Tuzemské Blu-ray filmy - 40. týden 2011

vydáno 3. 10. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, BluRayEdice.cz, film, Lví král, V kůži Johna Malkoviche, X-Men, X-Men: První třída

Tuzemské Blu-ray filmy 40. týdne, jejich podrobné profily, technické specifikace a bonusy

První týden měsíce října otevírá nabídka osmi Blu-ray edicí, mezi kterými není dvakrát těžké najít favorita – je docela jasné, že novinkám tohoto týdne budou z hlediska tržeb panovat především Lví král a X-Men.

Ne jen z megahitů je ale český filmový fanoušek živ, čehož jsou si nejvíce vědomi u Blu-ray edice. Ta tento týden posílá na pulty obchodů horor Dobrovolná oběť kanibala, který se inspiruje ve skutečných událostech a líčí příběh lidí, kteří se nechali za živa sníst. Podívaná jen pro silné povahy.

Zato Lví král je podívanou doslova pro každého. První díl trilogie si i u nás před nedávnem odbyl obnovenou kinopremiéru, v jejímž rámci byl film uveden ve 3D konverzi (referovali jsme o ní v reportu Petra Semeckého). Na Blu-ray film vychází „pouze“ ve 2D, do vysokého rozlišení ho ale doprovázejí i zbylé dva direct-to-video díly, a to buď samostatně, nebo v rámci kolekce.

Vysokodefiniční premiéru si odbude také výborné V kůži Johna Malkoviche z pera kontroverzního scenáristy Charlieho Kauffmana, což je další z filmů tohoto týdne, který byste si rozhodně neměli nechat ujít. V případě slabší Vody pro slony se pak nenechte odradid přítomností „twilightovské“ hvězdičky Roberta Pattinsona, za filmem totiž stojí jinak velice šikovný Francis Lawrence (Já, legenda, Constantine).

Tuzemské Blu-ray filmy - 40. týden 2011

Ve stejný den jako všechny předešlé tituly, tedy ve středu, pak vychází i jeden z prvních letních blockbusterů X-Men: První třída (mrkněte na Blu-ray trailer v HD). Výborná komiksová adaptace sice v kinech neutržila nikterak zázračné peníze, s jejím pokračováním se ale počítá. Zaslouženě. Matthew Vaughn vystřihl výborný film, který sérii X-Men nedělá ostudu a především značně převyšuje další z x-menovských originů: Wolverina. Pokud jste filmu nedali v kinech šanci, rozhodně tu samou chybu nedělejte podruhé a na Blu-ray si ho pořiďte!

Výhled na říjnové Blu-ray premiéry najdete klasicky v našem Blu-ray kalendáři

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 40. týden 2011

Vložil tomasg (bez ověření), 3. Říjen 2011 - 15:09

Obrázek uživatele tomasg

X-men First Class je pecka, se divim, ze to nemelo takovy ohlas jaky by si zaslouzilo. Po kine se tesim, az si to pustim doma.