Tuzemské Blu-ray filmy - 24. týden 2009

vydáno 7. 6. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Dr. Divnoláska, Dr. Strangelove, film, Magic Box, Na dostřel, Nouzový východ, Paramount, Paramount Pictures, Revolutionary Road, Sony Pictures, Striking Distance

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví tři nové Blu-ray tituly: komedie Stanleyho Kubricka a Petera Sellerse Dr. Divnoláska, akční thriller Na dostřel s Brucem Willisem a romantické drama Nouzový východ (Leonardo DiCaprio a Kate Winslet).

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Dr. Divnoláska

Dr. Divnoláska (Dr. Strangelove, 1964) (Blu-ray)

Český název: Dr. Divnoláska

Originální název: Dr. Strangelove

Rok výroby: 1964

Žánr: Komedie / Válečný / Sci-Fi

Délka: 93 minut (1:33)

Režie: Stanley Kubrick

Hrají: Peter Sellers, George C. Scott, Sterling Hayden, Slim Pickens, Keenan Wynn

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 8. 6. 2009)

Dnes už kultovní černá komedie a zároveň varující satira o křehké rovnováze světa v době studené války, založené na vzájemném odstrašení pomocí jaderných zbraní. První film, který se odvážil podívat na atomovou válku z trošku jiného úhlu a zobrazit ji jako něco v podstatě absurdního.

V ústřední trojroli exceluje nezapomenutelný Peter Sellers. Kubrick za film získal tři nominace na Oscara: za režii, scénář a produkci. Tuto trojkombinaci si později zopakuje ještě několikrát, ale svého jediného Oscara získá za vizuální efekty a výpravu Vesmírné odysey.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Na dostřel

Na dostřel (Striking Distance, 1993) (Blu-ray)

Český název: Na dostřel

Originální název: Striking Distance

Rok výroby: 1993

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Délka: 102 minut (1:42)

Režie: Rowdy Herrington

Hrají: Bruce Willis, Sarah Jessica Parker, Dennis Farina, Tom Sizemore, Brion James

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 8. 6. 2009)

Tom Hardy se policajtem stát musel. Je to už taková rodinná tradice – poldou je jeho táta, strýc, všichni bratranci, zkrátka celá Hardyovic rodina je policejní až do pátého kolena. Policejní a čestná, což zejména Tomovi přináší nejedno úskalí. Jednoho dne je při honičce na masového vraha zabit Tomův otec a Tom se nikdy nedokáže smířit s oficiální verzí vyšetřování, ani s odhaleným pachatelem. Podle něj je vrahem policajt.

Svou tvrdohlavostí si jen škodí a poté, co jeden z jeho bratranců spáchá sebevraždu, odchází od policie. Pustne a za několik měsíců je z něj troska s příchylností k alkoholu. Živí se jako člen říční policie, zahrnován nenávistí a odporem bývalých kolegů. Pak ale přichází jeho nový partner – půvabná Joe a do Toma vjede nový život. Navíc ho čeká vyřešení série vražd mladých žen, které mají vztah k jeho minulosti a definitivní odhalení pravdy o smrti jeho otce.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Nouzový východ

Nouzový východ (Revolutionary Road, 2008) (Blu-ray)

Český název: Nouzový východ

Originální název: Revolutionary Road

Rok výroby: 2008

Žánr: Drama / Romantický

Délka: 119 minut (1:59)

Režie: Sam Mendes

Hrají: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Ryan Simpkins, Michael Shannon

Studio: Paramount Pictures

Distribuce v ČR: Magic Box (od 10. 6. 2009)

Mladí manželé Frank a Abby sice také žijí nevzrušivým životem americké střední třídy jako jejich sousedé, ale sami cítí, že do tohoto prostředí nepatří. April neláká kariéra ochránkyně domácího krbu a vychovatelky vlastních dětí. Chtěla by se stát herečkou, proto se snaží Franka přemluvit k přestěhování do Paříže, neboť ve městě políbeném múzami pro sebe tuší uplatnění. Ani Frankovi se monotónní kariéra kancelářské krysy nezamlouvá, jenže místo snění o Paříži se oddává alkoholu a vnadné kolegyni. Jak se hroutí jejich společné plány a touhy, upadá i jejich vztah, jenž dospěje až do bodu mrazu.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře