Tuzemské Blu-ray filmy - 35. týden 2011

vydáno 29. 8. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Blu-ray 3D, film, Hop, Kazatel, Priest, Zbožňuji trable

Děti se připravují do školy, rodiče do práce a matka příroda teprve teď servíruje pořádné počasí. Jako by tuzemský Blu-ray trh vycítil, že v posledních prázdninových dnech není radno dráždit potenciální zákazníky žhavými novinkami, vycházejí tento týden pouhé tři tituly a to ještě k tomu z ranku filmů, které moc veliké množství lidí nezaujmou.

Tuzemské Blu-ray filmy 35. týdne, jejich podrobné profily, technické specifikace a bonusy

První ze tří novinek je film, na který jste mohli před půl rokem narazit v kinech, stejně jako většina nejen tuzemských diváků jste ho ale pravděpodobně přehlédli. Hop s digitálním zvířátkem dabovaným Russelem Brandem v hlavní roli je komedie pro děti, v níž se James Marsden ponižuje vedle rockerského velikonočního králíčka. Je to jeden z těch filmů, který nezaujal davy z jediného důvodu: protože na to nemá.

Podobně se to má s postapokalyptickým sci-fi Kazatel, ve kterém se Paul Bettany již podruhé spojil s režisérem Scottem Charlesem Stewartem (poprvé to bylo v Legii), aby vyškolil pár digitálních upírů. Je to obyčejné béčko bez kloudné myšlenky, ale kouká se na něj docela dobře už jen kvůli docela zábavné akci a solidnímu tempu. Na tom, že se jedná o naprostou koninu, to samozřejmě nic nemění, ale pokud se vám alespoň trochu líbila Legie, Kazatel jako by byl její o něco nařachanější příbuzný.

Posledním filmem v nabídce tohoto týdne je katalogovka Zbožňuji trable s Julií Roberts a Nickem Nolte. Tahle detektivní skoro-klasika vypráví o dvou konkurujících si novinářích, kteří se musí spojit při vyšetřování korupce a související vraždy. Film jste pravděpodobně nesčetněkrát viděli v televizi, takže tušíte, že vás čeká především legrační pošťuchování ústřední dvojice, mezi kterou to sympaticky jiskří. Ostatně Julia Roberts byla vždycky zárukou dobré zábavy.

Na konec ještě zmíním válečnou klasiku Apokalypsa, jejíž BD premiéra sice byla tuzemským distributorem slíbena na 27. července, výrobní problémy ale způsobily, že se český trh filmu nedočkal ani teď, měsíc poté. Dvoudisková edice by se každopádně mohla do obchodů dostat „už“ tento týden, což bohužel neplatí o famózním Rozhovoru F.F. Coppoly, jehož HD premiéra se pravděpodobně odsune až na polovinu listopadu.

Tento týden je možná na novinky slabý, v těch příštích ale o zajímavá Blučka nebude nouze. Mrkněte do našeho Blu-ray kalendáře, který slibuje ohromný nášup nejen letošních novinek, ale také filmové klasiky a zatraceně zajímavých katalogovek. Září bude opravdu nabušené.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře