Tuzemské Blu-ray filmy - 46. týden 2010

vydáno 14. 11. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 2 komentáře

Tagy: 3D, 60 sekund, Avatar, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Gone In 60 Seconds, Lovecká sezóna, Magic Box, Marmaduk, Marmaduke, Open Season, Predátoři, Predators

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví pět nových Blu-ray filmů. Třídiskovou prodlouženou sběratelskou edici fantastického sci-fi Avatar, 3D vydání animáku Lovecká sezóna, rodinnou komedii Marmaduk, „osmdesátkovou“ poctu klasice Predátoři a thriller 60 sekund si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Lovecká sezóna 3D

Lovecká sezóna 3D (Open Season 3D, 2006) (Blu-ray)

Český název: Lovecká sezóna 3D

Originální název: Open Season 3D

Rok výroby: 2006

Žánr: Dobrodružný / Animovaný / Rodinný

Délka: 86 minut (1:26)

Režie: Jill Culton, Anthony Stacchi, Roger Allers

Hrají: Martin Lawrence, Ashton Kutcher, Debra Messing, Billy Connolly, Jon Favreau

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 15. 11. 2010)

Do života Booga, zdomácnělého medvěda grizzlyho bez jakýchkoliv schopností nutných k přežití v divočině, vtrhne jako uragán vychrtlý a upovídaný jelenec Elliot. Když Elliot Booga přesvědčí, aby opustil svůj pohodlný domov v garáži správce parku a okusil, jak chutná život v opravdové přírodě, věci se rychle začnou vymykat kontrole.

Oba hrdinové jsou pouhé tři dny před začátkem lovecké sezóny přemístěni do lesa, kde se musí co nejrychleji aklimatizovat. Oba musí udělat vše proto, aby se jim podařilo rychle sjednotit ostatní zvířata a získat les zpátky.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Marmaduk

Marmaduk (Marmaduke, 2010) (Blu-ray)

Český název: Marmaduk

Originální název: Marmaduke

Rok výroby: 2010

Žánr: Komedie / Rodinný

Délka: 87 minut (1:27)

Režie: Tom Dey

Hrají: Owen Wilson, Ron Perlman, Kiefer Sutherland, Jeremy Piven, Christopher Mintz-Plasse

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 15. 11. 2010)

Herecké hvězdy včetně Owena Wilsona, George Lopeze, Kiefera Sutherlanda a Fergie propůjčily své hlasy hrdinům komedie, ve které hraje hlavní roli nejroztomilejší německá doga na světě.

Když se přerostlý psí puberťák Marmaduk (Wilson) přestěhuje se svou rodinou do nového domova, brzy poznává, že sem příliš nepasuje – a to doslova! Ale s pomocí svého nejlepšího kamaráda kocoura Carlose (Lopez) a několika nových čtyřnohých přátel se Marmaduk nakonec dostane ze psí boudy, propadne kouzlu lásky a pod zapadajícím sluncem se konečně dočká svého štěstí.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Predátoři

Predátoři (Predators, 2010) (Blu-ray)

Český název: Predátoři

Originální název: Predators

Rok výroby: 2010

Žánr: Akční / Dobrodružný / Sci-Fi / Thriller

Délka: 107 minut (1:47)

Režie: Nimród Antal

Hrají: Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Walton Goggins, Oleg Taktarov

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 15. 11. 2010)

Robert Rodriguez uvádí Predátory, zbrusu nový příběh z filmového světa Predátorů.

Adrien Brody se představuje v roli žoldáka jménem Royce, jenž se zdráhavě ujímá vedení skupiny elitních vojáků, kteří byli uneseni na tajemnou a životu nebezpečnou planetu. Tady na chladnokrevné lidské „predátory“ čeká jako na své lovecké trofeje nová rasa skutečných predátorů a totální válka mezi oběma druhy může začít.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Avatar – prodloužená sběratelská edice

Avatar - prodloužená sběratelská edice (Avatar: Extended Collector's Edition, 2009) (Blu-ray)

Český název: Avatar – prodloužená sběratelská edice

Originální název: Avatar: Extended Collector's Edition

Rok výroby: 2009

Žánr: Akční / Dobrodružný / Sci-Fi / Thriller

Délka: 166 minut (2:46)

Režie: James Cameron

Hrají: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 22. 11. 2010)

Největší filmová událost roku! Oscarový režisér James Cameron (Titanic, Vetřelec…) začal pracovat na tomto unikátním 3D projektu před mnoha lety, kdy většinu jeho vizí ještě nebylo možno díky nedostatečně vyvinuté digitální animaci vytvořit. Cesta do fantastického světa planety Pandora čekala na svou filmovou premiéru téměř 10 let!

Avatar před námi otevírá neuvěřitelný svět za hranicemi naší fantazie, svět střetu dvou naprosto odlišných civilizací. Nově objevená vzdálená planeta Pandora je mírumilovné místo s obyvatelstvem – Na'vi, žijícím v souladu s divukrásnou vegetací planety. Posádka vyslaná ze Země na své průzkumné misi objeví na Pandoře velmi cenný minerál, který by měl na Zemi nevyčíslitelnou hodnotu.

Pobyt na Pandoře je ovšem pro člověka možný teprve po vytvoření jeho genetického dvojníka, hybrida Avataru, který může být ovládán psychikou oddělenou od lidského těla a fyzicky odpovídá původnímu obyvatelstvu Pandory, které má fluorescentní modrou kůži a dosahuje 3 m výšky.

Na tuto náročnou misi je vybrán mezi jinými také Jake Sully (Sam Wothington), bývalý námořník, který byl při jedné ze svých předešlých misí paralyzován od pasu dolů. A právě šance opět chodit přiměla Jakea, aby se do programu Avatar přihlásil.

Průzkumná mise je vyslána a po přistání na Pandoře je zcela ohromena úžasnou rozmanitostí místní vegetace. Stromy dosahují výšky mrakodrapů a světélkující prales je plný nádherných tvorů, které jste nikdy neviděli, ale také hrozných prehistorických predátorů. To je jen zrnko překvapení, které posádku čeká.

I když se zdá, že po počáteční nedůvěře lidí Na’vi se posádce podařilo adaptovat a také získat prostor pro diplomatickou misi, pandořané se rozhodně nehodlají nechat kolonizovat a dojde ke tvrdému střetu. Jake, který se postupně sblížil s místním obyvatelstvem, a především s místní princeznou Neytiri, stojí před rozhodnutím, za koho bojovat ve finální bitvě, která má rozhodnout o osudu a vývoji celého světa.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

60 sekund

60 sekund (Gone In 60 Seconds, 2000) (Blu-ray)

Český název: 60 sekund

Originální název: Gone In 60 Seconds

Rok výroby: 2000

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Délka: 118 minut (1:58)

Režie: Dominic Sena

Hrají: Nicolas Cage, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie, William Lee Scott, Scott Caan

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Magic Box (od 17. 11. 2010)

Randall „Memphis“ Raines (Nicolas Cage) býval tím nejlepším zlodějem aut ve státech. Teď už sice nějaký čas seká dobrotu, ale pod slupkou sympatického slušňáka stále číhá dravec připravený kdykoliv zaútočit. To se skvěle hodí ve chvíli, kdy se Randallův mladší bratr ošklivě zaplete s krutým gangsterem a svou neopatrností ho připraví o desítky kradených luxusních aut připravených k prodeji.

Pokud nemá bráška zemřít, musí se Randall vrátit k řemeslu a během tří dnů šlohnout pro gangstera padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů. Se starou partou kamarádů v čele se Sarou (Angelina Jolieová) by to Randall určitě dokázal, kdyby se mu ovšem na paty nelepili vlezlí poldové. Je na čase se připoutat a šlápnout na plyn…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Související trailery

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 46. týden 2010

Vložil Anonym (bez ověření), 14. Listopad 2010 - 22:42

Obrázek uživatele Anonym

Avatar D.C. bude určitě už tento týden? Některé shopy ho mají až od 22.11.2010

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 46. týden 2010

Vložil d.f.h, 15. Listopad 2010 - 12:49

Obrázek uživatele d.f.h

Hmmm, tak vida – v aktuálně staženém distribučním listu je Avatar skutečně až od 22. listopadu :-( Tak v tom případě se omlouvám a příští týden si to zopakujeme :-)