Tuzemské Blu-ray filmy - 28. týden 2009

vydáno 5. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, film, HCE, Hollywood C.E., Hollywood Classic Entertainment, Inkheart, Inkoustové srdce, L' Instinct de mort, LionsGate, Lionsgate Films, Magic Box, Mesrine, Mesrine: Part 1 - Death Instinct, New Line Cinema, Public Enemy Number One, Saw, Saw 5, Saw V, Studio Canal, Veřejný nepřítel č. 1

Blu-ray Disc logo

Po několika týdnech se na našem trhu zase objeví několik nových Blu-ray titulů. Bontonfilm si sice stále vybírá prázdninovou pauzu, ale Magic Box se rozhodl vyrukovat s rodinným fantasy dobrodružstvím Inkoustové srdce a filmy ve vysokém rozlišení začala nově distribuovat i společnost Hollywood C.E. – horor Saw 5 doplňuje francouzská kriminálka Veřejný nepřítel č. 1.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Saw 5

Saw 5 (Saw V / Saw V., 2008) (Blu-ray)

Český název: Saw 5

Originální název: Saw V / Saw V.

Rok výroby: 2008

Žánr: Krimi / Horor / Thriller / Mysteriózní

Délka: 92 minut (1:32)

Režie: David Hackl

Hrají: Tobin Bell, Scott Patterson, Costas Mandylor, Julie Benz, Mark Rolston

Studio: Lionsgate Films

Distribuce v ČR: Hollywood C.E. (od 25. 5. 2009)

Jigsaw už je od třetího dílu mrtvý, v jeho krvavých šlépějích ale kráčí speciální agent Hoffman (Costas Mandylor), kterému je v patách agent Strahm (Scott Patterson). Zabiják se tedy musí vydat na lov, aby zabránil svému úplnému prozrazení a dopadení. Ani v tomhle dílu nechybí obligátní příběh pěti lidí, kteří jsou uvězněni v kruté hře o holý život.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Veřejný nepřítel č. 1

Veřejný nepřítel č. 1 (Instinct de mort, L' / Mesrine: Part 1 - Death Instinct / Public Enemy Number One (Part 1), 2008) (Blu-ray)

Český název: Veřejný nepřítel č. 1

Originální název: Instinct de mort, L' / Mesrine: Part 1 – Death Instinct / Public Enemy Number One (Part 1)

Rok výroby: 2008

Žánr: Akční / Krimi / Drama / Thriller

Délka: 113 minut (1:53)

Režie: Jean-François Richet

Hrají: Vincent Cassel, Cécile De France, Gérard Depardieu, Roy Dupuis, Gilles Lellouche

Studio: Studio Canal

Distribuce v ČR: Hollywood C.E. (od 6. 7. 2009)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna.

Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…

Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Inkoustové srdce

Inkoustové srdce (Inkheart, 2008) (Blu-ray)

Český název: Inkoustové srdce

Originální název: Inkheart

Rok výroby: 2008

Žánr: Dobrodružný / Fantasy / Rodinný

Délka: 106 minut (1:46)

Režie: Iain Softley

Hrají: Brendan Fraser, Andy Serkis, Eliza Bennett, Paul Bettany, Sienna Guillory

Studio: New Line Cinema

Distribuce v ČR: Magic Box (od 8. 7. 2009)

Když Mo Folchart čte příběh, postavy přímo vystupují ze stránek. Doslova. A to je problém. Mo musí využít svých zvláštních schopností, aby vetřelce nějak vrátil zpátky do jejich světa… a zachránil ten náš. Což se ovšem snadněji řekne, než udělá. Mo a jeho dcera Meggie se s pomocí skutečných i fiktivních přátel vydávají na vzrušující výpravu, během níž budou čelit ďábelským zloduchům, fantastickým potvorám a všudypřítomnému nebezpečí.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře