Tuzemské Blu-ray filmy - 25. týden 2011

vydáno 20. 6. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 127 hodin, 127 Hours, Barbar Conan, Black Swan, Blu-ray, Bod zlomu, Černá labuť, film, Myšák Stuart Little, Opravdová kuráž, Point Break, Superman, Superman II, Superman Returns, Superman se vrací, True Grit

Deset Blu-ray filmů se tento týden chystá probojovat na pulty obchodů a pak do vašich domácích sbírek. Hned tři to přitom vzaly rovnou z letošního udělování Oscarů, takže se vedle zábavy můžete spolehnout i na kvalitní filmařinu. A pokud vás něco takového neláká, nebojte, najdou se i odpočinkové záležitosti. Tento týden je na Blu-ray premiéry vskutku bohatý.

Tuzemské Blu-ray filmy 25. týdne, jejich kompletní profily, technické specifikace a bonusy

Otevírá ho 127 hodin Dannyho Boylea, které bylo nominováno rovnou na šest Oscarů (vedle střihu mimo jiné za ztvárnění hlavní role, ve které exceluje James Franco). Příběh filmu je inspirován ve skutečných událostech a vypráví o dobrodruhovi, který jednoho dne uvízne v jeskyni a má jen několik desítek hodin na to, aby se vysvobodil. Dříve nebo později ho totiž zabije dehydratace. A ačkoliv divák většinu stopáže – zvlášť pokud onen příběh zná – tuší, k jakému konci se film dere, udrží ho Danny Boyle napjatého až do konce. Možná to není jeden z těch filmů, ke kterým by se většina z vás vracela, ale za koupi stojí bez debat.

To samé pak platí o další oscarovce tohoto týdne, o Černé labuti Darrena Aronofskyho. Děsivé drama o těžce vydřeném kariérním postupu baletky, která touží po hlavní roli v Labutím jezeru, stojí na působivém (a Oscarem oceněném) výkonu Natalie Portman a brilantní režii Aronofskyho. Jedno je docela jisté: Z Černé labutě hezké sny mít rozhodně nebudete.

Což se dá říct – i když v trochu jiném slova smyslu – i v případě Jumanji a Myšáka Stuarta Littlea, který na český trh na Blučku dorazí rovnou dvakrát. Všechny tři filmy jsou samozřejmě zaměřeny především na ty nejmenší diváky a jelikož filmová studia žijí v domnění, že správní HDmagoři mají stejně HDmaniakální děti, které ocení obraz ve vysokém rozlišení, můžete si je od pondělka všechny koupit za cenu katalogového titulu.

Dospělé ale jistě mnohem více zaujmou další dvě katalogovky, tentokrát o něco akčnější (a brutálnější): dvacátého června vychází Barbar Conan a o dva dny později Bod zlomu. Zatímco Conana s teď už bývalým guvernérem Kalifornie v hlavní roli není třeba představovat (za pár týdnů do kin navíc dorazí remake), Bod zlomu u nás není tak známý. Přitom se jedná o akční klasiku (nenechte se o dradit tím, že jí točila žena – Kathryn Bigelow, bývalá manželka Jamese Camerona, loni sklízela Oscary se svým Smrt čeká všude). Rozhodně si nenechte ujít.

Tuzemské Blu-ray filmy - 25. týden 2011

Finanční náročnost tohoto týdne nekončí, v katalogu tuzemských distributorů se totiž objeví ještě tři snímky, které nelze nedoporučit. Oscarová Opravdová kuráž od bratrů Coenů je nádherný western o pomstě, který dojímá fantastickou kamerou a legračními hereckými výkony Matta Damona a Jeffa Bridgese. Už kvůli oné kameře byste si film neměli nechat ujít, pro fanoušky Coenů nebo westernu je pak Opravdová kuráž logicky naprostou povinností.

Fanoušci komiksů pak nezanevřou nad nabídkou dvou Supermanů. Na český trh se konečně dostává Singerův Superman se vrací, moderní pocta klasice Richarda Donnera – A právě od Donnera tu pak vychází druhý Superman v režisérském sestřihu, který před BD releasem nespatřil světlo světa. Proč u nás nevyšly všechny ostatní díly Supermana jako ve zbytku světa, těžko říct. Nutno podotknout, že Singerův Superman tu (alespoň podle informací dodaných distributorem) vychází s HD zvukem. Původní americká edice přitom vyšla pod štítkem Warnerů s pouhým Dolby Digital a HD stopy se fanoušci dožili až o několik měsíců později v rámci re-edice.

Příští týden bude bez debat největší událostí Blu-ray scény rošířená edice Pána prstenů, která už v zahraničí stačila vzbudit kontroverzi. Vedle filmů ze Středozemě se pak odváží objevit jen tři další Blučka, viz. náš Blu-ray kalendář, do kterého během tohoto týdne doplníme nejen kompletní červencový výhled, ale také data BD premiér Blu-ray edice na zbytek roku.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře