Tuzemské Blu-ray filmy - 21. týden 2010

vydáno 23. 5. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Buena Vista, Disney, Doom, film, Magic Box, Princezna a žabák, Sherlock Holmes, The Princess and the Frog, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, Warner Bros.

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví tři nové Blu-ray filmy. Akční sci-fi horor podle legendární počítačové hry Doom, zatím poslední tradičně (2D) animovanou disneyovku Princezna a žábák i další povedenou adaptaci nesmrtelného Sherlocka Holmese si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Doom

Doom (2005) (Blu-ray)

Český název: Doom

Originální název: Doom

Rok výroby: 2005

Žánr: Horor / Akční / Sci-Fi / Thriller

Délka: 113 minut (1:53)

Režie: Andrzej Bartkowiak

Hrají: Karl Urban, Rosamund Pike, Dwayne Johnson, Ben Daniels, Dexter Fletcher

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 24. 5. 2010)

Nad třemi díly legendární počítačové hry Doom probděli nadšení příznivci akčních stříleček bezpočet nocí. Nastal čas, aby ve šlépějích hry vykročilo i její filmové zpracování.

Vědecký tým, pracující na odlehlé základně na planetě Mars, začal na Zemi posílat čím dál nepříjemnější zprávy. Výsledky experimentů jsou zneklidňující, řady vědců záhadně řídnou, a tak vládě nezbývá, než základnu izolovat do nejpřísnější karantény a vyslat na Mars jednotku rychlého nasazení – po zuby ozbrojené elitní mariňáky, kteří mají za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Aspoň takový byl původní plán. Jenže realita překonává nejhorší představy. Výzkumnému týmu se totiž nekontrolovanými pokusy podařilo doslova otevřít brány do pekel, z nichž se vynořily davy hrůzostrašných monster, která slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit?

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Princezna a žabák

Princezna a žabák (Princess and the Frog, The, 2009) (Blu-ray)

Český název: Princezna a žabák

Originální název: Princess and the Frog, The

Rok výroby: 2009

Žánr: Animovaný / Komedie / Muzikál / Romantický

Délka: 97 minut (1:37)

Režie: Ron Clements, John Musker

Hrají: John Goodman, David Keith, Oprah Winfrey, Jenifer Lewis, Jim Cummings

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Magic Box (od 26. 5. 2010)

Od tvůrců filmu Malá mořská víla a Aladdin přichází klasická pohádka s moderní zápletkou. Zachycuje krásnou dívku jménem Tiana (Anika Noni Rose), žabího prince, který zoufale touží stát se opět člověkem a osudný polibek, který oba dovede do veselého dobrodružství tajuplnými bažinami Louisiany.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes (2009) (Blu-ray)

Český název: Sherlock Holmes

Originální název: Sherlock Holmes

Rok výroby: 2009

Žánr: Akční / Dobrodružný / Krimi / Mysteriózní

Délka: 128 minut (2:08)

Režie: Guy Ritchie

Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Mark Strong, Rachel McAdams, Kelly Reilly

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 26. 5. 2010)

Nové dynamické zpracování nejznámějšího díla Sira Arthura Conana Doyla „Sherlock Holmes“ přináší Holmesovi a jeho věrnému partnerovi Watsonovi poslední výzvu. Ukáže se, že Holmesovy bojové schopnosti jsou stejně tak smrtící jako jeho pověstný intelekt. Obojího bude zapotřebí při odhalování smrtelného spiknutí, které by mohlo zničit celou zemi.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře