Tuzemské Blu-ray filmy - 46. týden 2008

vydáno 9. 11. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 10 000 př. n. l., 2001: Vesmírná odysea, 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Hancock, Já, legenda, Já, mé druhé já a Irena, Magic Box, Modrý blesk, Sony Pictures, Stalo se, Warner Bros.

V nadcházejícím týdnu by se na pultech tuzemských obchodů mělo objevit hned sedm nových Blu-ray filmů, číslo dosud nevídané. Zásluhou společnosti Magic Box se můžeme těšit například na jeden z prodejních hitů – sci-fi horor Já, legenda.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Hancock

Hancock (2008) (Blu-ray)

Český název: Hancock

Originální název: Hancock

Rok výroby: 2008

Žánr: Drama / Akční / Fantasy / Komedie

Délka: 102 minut (1:42)

Režie: Peter Berg

Hrají: Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman, Daeg Faerch, Darrell Foster

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 10. 11. 2008)

Existují hrdinové… existují super hrdinové… a pak je tu Hancock (Will Smith). S velkými schopnostmi přichází i velká zodpovědnost – to vědí všichni – všichni až na Hancocka. Je popudlivý, konfliktní, sarkastický a nepochopený a jeho dobře míněné hrdinské skutky by měly splnit účel a zachránit nespočet životů, ale vždycky to vypadá, že místo toho zanechává za sebou spoušť. Veřejnost má toho všeho konečně dost – dobří obyvatelé Los Angeles jsou vděčni za svého místního hrdinu, ale rádi by věděli, co kdy komu udělali, že si tohohle chlapíka zasloužili.

Hancock není typem člověka, kterého zajímá, co si o něm ostatní lidé myslí – do dne, kdy zachrání život Raye Embreyho (Jason Bateman), který pracuje jako PR executive (osoba zodpovědná za styk s veřejností) a kdy začíná cynický super hrdina zjišťovat, že nakonec má přece jen svou zranitelnou stránku. To, aby to pochopil, bude pro Hancocka největší výzvou, jaké dosud čelil – a úkolem, který se může zdát nemožným, protože Rayova žena Mary (Charlize Theron) ho pokládá za ztracený případ.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Já, mé druhé já a Irena

Já, mé druhé já a Irena (Me, Myself & Irene, 2000) (Blu-ray)

Český název: Já, mé druhé já a Irena

Originální název: Me, Myself & Irene

Rok výroby: 2000

Žánr: Dobrodružný / Komedie / Krimi / Romantický

Délka: 116 minut (1:56)

Režie: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

Hrají: Jim Carrey, Renée Zellweger, Anthony Anderson, Mongo Brownlee, Jerod Mixon

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 10. 11. 2008)

Charlie Baileygates dělá už 17 let u policie. Je to dobrácký, tvrdě pracující chlapík vždy ochotný pomoci a také milující otec tří synů. Bohužel trpí poruchou rozdvojené osobnosti. Když přeruší léčbu, Hank – jeho druhé já – udeří. Je agresivní, pije jako duha a rád se pere. Charlie a Hank zkrátka nemají vůbec nic společného, kromě jedné maličkosti: oba se zakoukali do Ireny Waters, půvabné ženy na útěku. Teď spolu budou muset Charlie a Hank svést boj o její přízeň.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Modrý blesk

Modrý blesk (Blue Streak, 1999) (Blu-ray)

Český název: Modrý blesk

Originální název: Blue Streak

Rok výroby: 1999

Žánr: Komedie / Akční / Krimi

Délka: 94 minut (1:34)

Režie: Les Mayfield

Hrají: Martin Lawrence, Luke Wilson, Peter Greene, David Chappelle, Nicole Ari Parker

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 10. 11. 2008)

Miles Logan (Martin Lawrence) je jako každý správný lupič džentlmen výsostný profesionál. Určitě by dotáhl do zdárného konce i tuhle prácičku s diamantem za dvacet miliónů dolarů, kdyby se do jeho týmu nevetřel chamtivý podrazák Deacon. Takhle je Miles rád, že při nepovedené akci nepřišel o život a nakonec vyvázl jen s dvouletým trestem. K optimismu ho kromě veselé povahy vede i fakt, že se mu na poslední chvíli podařilo ukrýt uloupený diamant ve větrací šachtě čerstvé novostavby. Těch dvacet milionů v drahém kamení je tam bezpečnějších než v nejdokonalejším sejfu ve městě.

Zlomyslný osud je ovšem drsný žertéř. Po propuštění z věznice Miles zjišťuje, že svůj diamant ukryl v rozestavěné policejní stanici. Jak se dostat do větrací šachty mezi oddělením vražd a oddělením loupeží? Po několika neúspěšných pokusech se Miles odhodlává k šíleně riskantnímu plánu. U padělatele si nechá vyrobit falešnou policejní placku i služební záznamy a nastoupí na oddělení loupeží.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

10 000 př. n. l.

10 000 př. n. l. (10, 000 B.C., 2008) (Blu-ray)

Český název: 10 000 př. n. l.

Originální název: 10, 000 B.C.

Rok výroby: 2008

Žánr: Dobrodružný / Drama

Délka: 109 minut (1:49)

Režie: Roland Emmerich

Hrají: Cliff Curtis, Camilla Belle, Omar Sharif, Steven Strait

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 12. 11. 2008)

Člen horského kmene, mladý lovec D'Leh objevil tu nejsilnější vášeň svého srdce – krásnou dívku Evolet. Do vesnice jednoho dne vtrhnou neznámí nájezdníci a Evolet unesou. D'Leh se společně s tlupou nejodvážnějších lovců vydává po jejich stopách, rozhodnut jít třeba až na sám konec světa.

Skupina nedobrovolných hrdinů se při svém putování musí utkat s šavlozubými tygry, prehistorickými stvůrami i sami se sebou. Na konci cesty je navíc čeká setkání se Ztracenou civilizací. Budoucnost prostých bojovníků spočívá v rukou představitele bohaté a silné kultury, jejíž pyramidy se dotýkají nebe. Hrdinové se musí semknout a utkat s bohem, který nemilosrdně zotročuje jejich lid…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (2001: A Space Odyssey, 1968) (Blu-ray)

Český název: 2001: Vesmírná odysea

Originální název: 2001: A Space Odyssey

Rok výroby: 1968

Žánr: Sci-Fi / Dobrodružný

Délka: 149 minut (2:29)

Režie: Stanley Kubrick

Hrají: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester, Vivian Kubrick

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 12. 11. 2008)

Snímek začíná několik milionů let v minulosti scénou – pro některé diváky nesrozumitelnou z doby úsvitu lidstva. Jakýsi vegetariánský lidoop, žijící zpočátku mírumilovně mezi ostatními zvířaty, se náhle stane masožravcem a bojechtivým předchůdcem člověka, dychtícím a připraveným zabít souseda při obraně svého teritoria.

Kosmickou porodní bábou této proměny je záhadný černý monolit. Monolity jsou vlastně protagonisty filmu: objevují se, aby člověku nabídly dobro i zlo, jak obojí představuje kost jakožto zbraň a nástroj zároveň – kost, jež triumfálně vyhozená do vzduchu rozjásanou opicí válečníkem, mění se na kosmický koráb a majestátně se blíží k vesmírné stanici na Měsíci. Ocitáme se tak v roce 2001…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Já, legenda

Já, legenda (I Am Legend, 2007) (Blu-ray)

Český název: Já, legenda

Originální název: I Am Legend

Rok výroby: 2007

Žánr: Sci-fi / Horor

Délka: 100 minut (1:40)

Režie: Francis Lawrence

Hrají: Will Smith, Alice Braga, Thomas J. Pilutik, Paradox Pollack, Charlie Tahan

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 12. 11. 2008)

Robert Nevill (Will Smith) je jeden z posledních žijících lidí na Zemi. Naneštěstí pro něj většinu obyvatel naší planety proměnila neznámá nákaza v krvežíznivé bestie. V noci Robert bojuje se svými „nemocnými“ spoluobčany a přes den, se věrný svému původnímu vědeckému povolání snaží ze své krve vyvinout protilátku, která by mohla zachránit zbytky lidstva.

Tak nějak vypadá nepříliš růžová budoucnost v novém počinu režiséra Francise Lawrence (Constantine).

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Stalo se

Stalo se (Happening, The, 2008) (Blu-ray)

Český název: Stalo se

Originální název: Happening, The

Rok výroby: 2008

Žánr: Drama / Sci-Fi

Délka: 91 minut (1:31)

Režie: M. Night Shyamalan

Hrají: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Ashlyn Sanchez, Spencer Breslin

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 13. 11. 2008)

Mohli jsme to vycítit šestým smyslem, viděli jsme znamení a teď se to stalo. Na světě se objevila úplně nová epidemie – rychle se šíří a je smrtelná. Nejhorším symptomem je totiž naprostá ztráta základního lidského pudu jedince – pudu sebezáchovy.

Elliot Moore učí přírodní vědy na střední škole ve Filadelfii. Když napříč státy udeří tajemná smrtící epidemie, vyrazí spolu se svou ženou Almou, kolegou z práce Julianem a jeho osmiletou dcerou na zběsilý útěk před katastrofou. Míří do Pensylvánie a doufají, že na farmách mimo dosah velkých aglomerací se jim epidemie vyhne a jim se podaří přežít stále intenzivněji se šířící hrozbu. Brzy ale začne být jisté, že v bezpečí nebude nikdo a nikde…

Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení) přichází s dalším ze svých paranoidních thrillerů, které se vyznačují neočekávanými zvraty, temnou atmosférou, promyšleným budováním pocitu nebezpečí a nečekanými pointami. Film Stalo se je návratem k poetice, kterou diváci i kritici tolik oceňovali v jeho prvních filmech.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře