Tuzemské Blu-ray filmy - 5. týden 2009

vydáno 25. 1. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Americké psycho, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Ďábel nosí Pradu, film, LionsGate, Magic Box, Na Hromnice o den více, Sony Pictures, Star Wars: Klonové války, Warner Bros.

V posledním lednovém týdnu se na pultech tuzemských obchodů objeví čtyři nové Blu-ray tituly. Thriller Americké psycho, animované Klonové války, komedii Ďábel nosí Pradu a klasiku devadesátých let Na Hromnice o den více si teď jako obvykle krátce představíme.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Americké psycho

Americké psycho (American Psycho, 2000) (Blu-ray)

Český název: Americké psycho

Originální název: American Psycho

Rok výroby: 2000

Žánr: Horor / Drama / Thriller / Krimi

Délka: 102 minut (1:42)

Režie: Mary Harron

Hrají: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas, Bill Sage, Chloë Sevigny

Studio: Lionsgate Films

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 26. 1. 2009)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (Devil Wears Prada, The, 2006) (Blu-ray)

Český název: Ďábel nosí Pradu

Originální název: Devil Wears Prada, The

Rok výroby: 2006

Žánr: Komedie / Drama

Délka: 109 minut (1:49)

Režie: David Frankel

Hrají: Anne Hathaway, Meryl Streep, Emily Blunt, Adrian Grenier, Simon Baker

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 26. 1. 2009)

V závratném světě newyorské módy, kde nepovedený účes může zabít celou vaši kariéru, je časopis Runway vysněným Olympem všech, kdo se jen trochu zajímají o svůj vzhled. Pod vedením nejmocnější ženy módního průmyslu Mirandy Priestly (Meryl Streep), která mu vládne tvrdou rukou s dokonale pěstěnými nehty, je Runway obávaným testem, kterým musí projít každý, kdo chce v tomto světě něco znamenat. Při plnění svého poslání – učinit z Runway módní bibli New Yorku, a tedy zároveň celého světa – nepřipustí, aby jí cokoliv stálo v cestě… včetně dlouhé řady asistentek, které nesplnily její očekávání. Je to práce, ve které nemůže vydržet nikdo, kdo má alespoň špetku sebeúcty – ale zároveň místo, pro něž by milióny mladých Newyorčanek dokázaly zabít.

Místo Mirandiny asistentky by mohlo být bránou do velkého světa módy pro čerstvou absolventku prestižní vysoké školy Andy Sachs (Anne Hathaway). V nevýrazném oblečení, které ji pasuje spíše na nesmělou studentku než na moderní ženu, působí mezi armádou superštíhlých módních dračic, křižujících chodby manhattanské centrály časopisu v botách na jehlovém podpatku, jako pěst na oko. Už během první návštěvy jí začíná být jasné, že úspěch v tomhle průmyslu vyžaduje víc než jen nadšení a odhodlání. Miranda má sice celý módní svět obtočený kolem prstu, ale má velké potíže najít a udržet si dobrou asistentku. Andy se pro tuhle práci naprosto nehodí. Má však něco, co ostatní adeptky postrádají: Nehodlá se smířit s neúspěchem.

Aby se stala perfektní asistentkou, musí se změnit podle Mirandiných představ. Brzy umí – k nevelkému nadšení svého přítele (Adrian Grenier) – mluvit jako prvotřídní znalec moderních trendů, chodit jako modelka a už si za žádných okolností neplete Dolceho s Gabbanou. Čím více však vidí očima Mirandy, tím více si uvědomuje, že její nový svět je úžasné, avšak velmi nelítostné místo – a že uspět v něm někdy vyžaduje velké oběti. Předlohou filmu ĎÁBEL NOSÍ PRADU je stejnojmenný knižní hit z pera Lauren Weisberger, který strávil šest měsíců na žebříčku bestsellerů The New York Times a byl přeložen do 27 jazyků. Režíroval ho David Frankel, který zkoumal vrtochy módního světa a celebrit již v úspěšném seriálu Sex ve městě.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (Groundhog Day, 1993) (Blu-ray)

Český název: Na Hromnice o den více

Originální název: Groundhog Day

Rok výroby: 1993

Žánr: Fantasy / Komedie / Romantický

Délka: 101 minut (1:41)

Režie: Harold Ramis

Hrají: Bill Murray, Andie MacDowell, Stephen Tobolowsky, Rick Ducommun, Rick Overton

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 26. 1. 2009)

V městečku Punysutawney se vždy 2. února za svítání koná tradiční slavnost. Pomocí místního maskota – sviště Phila, se má zjistit blížící se začátek jara. Tuto kuriozitu již po několikáté se svým štábem natáčí a komentuje televizní specialista na meteorologii – jmenovec populárního sviště – Phil.

Blazeovaného snoba a cynika tato záležitost nudí a naléhá na okamžitý návrat, který je znemožněn sněhovou kalamitou. Phil odmítne pozvání své mladé produkční Rity na večírek v místním hotelu a odchází spát. Ráno se probudí a je opět 2. února – opět se odehrává slavnostní ceremoniál, který je potřeba natočit. Čas se zastavil a jediný, který si to uvědomuje, je Phil.

Zprvu je touto situací zaskočen, pak se začne cynicky bavit, ale když se události 2. února stále opakují, začne využívat svých znalostí o tom, co se ten den stane, také i ve prospěch svého okolí. Philova povaha se mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Star Wars: Klonové války

Star Wars: Klonové války (Star Wars: The Clone Wars, 2008) (Blu-ray)

Český název: Star Wars: Klonové války

Originální název: Star Wars: The Clone Wars

Rok výroby: 2008

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Sci-Fi

Délka: 98 minut (1:38)

Režie: Dave Filoni

Hrají: Samuel L. Jackson, Tom Kane, Corey Burton, Ian Abercrombie, Anthony Daniels

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 28. 1. 2009)

Galaxií se šíří ničivá vlna Klonových válek a udatní rytíři řádu Jedi dělají všechno pro to, aby znovu nastolili řád a mír. Galaktická Republika se pod chodidly nekonečných armád bojových droidů otřásá v základech a silám temna podléhá jeden solární systém za druhým. Anakin Skywalker a jeho Padawan – učednice Ahsoka Tano se vydávají na cestu, která pro ně bude mít dalekosáhlé důsledky: jejich osudy se totiž zkříží se zlovolným Jabba Huttem. Hrabě Dooku a jeho nohsledové – zejména ohavná Asajj Ventress – se nezastaví před žádným zločinem, jen aby Anakin s Ahsokou na své misi neuspěli. Obi-Wan Kenobi a Mistr Yoda se zatím v čele armády klonů postavili v bojových liniích silám temna na odpor…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře