Tuzemské Blu-ray filmy - 3. týden 2010

vydáno 17. 1. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Magic Box, Orphan, Sony Pictures, The Mask of Zorro, Warner Bros., Zorro, Zorro: Tajemná tvář

Blu-ray Disc logo

Ve třetím lednovém týdnu se na našem trhu objeví pouze dva nové Blu-ray filmy, ale i to je samozřejmě lepší než nic. Akční dobrodružství Zorro: Tajemná tvář a hororový thriller Orphan si teď jako obvykle krátce představíme a budeme doufat, že tuzemští distributoři Blu-ray disků nasadí v příštích týdnech lepší tempo.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Zorro: Tajemná tvář

Zorro: Tajemná tvář (Mask of Zorro, The, 1998) (Blu-ray)

Český název: Zorro: Tajemná tvář

Originální název: Mask of Zorro, The

Rok výroby: 1998

Žánr: Dobrodružný / Western / Drama / Akční

Délka: 136 minut (2:16)

Režie: Martin Campbell

Hrají: Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones, Stuart Wilson, Tony Amendola

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 18. 1. 2010)

Na území dnešní Kalifornie bojoval před lety proti bezpráví španělských kolonizátorů legendární hrdina Zorro. Muž s černou maskou přes oči a zastánce chudých byl ve skutečnosti ctihodný a zámožný Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins). Královský místodržící Don Rafael Montero (Stuart Wilson) naneštěstí krátce před pádem španělské krutovlády odhalil Zorrovu identitu. Při dramatickém střetnutí tragicky umírá Vegova milovaná manželka a krutý Montero si odváží i jeho malou dcerku Elenu. Ctihodný Don Diego de la Vega alias obdivovaný a milovaný Zorro mizí na dlouhých dvacet let v temné vězeňské kobce.

Uplynulo dvacet let. Don Montero se vrací do Kalifornie. Chce tu založit nezávislou republiku a hlavně vydrancovat nově objevené zlaté doly. De la Vega hnán touhou po pomstě prchá z vězení a přijímá za svého žáka buranského zlodějíčka Alejandra Murietu (Antonio Banderas), který mu kdysi před dvaceti lety jako malý chlapec zachránil život a nyní utápí svůj žal nad ztrátou bratra kde jinde než v alkoholu. De la Vegu a Murietu, minulého a budoucího Zorra, spojuje kromě náklonnosti k chudým i nenávist ke společnému nepříteli – Alejandrův bratr totiž zemřel rukou jednoho z Monterových hrdlořezů.

Ovšem dříve než okusí sladkou pomstu a zachrání pracovitý lid Kalifornie před nástrahami proradného Montera, čeká na oba nejedna náročná zkouška. Mladý Alejandro se musí zdokonalit v boji i ve společenském chování a de la Vega se musí znovu vyrovnat se ztrátou své dcery, která přijela do Kalifornie s Monterou a považuje ho za svého otce…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Orphan

Orphan (2009) (Blu-ray)

Český název: Orphan

Originální název: Orphan

Rok výroby: 2009

Žánr: Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller

Délka: 123 minut (2:03)

Režie: Jaume Collet-Serra

Hrají: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman, Karel Roden nejml., Aryana Engineer

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 20. 1. 2010)

Vypadá to, že devítiletou Esther pronásledují samé tragédie. Ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru, kterému Esther jen tak tak unikla. Teď ji ale adoptovala rodina Colemanových a zdá se, že život je bez chyby. Dokud se její spolužák nezraní při pádu z klouzačky. Dokud není sestra ze sirotčince ubita k smrti. A dokud Estheřinu novou matku nenapadne, zda onen tragický požár nebyl něco víc, než jen pouhá náhoda.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře