Tuzemské Blu-ray filmy - 22. týden 2010

vydáno 30. 5. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Buena Vista, Disney, film, Gladiátor, Karate Kid, Karate Kid 2, Magic Box, Náhradníci, Old Dogs, Paramount, Paramount Pictures, Sony Pictures, Starý páky, Surrogates, The Karate Kid, Part II

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví pět nových Blu-ray filmů. Klasiku osmdesátých let Karate Kid 1 a 2, edici k 10. výročí historického velkofilmu Gladiátor, sci-fi thriller Náhradníci s Brucem Willisem a rodinnou komedii Starý páky (John Travolta, Robin Williams) si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Karate Kid

Karate Kid (Karate Kid, The, 1984) (Blu-ray)

Český název: Karate Kid

Originální název: Karate Kid, The

Rok výroby: 1984

Žánr: Rodinný / Drama / Sportovní

Délka: 126 minut (2:06)

Režie: John G. Avildsen

Hrají: Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue, Martin Kove, William Zabka

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 31. 5. 2010)

Danny La Russo se přestěhuje s matkou z New Jersey do Kalifornie. V novém prostředí se mu příliš nelíbí, zvláště když se hned ze začátku dostane do konfliktu s místní bandou výrostků, vedených sebevědomým Johnnym, který nesnáší, že se Danny úspěšně dvoří jeho bývalé dívce Ali.

Danny se chce naučit karate, aby se vyrovnal fyzicky silnějším chlapcům, kteří navštěvují místní školu japonského bojového umění. Starý Japonec Miyagi se Dannyho ujme, vyjedná příměří s Johnnyho partou a slíbí chlapci, že ho připraví na místní přebory.

Snaží se svému žákovi vysvětlit základní věc – ovládáním karate se má násilí zabránit, nikoli ho provokovat. Danny zprvu nechápe, proč má místo nácviku úderů natírat Miyagimu plot a leštit auta, ale Japonec chlapci dokáže správnost svého přístupu.

Danny zahájí přebory váhavě, ale postupně se zlepšuje a dostane se až do finále…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Karate Kid 2

Karate Kid 2 (Karate Kid, The, Part II, 1986) (Blu-ray)

Český název: Karate Kid 2

Originální název: Karate Kid, The, Part II

Rok výroby: 1986

Žánr: Akční / Romantický / Rodinný / Sportovní

Délka: 113 minut (1:53)

Režie: John G. Avildsen

Hrají: Pat Morita, Ralph Macchio, Bruce Malmuth, Martin Kove, Sarah Kendall

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 31. 5. 2010)

Šest měsíců po svém překvapivém vítězství v turnaji karate se Danny La Russo dozvídá, že jeho japonský učitel Mijagi odlétá na Okinawu za umírajícím otcem. Daniel se rozhodne odcestovat s ním. V letadle zjistí, že Mijagi opustil před lety rodný ostrov kvůli svému nejlepšímu příteli Satovi, který se zamiloval do stejné ženy, jako Mijagi.

Starý Japonec zjišťuje, že Sato se s Jukio neoženil. Jeho přítel chce celou záležitost ukončit čestným soubojem. Mijagi se zdráhá řešit věci násilím, ale Sato, který prakticky vlastní celou vesnici, mu nedává jinou možnost, když souhlasí s Mijagiho podmínkou, že půda se navrátí do rukou vesničanů bez ohledu na výsledek souboje.

Danny se dostává do konfliktu se Satovým agresivním synovcem Čozenem kvůli dívce Kumiko, ale dokáže se ubránit. Před ohlášeným soubojem vypukne hurikán, během něhož Mijagi zachrání Satovi život. Sato uznává svou chybu a vrací půdu vesničanům. Při oslavách se však nenapravitelný Čozen zmocní Kumiko a ohrožuje ji nožem.

Danny znovu musí bojovat, tentokrát na život a na smrt…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Gladiátor – edice k 10. výročí

Gladiátor - edice k 10. výročí (Gladiator: 10th Anniversary Edition, 2000) (Blu-ray)

Český název: Gladiátor – edice k 10. výročí

Originální název: Gladiator: 10th Anniversary Edition

Rok výroby: 2000

Žánr: Drama / Dobrodružný / Akční

Délka: 171 minut (2:51)

Režie: Ridley Scott

Hrají: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed, Richard Harris

Studio: Paramount Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 1. 6. 2010)

Římský generál Maximus (Russell Crowe) opět dovedl své legie k vítězství na bitevním poli. Válka je vyhrána a Maximus sní o domově. Nepřeje si nic jiného, než se vrátit k ženě a svému synovi. Umírající vládce Marcus Aurelius (Richard Harris) pro něj nicméně má ještě jeden úkol. Žádá, aby se generál ujal vlády.

Commodus (Joaquin Phoenix), dědic trůnu, žárlí na vládcovu přízeň Maximovi a nařizuje Maximovu popravu, včetně jeho rodiny. Maximus sice o vlásek unikne smrti, ale těžce zraněného ho „zachrání“ otrokáři. Maximus se tak dostane do gladiátorské školy a v aréně jeho sláva den ode dne roste.

Nyní přichází do Říma, aby pomstil vraždu ženy a svého syna, aby zabil nového císaře – Commoda. Poznal, že jediná moc, silnější než vládcova, je vůle lidu. Cesta, která vede k naplnění Maximovy pomsty je stát se největším hrdinou celé říše.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Náhradníci

Náhradníci (Surrogates, 2009) (Blu-ray)

Český název: Náhradníci

Originální název: Surrogates

Rok výroby: 2009

Žánr: Akční / Sci-Fi / Thriller

Délka: 88 minut (1:28)

Režie: Jonathan Mostow

Hrají: Bruce Willis, Rosamund Pike, Radha Mitchell, Ving Rhames, Valerie Azlynn

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Magic Box (od 2. 6. 2010)

Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky – sexy, fyzicky perfektní mechanické zástupce sebe sama. Je to ideální svět, kde neexistuje zločin, bolest, strach a následky. Když tuto utopii po letech přeruší první vražda, agent FBI Greer objeví rozsáhlé spiknutí za fenoménem náhradníků a musí zrušit svého vlastního náhradníka a tím riskuje svůj život, aby odkryl záhadu.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Starý páky

Starý páky (Old Dogs, 2009) (Blu-ray)

Český název: Starý páky

Originální název: Old Dogs

Rok výroby: 2009

Žánr: Komedie / Rodinný

Délka: 88 minut (1:28)

Režie: Walt Becker

Hrají: John Travolta, Robin Williams, Seth Green, Kelly Preston, Matt Dillon

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Magic Box (od 2. 6. 2010)

Zrovna ve chvíli, kdy dva nerozluční kamarádi dostanou neodolatelnou obchodní nabídku, jim osud převrátí životy naruby – dostávají totiž nečekaně na starosti sedmiletá dvojčata. Snaha dvou bezradných starých mládenců péči o děti nějak zvládnout vede od katastrofy ke katastrofě, k průšvihu s gorilou a tučňáky, ale i ke zcela novému poznání – poznání toho, co je v životě nejpodstatnější.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře