Tuzemské Blu-ray filmy - 4. týden 2011

vydáno 23. 1. 2011 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Červený drak, Cobra, Demolition Man, Drak přichází, Enter the Dragon, film, Grown Ups, Jarhead, Kobra, Machři, Magic Box, Mariňák, Red Dragon, Resident Evil: Afterlife

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví sedm nových Blu-ray filmů. Thriller Červený drak, komedii Machři, ceněné válečné drama Mariňák, 3D vydání hororu Resident Evil: Afterlife, akční sci-fi Demolition Man, kung-fu legendu Drak přichází a osmdesátkovou klasiku Kobra si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Červený drak

Červený drak (Red Dragon, 2002) (Blu-ray)

Český název: Červený drak

Originální název: Red Dragon

Rok výroby: 2002

Žánr: Krimi / Thriller / Drama / Horor

Délka: 125 minut (2:05)

Režie: Brett Ratner

Hrají: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 24. 1. 2011)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku.

Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Machři

Machři (Grown Ups, 2010) (Blu-ray)

Český název: Machři

Originální název: Grown Ups

Rok výroby: 2010

Žánr: Komedie

Délka: 102 minut (1:42)

Režie: Dennis Dugan

Hrají: Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Rob Schneider

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 24. 1. 2011)

To, že člověk vyroste, nemusí nutně znamenat, že také dospěje!

Komediální hvězdy Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade a Rob Schneider se představují ve vrcholné formě jako přátelé z dětství, kteří se po letech znovu scházejí, aby si při společném víkendu připomněli staré dobré časy. Fakt, že se z nich o té doby stali úctyhodní obchodníci, manželé a otcové, tady ztrácí na důležitosti. Když se tihle chlápci s duší dítěte sejdou, nic jim nezabrání náramně se pobavit.

Tvůrci komedie Klik – život na dálkové ovládání (recenze) uvádí neskutečně legrační a dojemný film, který potvrzuje, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Mariňák

Mariňák (Jarhead, 2005) (Blu-ray)

Český název: Mariňák

Originální název: Jarhead

Rok výroby: 2005

Žánr: Válečný / Drama

Délka: 125 minut (2:05)

Režie: Sam Mendes

Hrají: Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx, Peter Sarsgaard, Chris Cooper, Dennis Haysbert

Studio: Universal Studios

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 24. 1. 2011)

Oscarový režisér Sam Mendes se už podíval pod kůži amerického maloměsta (Americká krása), do světa gangsterů z časů prohibice (Road to Perdition) a teď nás v Mariňákovi zavádí mezi americké vojáky bojující za svou vlast na Blízkém východě. Jak už jsme si u Mendese zvykli, znovu se jedná o sondu mimořádně štiplavou, detailní a zábavnou, v níž „tvrdí muziku“ vynikající herecké výkony hlavních představitelů.

Dvacetiletý zelenáč Anthony Swofford (Jake Gyllenhaal) chtěl pouze pokračovat v rodinné vojenské tradici. Netušil ale, že ho tato touha vyhodí se snajperskou puškou v ruce a padesátikolovým batohem na zádech uprostřed nekonečné arabské pouště tváří v tvář vražednému horku a nepřátelským iráckým vojákům. Se svou nezáviděníhodnou situací se Swofford a jeho kamarádi ve zbrani vyrovnávají prostřednictvím sarkasmu a černého humoru. Ve válce uprostřed země, které nerozumí, proti nepříteli, jehož nevidí, a z důvodů, které nechápou, jim ani nic jiného nezbývá.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Resident Evil: Afterlife

Resident Evil: Afterlife (2010) (Blu-ray)

Český název: Resident Evil: Afterlife

Originální název: Resident Evil: Afterlife

Rok výroby: 2010

Žánr: Akční / Sci-Fi / Thriller / Horor

Délka: 97 minut (1:37)

Režie: Paul W. S. Anderson

Hrají: Milla Jovovich, Boris Kodjoe, Ali Larter, Wentworth Miller, Sienna Guillory

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 24. 1. 2011)

Po jejím osamělém útoku na pevnost Umbrella Corporation jsou nadpřirozené schopnosti Alice (Milla Jovovich) utlumeny. Kvůli ohromnému množství Nemrtvých se Alice znovu spojuje s Claire Redfi eld (Ali Larter) a jejím bratrem Chrisem (Wentworth Miller).

Společně s dalšími přeživšími nacházejí útočiště v opuštěném vězení, ale i tady jim hrozí dav krvelačných zombie. K úniku před nimi budou potřebovat dokonalou výzbroj. Ale střet s Albertem Weskerem a Umbrella Corporation posune boj o přežití na zcela novou úroveň nebezpečí.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Demolition Man

Demolition Man (1993) (Blu-ray)

Český název: Demolition Man

Originální název: Demolition Man

Rok výroby: 1993

Žánr: Akční / Komedie / Sci-Fi / Dobrodružný

Délka: 115 minut (1:55)

Režie: Marco Brambilla

Hrají: Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Sandra Bullock, Nigel Hawthorne, Benjamin Bratt

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 26. 1. 2011)

Píše se rok 2032 a nebezpečný zločinec Simon Phoenix (Snipes) se po 35 letech hluboké hibernace v Kryověznici probouzí do poklidného Los Angeles, které už neví, co je násilí, a stává se pro něj tudíž ideální kořistí. Úřady se s Phoenixovým brutálním stylem 90. let nedokáží vyrovnat a hledají staromódního policajta, který by staromódního zločince zastavil. Oživí seržanta Johna Spartana (Stallone), který si po posledním střetnutí s Phoenixem neprávem odpykává trest v téže Kryověznici.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Drak přichází

Drak přichází (Enter the Dragon, 1973) (Blu-ray)

Český název: Drak přichází

Originální název: Enter the Dragon

Rok výroby: 1973

Žánr: Krimi / Akční

Délka: 102 minut (1:42)

Režie: Robert Clouse

Hrají: Bruce Lee, John Saxon, Kien Shih, Bolo Yeung, Jackie Chan

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 26. 1. 2011)

Bývalý šaolinský mnich Han neomezeně vládne ve své ostrovní pevnosti. Každé tři roky pořádá slavný turnaj v bojových uměních. Nikdo však netuší, že Han je zločinec, který pašuje drogy. Bohužel pro něj se turnaje zúčastní postava Bruce Leeho, která zároveň přijíždí pomstít smrt své sestry. Zápletka však v tomto filmu není nejdůležitější…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Kobra

Kobra (Cobra, 1986) (Blu-ray)

Český název: Kobra

Originální název: Cobra

Rok výroby: 1986

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Délka: 87 minut (1:27)

Režie: George P. Cosmatos

Hrají: Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen, Reni Santoni, Andrew Robinson, Brian Thompson

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 26. 1. 2011)

Stejně jako Rocky a Rambo je i hrdina dalšího filmu Sylvestera Stallonea Cobra svéráz: poručík Marion Cobretti, samostatná útočná síla, jejíž samopal s laserovým zaměřovačem a perletí vykládaný colt .45 chrlí čistý antizločinecký jed. Režisér filmu Rambo II George P. Cosmatos znovu spojil své síly se Stallonem v thrilleru, vysílajícím Cobrettiho proti nemilosrdnému sériovému zabijákovi. Stopa však nevede k jednomu vrahovi, ale k celé armádě psychopatů, toužících probít si cestu k „Novému řádu“ – a zabít náhodnou svědkyni jejich posledního krvavého masakru. Naštěstí ji však chrání Cobra.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře