Tuzemské Blu-ray filmy - 22. týden 2009

vydáno 24. 5. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Atmosféry, Atmospheres, Biograf, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Česká televize, Charlie and the Chocolate Factory, film, Karlík a továrna na čokoládu, Kolja, Magic Box, Max Payne, National Geographic, Něco na té Mary je, Paul Blart: Mall Cop, Policajt ze sámošky, Sony Pictures, There's Something About Mary, Warner Bros.

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví šest nových Blu-ray titulů: akční Max Payne, komedie Něco na té Mary je, krimikomedie Policajt ze sámošky, dokumentární Atmosféry, fantazie Karlík a továrna na čokoládu a oscarový Kolja Jana Svěráka.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Max Payne

Max Payne (2008) (Blu-ray)

Český název: Max Payne

Originální název: Max Payne

Rok výroby: 2008

Žánr: Akční / Krimi / Thriller / Drama

Délka: 100 minut (1:40)

Režie: John Moore

Hrají: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau Bridges, Ludacris, Donal Logue

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 25. 5. 2009)

Max Payne je individualistický policajt, který neuznává pravidla hry, protože už nemá co ztratit. Vyšetřuje sérii záhadných vražd, které by mohly souviset se smrtí jeho ženy a dítěte. Maxův svět je temný New York, ale ten je zde městem v rozkladu, městem rozloženým zločinem a drogami.

Na své cestě naráží na mocné síly – skutečné i nadpřirozené, které se snaží skrýt zdrcující pravdu a Maxe navždy umlčet. Je slyšet zvuk ohromných křídel a téměř ve tmě lze spatřit jejich stín. Okřídlený démon Valkyrie s rozšklebenou pusou a rudýma očima je klíčovou stopou k těm, kteří zničili Maxovu rodinu. Je také tím, kdo ohrožuje Maxe a jiné posílá na děsivou smrt.

V roce 2001 byla světu představena počítačová hra Max Payne. Temnota, ostré scény a zpomalené střílečky dohromady působí jako obrazový román s prvky žánru filmu noir. Je jen pár počítačových her, ze kterých lze udělat dobrý film, v případě Maxe Payna se zdálo, že byl od začátku určen k tomu, aby se objevil na velkém plátně. Hru totiž vymysleli lidé, jež jsou velcí filmoví fanoušci.

V roli Maxe září Mark Wahlberg, Mila Kunis jako krásná ruská vražedkyně Mona Sax a Olga Kurylenko jako Natasha, Monina mladší sestra.

Režisér John Moore o svém filmu říká, že to není ‘Minimální ani střední Payne’. Je to Max Payne. Sám ho “škatulkuje” jako akční thriller ve stylu neo noir, který se odehrává na hranici reality a nadpřirozeného světa. Moorův mimořádně působivý, vizuálně cílený režisérský styl nás přenese do Maxova světa i do jeho hlavy a pomocí nejmodernější filmové techniky, umožňující zpomalené záběry, nás spolu s Maxem posadí na centrifugu plnou akce, napětí, záhad a překvapivého nadpřirozeného světa.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Něco na té Mary je

Něco na té Mary je (There's Something About Mary, 1998) (Blu-ray)

Český název: Něco na té Mary je

Originální název: There's Something About Mary

Rok výroby: 1998

Žánr: Komedie / Romantický

Délka: 119 minut (1:59)

Režie: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

Hrají: Cameron Diaz, Matt Dillon, Ben Stiller, Lee Evans, Lin Shaye

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 25. 5. 2009)

Mary je prostě úžasná! Kdo už ji nemiluje, brzy do toho spadne. Láska k hezké, chytré, milé a bohaté Mary je nevyhnutelná. Ted o ní snil už na střední škole a i když mu rovnátka na kráse zrovna nepřidala, vybrala si Mary jako doprovod na maturitní ples právě jeho. Jenže Ted má vedle obludných rovnátek i obludnou smůlu. Po sérii trapasů, které jej potkaly v předvečer té velké události u Mary doma, se Ted rozhodl svou vyvolenou raději už nikdy nespatřit.

Uběhlo však třináct let a jeho srdce je stále zraněné nenaplněnou láskou. Na radu svého přítele najme Ted soukromého detektiva Healyho, aby Mary vypátral. Odporný Healy se do stále krásné Mary zamiluje a Tedovi nalže o jeho křehké lásce z dětství spoustu nesmyslů. Teda to ale neodradí a rozhodne se údajně tlusté, rozvedené Mary se čtyřmi dětmi pomoc.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Policajt ze sámošky

Policajt ze sámošky (Paul Blart: Mall Cop, 2009) (Blu-ray)

Český název: Policajt ze sámošky

Originální název: Paul Blart: Mall Cop

Rok výroby: 2009

Žánr: Komedie / Akční / Krimi / Rodinný

Délka: 91 minut (1:31)

Režie: Steve Carr

Hrají: Kevin James, Keir O'Donnell, Jayma Mays, Shirley Knight, Peter Gerety

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 25. 5. 2009)

S nekonečným elánem, stále kručícím žaludkem a slibem sobě samotnému, že tenhle rajón ochrání, se představuje Paul Blart – Policajt ze samošky.

Dobrotivý Paul Blart (Kevin James) vždycky snil o tom, že se stane policistou. Místo toho pracuje jako ochranka v místním nákupním centru. Se svým úzce střiženým knírkem, osobním vozítkem a nakažlivým nadšením se zdá být tím jediným, kdo svou práci bere vážně. Všechno se ale mění, když obchod obsadí banda lupičů a zajme rukojmí. Blart – bez výcviku, beze zbraně a svou velikostí ideální terč – usuzuje, že nastal pravý čas ukázat ostatním, že je tím největším policajtem v celém nákupním centru.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Atmosféry

Atmosféry (Atmospheres: Earth, Air, Water, 2008) (Blu-ray)

Český název: Atmosféry

Originální název: Atmospheres: Earth, Air, Water

Rok výroby: 2008

Žánr: Dokumentární

Délka: 90 minut (1:30)

Režie:

Studio: National Geographic

Distribuce v ČR: Magic Box (od 27. 5. 2009)

Vydejte se na cestu kolem světa a objevte zvířata, která přežila a dokonce prospívají v těch nejextrémnějších podmínkách na zemi. Rozleťte se napříč nedozírnými krajinami a užijte si strhujícího pohledu na planetu z ptačí perspektivy. Podnikněte podmořskou výpravu a zblízka si prohlédněte oslnivou přehlídku tvorů, kteří se zabydleli v našich oceánech.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu (Charlie and the Chocolate Factory, 2005) (Blu-ray)

Český název: Karlík a továrna na čokoládu

Originální název: Charlie and the Chocolate Factory

Rok výroby: 2005

Žánr: Fantasy / Dobrodružný / Komedie / Rodinný

Délka: 115 minut (1:55)

Režie: Tim Burton

Hrají: Freddie Highmore, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, James Fox, David Kelly

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 27. 5. 2009)

Jaké zázraky čekají v továrně Willyho Wonky? Objevíte pole sladké mátové trávy v čokoládové síni, poplujete po čokoládové řece v růžové cukrové lodi, budete experimentovat s věčnými zavřihubkami ve Vynalezátoru, sledovat nadané veverky při třídění oříšků a cestovat skleněným výtahem do televizní místnosti. Naleznete spoustu legrace s příchutí tajemna a dobrodružství sladké jako Wonkovy medosladké rajské pochoutky.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Kolja

Kolja (1996) (Blu-ray)

Český název: Kolja

Originální název: Kolja

Rok výroby: 1996

Žánr: Drama

Délka: 111 minut (1:51)

Režie: Jan Svěrák

Hrají: Zdeněk Svěrák, Stella Zázvorková, Andrej Chalimon, Liliana Malkina, Libuše Šafránková

Studio: Biograf / Česká televize

Distribuce v ČR: Magic Box (od 14. 4. 2010)

Jan Svěrák vás v laskavé, hořko-sladké komedii zve do soukromí stárnoucího hudebníka, který chtěl fingovanou svatbou získat peníze na ojetého trabanta, a získal příležitost starat se o cizí dítě. Chlapeček se jmenoval Kolja a poté, co jeho ruská maminka emigrovala na Západ, zůstal svému papírovému otci na krku. Malý a velký muž, byť nemluví stejným jazykem, si zakrátko najdou svou vlastní řeč. Řeči těch dvou porozuměla i americká filmová akademie.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře