Tuzemské Blu-ray filmy - 39. týden 2009

vydáno 20. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, It Could Happen to You, M.A.S.H., MASH, Milionář z chatrče, Může se to stát i vám, Může to potkat i vás, Roxana, Roxanne, Slumdog Millionaire, Sony Pictures

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví čtyři nové Blu-ray filmy, všechny z distribuce Bontonfilmu. Válečnou komedii M.A.S.H., oscarové drama Milionář z chatrče, romantickou komedii Může se to stát i vám a herecký koncert Steva Martina spolu s Daryl Hannah jako Roxanne si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

M.A.S.H.

M.A.S.H. (1970) (Blu-ray)

Český název: M.A.S.H.

Originální název: M.A.S.H.

Rok výroby: 1970

Žánr: Komedie / Válečný / Drama

Délka: 116 minut (1:56)

Režie: Robert Altman

Hrají: Donald Sutherland, Elliott Gould, Tom Skerritt, Sally Kellerman, Robert Duvall

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 21. 9. 2009)

Fenomenální seriál M.A.S.H., je dodnes zapsán v srdcích mnoha diváků po celém světě. Svérázný tým lékařů, svérázných figurek, protestujících svým postojem proti nesmyslnosti války, dokázal pobavit nesčetné davy svých příznivců a dodnes patří k legendární klasice televizní zábavy.

Podobně je na tom i stejnojmenný film, který stál na počátku celé M.A.S.H.mánie. Postavy, které seriálová podoba dovedla k dokonalosti, v něm poprvé ožívají a režisér této antiválečné komedie prodchnuté nitkou humanity vypráví první dobrodružství vojenských lékařů, doktorek a všech, které jsou s polní nemocnicí spojeni.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Milionář z chatrče

Milionář z chatrče (Slumdog Millionaire, 2008) (Blu-ray)

Český název: Milionář z chatrče

Originální název: Slumdog Millionaire

Rok výroby: 2008

Žánr: Krimi / Drama / Romantický

Délka: 120 minut (2:00)

Režie: Danny Boyle

Hrají: Dev Patel, Freida Pinto, Ayush Mahesh Khedekar, Anil Kapoor, Irfan Khan

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 21. 9. 2009)

Hlavní hrdina, mladík Jamal Malik (Dev Patel), sedí v televizním studiu naproti moderátorovi indické verze soutěže Chcete být milionářem a čeká na poslední otázku, která jej dělí od pohádkové výhry 20 miliónů rupií. Ještě před nedávnou chvílí byl chlapcem z bombajského slumu, chlapcem, který se narodil do světa bez budoucnosti, do světa nám nepředstavitelné bídy.

Jak se kluk z ulice dokázal dostat tam, kam se nedostali ani hoši z lepších rodin ani učenci s několika tituly v kapse? Odpovědi na tyto otázky bude z Jamala tahat někdo mnohem méně příjemný než televizní moderátor. Před poslední otázkou má Jamal pouze jeden den na to, aby se připravil. Bohužel mu tuto přípravu ztrpčují policejní vyšetřovatelé, kteří ctí presumpci viny a snaží se i s použitím brutální síly získat od Jamala odpověď na klíčovou otázku: Jakým podvodem se dostal krůček od pohádkového bohatství.

Jamal vypráví svůj životní příběh, ze kterého vyšetřující policisté pochopí, proč zná odpovědi na všechny ty záludné soutěžní otázky. A také se dozvědí, že Jamal má i další důvody k účasti ve slavné televizní soutěži než je jen pouhá vidina hromady peněz: například snaha nalézt ztracenou lásku.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Může to potkat i vás / Může se to stát i vám

Může to potkat i vás / Může se to stát i vám (It Could Happen to You, 1994) (Blu-ray)

Český název: Může to potkat i vás / Může se to stát i vám

Originální název: It Could Happen to You

Rok výroby: 1994

Žánr: Komedie / Drama / Romantický

Délka: 101 minut (1:41)

Režie: Andrew Bergman

Hrají: Nicolas Cage, Bridget Fonda, Rosie Perez, Isaac Hayes, Seymour Cassel

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 25. 9. 2009)

Charlie Lang, pětatřicetiletý sympatický muž, je newyorským policistou. V žádném případě to však není typický drsňák – právě naopak. Spíš než tvrdé pěsti a služební pistole používá milých slov a v náručí přenáší přes ulici bezradné děti. Jeho manželka Muriel není jeho dobráckou povahou nijak nadšená a tuší, že se s ním bohatství a společenské postavení jen ztěží dočká. Při jedné z pochůzek zajde Charlie se svým černým parťákem na malou svačinu. Sotva si objednají, už je vysílačkou volají k případu.

Charlie chce ve spěchu zaplatit, ale ouha – nemá dost peněz. A tak jediné, co může nabídnout rozmrzelé servírce jako spropitné, je polovina výhry v městské loterii. Jenže, co slíbil napůl žertem, stává se vzápětí šokující skutečností! 4 miliony dolarů výhry! A Charlie je odhodlán slíbenou polovinu odevzdat. Muriel málem omdlí. Prahne po penězích, po snobských večírcích a drahých šatech – zatímco servírka Yvone nechce uvěřit, že někdo jako Charlie ještě existuje…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Roxana

Roxana (Roxanne, 1987) (Blu-ray)

Český název: Roxana

Originální název: Roxanne

Rok výroby: 1987

Žánr: Komedie / Romantický

Délka: 107 minut (1:47)

Režie: Fred Schepisi

Hrají: Steve Martin, Daryl Hannah, Rick Rossovich, Shelley Duvall, Fred Willard

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 25. 9. 2009)

Známý americký komik a herec Steve Martin se rozhodl přenést nejslavnější dílo francouzského dramatika Edmonda Rostanda, hru Cyrano de Bergerac, do současnosti. Ze Cyrana se stal velitel požárníků C. D. Bales (má stejné iniciály jako Cyrano) a z Roxany zase astronomka, pátrající po toulavé kometě. Zůstaly však nezaměnitelné prvky – velký nos a velká láska.

Steve Martin přidal prvky situačního humoru a odlehčil původně tragický závěr Rostandovy hry. Postava Roxany je v této parafrázi poněkud aktivnější, čemuž napomáhá i herecký výkon Daryl Hannahové. Steve Martin za tento film dostal několik ocenění.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře