Tuzemské Blu-ray filmy - 30. týden 2009

vydáno 19. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Crouching Tiger, Hidden Dragon, film, Fired Up!, Loudilové, Sony Pictures, Tygr a drak, Wo hu cang long

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví pouhé dva nové Blu-ray tituly, víc toho v letním období očekávat nemůžeme. Typickou středoškolskou komedii Loudilové zcela jistě zastíní čínský akční film Tygr a drak, který na Blu-ray vypadá skutečně famózně. Na oba disky se teď jako obvykle v krátkosti podíváme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Loudilové

Loudilové (Fired Up!, 2009) (Blu-ray)

Český název: Loudilové

Originální název: Fired Up!

Rok výroby: 2009

Žánr: Komedie

Délka: 91 minut (1:31)

Režie: Will Gluck

Hrají: Eric Christian Olsen, Sarah Roemer, Molly Sims, AnnaLynne McCord, Philip Baker Hall

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 20. 7. 2009)

Nick a Shawn jsou mladíci, kterým jejich střední škola leží u nohou. Víceméně šéfují fotbalovému týmu a spolužačky od sebe musí odhánět násadou od koštěte. Přesto jim to nestačí a chtěli by větší výběr. Když se tedy dozví, že na tréninkovém táboře pro roztleskávačky bude poměr sexuchtivých mladých dívek vůči sexuchtivým mladým mužům asi tak 300:1, je rozhodnuto. Letos v létě nikdo fotbal trénovat nebude, namísto toho Nick a Shawn nafasují těsné oblečky a budou pilovat choreografii.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Tygr a drak

Tygr a drak (Wo hu cang long / Crouching Tiger, Hidden Dragon, 2000) (Blu-ray)

Český název: Tygr a drak

Originální název: Wo hu cang long / Crouching Tiger, Hidden Dragon

Rok výroby: 2000

Žánr: Dobrodružný / Drama / Akční / Fantasy

Délka: 120 minut (2:00)

Režie: Ang Lee

Hrají: Yun-Fat Chow, Michelle Yeoh, Ziyi Zhang, Chen Chang, Pei-pei Cheng

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 20. 7. 2009)

Epický milostný příběh zasazený do staré Číny. Krásný a silný Li Mu Bai (Chow Yun-Fat) je jedním z nejlepších mistrů nejvyššího bojového umění své doby. V tajném výcvikovém táboře potkává dávnou přítelkyní Shu Lien (Michelle Yeoh). Kdysi v boji zabil jejího snoubence, ale náklonnost mezi nimi je vzájemná.

Li požádá Shu Lien, která pokračuje v cestě do Pekingu, aby předala jeho meč, legendární Green Destiny (Zelený osud), do rukou pana Tche, respektovaného vůdce a přítele Shu Lienina otce. Li chce tímto gestem začít po letech bojů novou životní etapu. Odchází do hor poklonit se památce dávného mistra, kterého před lety otrávila kriminálnice Jade Fox (Cheng Pei- pei).

Mezi tím se Shu Lien setkává v Pekingu s dcerou guvernéra krásnou Jen (Zhang Ziyi), která je obdivovatelkou způsobu života, jakým žije Shu Lien. Krátce na to je posvátný meč z domu pana Tche ukraden a způsob ukazuje na styl Jade Fox. Po stopách krádeže se jako první vydává Shu Lien. Zelený osud je v rukou Jade Fox a je na Li Mu Baiovi, aby jej získal zpátky a zároveň pomstil všechny mrtvé. Je za to ochoten položit i život…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře