Tuzemské Blu-ray filmy - 4. týden 2010

vydáno 24. 1. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 12 kol, 12 Rounds, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Die Hard, Die Hard 2: Die Harder, film, Last Action Hero, Michael Jackson's This Is It, Poslední akční hrdina, Smrtonosná past, Smrtonosná past 2, This Is It

Blu-ray Disc logo

V posledním lednovém týdnu se na našem trhu sice objeví pouze dva nové Blu-ray filmy a jedna kolekce, jedná se ale o celkem zajímavé tituly. Hudební dokument This Is It o Michaelu Jacksonovi, dobrodružnou komedii Poslední akční hrdina a Blu-ray kolekci 12 kol / Smrtonosná past / Smrtonosná past 2 si teď krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

This is It

This is It (Michael Jackson's This is It, 2009) (Blu-ray)

Český název: This is It

Originální název: Michael Jackson's This is It

Rok výroby: 2009

Žánr: Hudební / Dokumentární / Koncert

Délka: 111 minut (1:51)

Režie: Kenny Ortega

Hrají: Michael Jackson, Kenny Ortega

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 26. 1. 2010)

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila rodina Michaela Jacksona a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009.

Hudební snímek vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil.

V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Poslední akční hrdina

Poslední akční hrdina (Last Action Hero, 1993) (Blu-ray)

Český název: Poslední akční hrdina

Originální název: Last Action Hero

Rok výroby: 1993

Žánr: Akční / Dobrodružný / Komedie / Fantasy

Délka: 130 minut (2:10)

Režie: John McTiernan

Hrají: Arnold Schwarzenegger, Austin O'Brien, F. Murray Abraham, Art Carney, Charles Dance

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 25. 1. 2010)

Danny Madigan je chlapec posedlý filmem. Obzvláště akční kousky s jeho oblíbeným hrdinou Jackem Slaterem ho znovu a znovu přivádějí do čalouněných sedadel kina, zejícího jinak pustou prázdnotou. Místní promítač, Dannyho dobrý známý, daruje chlapci jednoho dne s potměšilým úsměvem na tváři kouzelnou vstupenku, která umožňuje pohyb mezi šedou realitou všedního dne a životem kypícím fikcí stříbrného plátna.

Mladý filmový fanoušek ovšem netuší, jaký poklad má nedbale zastrčený v kapse. Ostatně dávno na lístek zapomněl, protože opět sedí v pohodlném křesle ztemnělého kina a vychutnává si své oblíbené akční scény. Právě v nejnapínavějším momentě začne kouzlo působit a chlapec se rázem ocitá ve filmu. Konkrétně na zadním sedadle uhánějícího kabrioletu. Přišel právě do nejlepšího – Jack Slater za volantem je pronásledován skupinou krvežíznivých padouchů.

Kulky, granáty a kolem parkující vozy svižně poletují vzduchem, střelným prachem se nešetří… Proti tomu, co oba hrdiny čeká při souboji o kouzelnou vstupenku se Slaterovými nejzavilejšími nepřáteli, je ovšem krkolomná, životu nebezpečná honička ulicemi Los Angeles pouze skromnou, dalo by se říci komorní předehrou…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

12 kol / Smrtonosná past / Smrtonosná past 2

12 kol / Smrtonosná past / Smrtonosná past 2 (12 Rounds / Die Hard / Die Hard 2: Die Harder, 2009) (Blu-ray)

Český název: 12 kol / Smrtonosná past / Smrtonosná past 2

Originální název: 12 Rounds / Die Hard / Die Hard 2: Die Harder

Rok výroby: 2009

Žánr: Akční / Thriller / Krimi / Dobrodružný

Délka: 365 minut (6:05)

Režie: Renny Harlin, John McTiernan

Hrají: Bruce Willis, Bonnie Bedelia, William Atherton, John Cena, Ashley Scott

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 25. 1. 2010)

Kolekce obsahuje následující filmy:

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře