest Whitaker, James McAvoy, Kerry Washington, Gillian Anderson, David Oyelowo

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 8. 2. 2010)

Forest Whitaker předvádí v roli ugandského diktátora Idi Amina „jeden z nejúžasnějších výkonů moderní filmové historie“ (The Wall Street Journal) a podle Associated Press si „nezaslouží nic jiného než Oscara“.

Příběh Aminovy krutovlády je viděn očima mladého Skota Nicholase Garrigana (James McAvoy), který se stal částečně i kvůli diktátorově nečekané lásce ke skotské kultuře jeho osobním lékařem. Aminův vztah ke Skotsku je tak silný, že se později dokonce prohlašuje „posledním skotským králem“. Zpočátku je Garrigan Aminovým šarmem a dekadentním chováním naprosto uchvácen. Život snů se ale záhy mění v noční můru plnou zrad a šílenství, ze které není úniku.

Film byl inspirován osudy skutečných osob a přináší poutavou a napínavou podívanou s hereckými výkony, na které nezapomenete.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře