Tuzemské Blu-ray filmy - 42. týden 2009

vydáno 11. 10. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Buena Vista, Cloverfield, Disney, FHE, film, Forum Home Entertainment, Magic Box, Mission: Impossible III, Monstrum, Na odstřel, No Country for Old Men, Paramount, Paramount Pictures, Podfu(c)k, Snatch, Sněhurka a sedm trpaslíků, Snow White, Snow White and the Seven Dwarfs, Sony Pictures, State of Play, Tahle země není pro starý, Wolverine, X-Men Origins, X-Men Origins: Wolverine

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví sedm nových Blu-ray filmů. Thriller Na odstřel, gangsterku Podfu©k, akční sci-fi X-Men Origins: Wolverine, třetí Mission: Impossible, znepokojivé Monstrum, animovanou klasiku Sněhurka a sedm trpaslíků a drama Tahle země není pro starý si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Na odstřel

Na odstřel (State of Play, 2009) (Blu-ray)

Český název: Na odstřel

Originální název: State of Play

Rok výroby: 2009

Žánr: Krimi / Drama / Thriller

Délka: 127 minut (2:07)

Režie: Kevin Macdonald

Hrají: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Robin Wright Penn, Helen Mirren

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 12. 10. 2009)

Kořeny dobrého příběhu můžou ležet i ve zdánlivých banalitách. Koho by dojímali zastřelený feťák a poslíček s pizzou? Cal McAffrey, zkušený reportér deníku The Washington Globe (Russell Crowe), ovšem tuší, že za profesionální vraždou dvou bezejmenných outsiderů by se mohlo skrývat něco mnohem většího, zvlášť když se mu podaří najít spojení mezi těmito zločiny a záhadnou smrtí asistentky vlivného kongresmana Stephena Collinse (Ben Affleck).

Co zpočátku vypadalo jako nešťastná náhoda nebo sebevražda z nešťastné lásky, se postupně promění ve střípek v mozaice spiknutí, jehož cílem je smetení politika z piedestalu moci. A protože kongresman a investigativec jsou dlouholetými přáteli, zapne Cal svůj novinářský čenich na plné obrátky a vydá se po stopě, bedlivě sledován kolegyní Dellou (Rachel McAdams) a šéfredaktorkou (Helen Mirren), které mají obavy o jeho objektivnost.

Vzhledem k tomu, že tady se pravděpodobně hraje mnohem vyšší hra, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Podfu©k

Podfu(c)k (Snatch, 2000) (Blu-ray)

Český název: Podfu©k

Originální název: Snatch

Rok výroby: 2000

Žánr: Krimi / Komedie / Thriller

Délka: 104 minut (1:44)

Režie: Guy Ritchie

Hrají: Jason Statham, Stephen Graham, Alan Ford, Brad Pitt, Dennis Farina

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 12. 10. 2009)

Guy Ritchie, scénárista a režisér filmu Sbal prachy a vypadni, je tu s dalším mistrovským kouskem. Podfu©k – to je drsný i legrační film o zpackané loupeži diamantů, vyvedeném irském cikánovi, ze kterého se vyklube prvotřídní ranař… a taky o hodně temperamentním psovi.

Dva začínající boxerští promotéři bez licence Turek (Jason Statham) s Tommym (Stephen Graham) a jeden z místních nejodpornějších padouchů a ilegální promotér v jedné osobě Brick Top (Alan Ford) spolu uprostřed zločineckého podsvětí naplánovali předem domluvený boxerský zápas bez rukavic. Jejich záměry ale krachují v momentě, kdy cikán Mickey O'Neil (Brad Pitt), který boxuje na divokou kartu, začne hrát podle vlastních pravidel a dvojici promotérů tím připravuje hodně horké chvilky…

Mezitím v Londýně zmizel s 86-ti karátovým diamantem Franky Čtyřprsťák (Benicio Del Toro). Nejvyšší boss bratránek Avi (Dennis Farina) kvůli jeho dopadení najímá legendárního Tonyho „Korunku“ (Vinnie Jones) a spouští tím lavinu podvodů, krevních pomst a dalších většinou nelegálních akcí…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

X-Men Origins: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine (2009) (Blu-ray)

Český název: X-Men Origins: Wolverine

Originální název: X-Men Origins: Wolverine

Rok výroby: 2009

Žánr: Akční / Fantasy / Sci-Fi / Thriller

Délka: 107 minut (1:47)

Režie: Gavin Hood

Hrají: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Lynn Collins, Daniel Henney

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 12. 10. 2009)

Film je dějově zasazen na samý počátek ságy o známých mutantech X-Menech. Hugh Jackman se vrací v roli, která z něj udělala filmovou hvězdu; v roli Logana neboli nelítostného mutanta Wolverina obdařeného zázračnou schopností regenerace a také adamantiovými drápy na rukou.

Zatímco tři předchozí filmy byly zasazeny do nepříliš vzdálené budoucnosti, hlavní část nového příběhu se odehrává v 70. letech minulého století. Děj se vrací ke počátkům Wolverinovy hrdinské kariéry i tragickým událostem jeho života, z nichž jej nejvíce poznamená smrt osudové lásky Kayle Silverfox. Její smrt způsobí Wolverinovo zapletení se s tajným vládním vojenským programem Weapon X. S projektem, jenž mu navždy zcela změní život.

Pod velením Williama Strykera (Danny Huston) je zformována tajná vojenská jednotka Team X, složená výhradně z mutantů. Jedním z nich je také Victor Creed alias Sabretooth (Liev Schreiber), nezkrotná bytost s neuvěřitelnou sílou, s nímž musí Wolverine svést svůj nejtěžší souboj.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Mission: Impossible III

Mission: Impossible III (2006) (Blu-ray)

Český název: Mission: Impossible III

Originální název: Mission: Impossible III

Rok výroby: 2006

Žánr: Dobrodružný / Mysteriózní / Akční / Thriller

Délka: 125 minut (2:05)

Režie: J. J. Abrams

Hrají: Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames, Billy Crudup, Michelle Monaghan

Studio: Paramount Pictures

Distribuce v ČR: Magic Box (od 14. 10. 2009)

Přilákán zpátky do akce svými nadřízenými, Ethan čelí zatím největšímu protivníkovi – sadistickému obchodníkovi se zbraněmi Owenu Davianovi. Podporován svým týmem se pouští do neuvěřitelného dobrodružství v Římě a v Šanghaji. Jeho misí je zachránit uvězněnou agentku a zastavit Daviana dřív, než eliminuje další cíl: Ethanovu manželku Julii.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Monstrum

Monstrum (Cloverfield, 2008) (Blu-ray)

Český název: Monstrum

Originální název: Cloverfield

Rok výroby: 2008

Žánr: Sci-Fi / Akční / Thriller / Mysteriózní

Délka: 84 minut (1:24)

Režie: Matt Reeves

Hrají: Lizzy Caplan, Jessica Lucas, T.J. Miller, Michael Stahl-David, Mike Vogel

Studio: Paramount Pictures

Distribuce v ČR: Magic Box (od 14. 10. 2009)

V útulném newyorském klubu probíhá párty na rozloučenou. Jejím aktérem je Rob, který se rozhodl dát sbohem městu přezdívanému Big Apple a odjet pracovat do Japonska. Zábava je v plném proudu, digitální kamera snímá rozjařené tváře Robových přátel, jenže pak vše razancí blesku přeruší výpadek proudu a zlověstný neidentifikovatelný zvuk, který se rozléhá nad městem. To, co se pak děje na ulicích, je nefalšovaným peklem. Křik, pláč, bezcílně pobíhající Newyorčané a do toho přilétá uražená hlava Sochy svobody. Ne, svět už opravdu nebude takový, jaký býval. Výmluvné svědectví o téhle změně podává jedna digitální kamera a ti, kdo jsou aktuálně naživu a mají sílu točit.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Sněhurka a sedm trpaslíků

Sněhurka a sedm trpaslíků (Snow White and the Seven Dwarfs, 1937) (Blu-ray)

Český název: Sněhurka a sedm trpaslíků

Originální název: Snow White and the Seven Dwarfs

Rok výroby: 1937

Žánr: Animovaný / Rodinný / Muzikál

Délka: 83 minut (1:23)

Režie: David Hand

Hrají: Roy Atwell, Stuart Buchanan, Adriana Caselotti, Pinto Colvig

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Forum Home Entertainment (od 14. 10. 2009)

„Zrcadlo, zrcadlo, řekni, kdo je na světe nejkrásnější?“ ptá se den co den Královna ve své komnatě. Jednoho dne zrcadlo odpoví, že tou nejkrásnější ze všech je Sněhurka, Královnina nevlastní dcera.

Aby unikla pomstě žárlivé Královny, musí Sněhurka, krásná a hodná princezna, uprchnout do hlubokých temných lesů. Nalezne malou chaloupku, kde žije sedm trpaslíků – Kejchal, Brumla, Klimba, Stydlín, Hopla, Doktor a Šmudla – a začne u svých sedmi nových přátel hospodařit. Zlá Královna jí přesto vypátrá a převlečená za stařenku podá Sněhurce jablko napuštěné jedem a kletbou věčného spánku. Zachránit ji může jen polibek z opravdové lásky…

Klasická pohádka o dobru, zlu, přátelství a lásce baví děti i dospělé více než 70 let. Přesně před tolika lety měl tento první celovečerní animovaný snímek filmové historie, na kterém pracovalo téměř 750 výtvarníků, premiéru v kinech, o rok později se představil i v tehdejším Československu.

Pohádku o Sněhurce z dílny bratří Grimmů Walt Disney přecijen trochu upravil. Soustředil se především na úlohu malých kamarádů, kteří pomohou princezně v nejtěžších chvílích. Na rozdíl od literární předlohy, kde jsou trpaslíci jeden jako druhý, Walt Disney trpaslíky „zlidštil“, když každému přidělil jasně definovaný charakter.

Trpaslíci se tak stali vzorem přátelství různých osobností, které však dokáží v kritické chvíli společně táhnout za jeden provaz. Společná, nezištná pomoc „malých hrdinů“ hodné princezně se také stala hlavní myšlenkou celého filmu.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Tahle země není pro starý

Tahle země není pro starý (No Country for Old Men, 2007) (Blu-ray)

Český název: Tahle země není pro starý

Originální název: No Country for Old Men

Rok výroby: 2007

Žánr: Krimi / Thriller / Drama

Délka: 122 minut (2:02)

Režie: Ethan Coen, Joel Coen

Hrají: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly Macdonald

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Magic Box (od 14. 10. 2009)

Nudný život Llewelyna Mosse (Josh Brolin), obyvatele amerického zapadákova, změnil nález mrtvol, drog a peněz, respektive rozhodnutí využít je k vlastnímu prospěchu. Otevřel tím bránu do pekel, kterou už zřejmě nedokáže znovu zavřít. Po jeho stopě se vydává stárnoucí šerif Bell (Tommy Lee Jones), který dokáže být velmi vytrvalý. Ještě vytrvalejší ale umí být tajemný zabiják Chigurh (Javier Bardem), který o bytí a nebytí svých obětí rozhoduje hodem mince.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře