Tuzemské Blu-ray filmy - 26. týden 2011

vydáno 27. 6. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy: Blu-ray, BluRayEdice.cz, film, Pán Prstenů, Pán prstenů - rozšířená edice, Vévodkyně, Vinyan, Život po životě

Je to tady. Den, kdy na český Blu-ray trh dorazí jedna z nejočekávanějších edic nejen tohoto roku, ale historie vysokodefiničního formátu vůbec, se blíží! Za pouhých pár dní vyjde trilogie Pána prstenů v rozšířených sestřizích a jelikož si všichni uvědomují, o jak velkolepou událost se jedná, vyklízejí distributoři pozice – vedle příběhů ze Středozemě se tento týden na český trh odváží zaútočit jen tři další filmy.

Tuzemské Blu-ray filmy 26. týdne, jejich kompletní profily, technické specifikace a bonusy

Pána prstenů samozřejmě bude ohromný zájem. V naší anketě, která dnem jeho releasu končí, ostatně dlouhou dobu zaujímal první místo mezi nejočekávanějšími BD edicemi – Hvězdné války ho předběhly až poté, co o nich byly oznámeny podrobnosti. První informace o remasterovaném a překolorovaném obrazu Společenstva prstenu každopádně způsobily pozdvižení, film totiž chytil oproti kinoverzi a DVD přepisu podstatně rozdílné barevné tóny.

Nic to ale nemění na tom, že se na trh chystá bestseller a distributoři se tomu přizpůsobují. Vychází tak už jen komerčně nezajímavé tituly jako historická Vévodkyně s Keirou Knightley v hlavní roli nebo skoro-oscarový Život po životě Clinta Eastwooda.

Ten doplňuje oscarovky z minulého týdne, na letošním předávání cen Akademie byl totiž nominován na zlatou sošku za digitální efekty. Jenže rekonstrukce přílivové vlny tsunami, která na začátku smete město, je jeden z mála světlých okamžiků jinak rozvleklého filmu, na který se hodně rychle zapomnělo.

Blu-ray filmy - 26.týden 2011

Jako třetí resp. čtvrtý a poslední Blu-ray tento týden vychází drama Vinyan – Dobyvatelé barmské džungle z distribuce Blu-ray edice, kterému se stejně jako Pánovi prstenů již brzy podíváme na zoubek. Film vypráví o páru, který v barmské džungli hledá svého ztraceného syna a klasicky bude k sehnání za pouhé dvě stovky.

Na konec ještě podotýkáme, že došlo k přesunu Barbara Conana, který měl už dávno vyjít. Distributor ale jeho Blu-ray premiéru odložil na 25. července, takže si fanoušci ještě budou nějaký ten pátek muset počkat.

O přesunu se můžete přesvědčit v našem čerstvě doplněném Blu-ray kalendáři, kam přibyl výhled na Blu-ray novinky nejen červencové, ale rovnou i srpnové (i když většinou s nepotvrzenými daty). Jako vždy s kompletními výpisy technických specifikací, bonusové výbavy a s náhledy na české obaly.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 26. týden 2011

Vložil hob (bez ověření), 27. Červen 2011 - 10:04

Obrázek uživatele hob

Méně oficiální cestou je rozšířená edice LOTRA k „sehnání“ na fileserverech již od konce května. Dobře že už se k nám dostal i oficální zdroj.

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 26. týden 2011

Vložil MN (bez ověření), 27. Červen 2011 - 14:51

Obrázek uživatele MN

No nevím, i v USA se to začíná prodávat až zítra.

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 26. týden 2011

Vložil Apofis (bez ověření), 27. Červen 2011 - 15:37

Obrázek uživatele Apofis

jojo ma pravdu predseda uz skoro dva tydny to mam doma

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 26. týden 2011

Vložil st39.6, 27. Červen 2011 - 15:59

Obrázek uživatele st39.6

to prece neni nic noveho pod sluncem. pre-produkcni kopie se novinarum a nekterym prodejcum posilaji dlouho pred tim, nez Blucko miri na trh (tedy dlouho ne, ale vetsinou to tak dva tydny byvaji). To ale nic nemeni, ze LotR na Blu oficialne vychazi nejen tady, ale i ve zbytku sveta teprve v nadchazejicich dnech ;)