Tuzemské Blu-ray filmy - 20. týden 2010

vydáno 16. 5. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Doctor Zhivago, Doktor Živago, film, It's Complicated, Magic Box, Nějak se to komplikuje, Oscar, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, Warner Bros.

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví opět pouze dva nové Blu-ray filmy. Romantickou komedii Nějak se to komplikuje a oscarové drama Doktor Živago podle bestselleru Borise Pasternaka si teď jako obvykle krátce představíme. Příští týden budou nové tituly ještě zajímavější, natož pak v červnu!

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Nějak se to komplikuje

Nějak se to komplikuje (It's Complicated, 2009) (Blu-ray)

Český název: Nějak se to komplikuje

Originální název: It's Complicated

Rok výroby: 2009

Žánr: Romantický / Komedie

Délka: 120 minut (2:00)

Režie: Nancy Meyers

Hrají: Alec Baldwin, Meryl Streep, John Krasinski, Lake Bell, Steve Martin

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 17. 5. 2010)

Představte si, že se rozvedete, po deseti letech si uvědomíte, že jste definitivně odstřihli bývalého partnera, pak ho zničeho nic potkáte a bác ho… Najednou pochopíte, že stará láska nerezaví, a také zjistíte, že se to nějak komplikuje.

Jane Adler (Meryl Streep) má tři dospělé děti, prosperující restauraci a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem (Alec Baldwin), jemuž už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s výrazně mladší šťabajznou, kterou si vzal, sotva uschlo razítko na rozvodových formulářích. Šťastná to žena, bylo by možné říct, kdyby se u příležitosti synovy promoce ve společnosti exmanžela nezdržela víc, než by se slušelo.

Co začalo jako nevinná večeře, pokračovalo několika litry vína, prokládanými vzpomínkami na to hezké z jejich společného soužití. Finále je asi zbytečné popisovat, ale bylo to hodně bouřlivé. Když Jane dospěla do stavu střízlivosti, uvědomila si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s níž ji podváděl, když ještě nebyl ex.

Nějak se to komplikuje? Připravte se na to, že to bude ještě složitější, neboť ani Jane není úplně bez závazků, protože ji aktuálně uhání bytový architekt Adam (Steve Martin), jenž měl původně navrhnout pouze její kuchyň. Jeho aktuální návrhy jsou mnohem odvážnější, ačkoliv si čím dál víc uvědomuje, že se asi ocitl uvnitř velmi bizarního milostného trojúhelníku.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Doktor Živago

Doktor Živago (Doctor Zhivago, 1965) (Blu-ray)

Český název: Doktor Živago

Originální název: Doctor Zhivago

Rok výroby: 1965

Žánr: Drama / Romantický

Délka: 197 minut (3:17)

Režie: David Lean

Hrají: Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guinness

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 19. 5. 2010)

Politické boje se stupňují. Rusko neodvratně kráčí vstříc komunistické diktatuře. Jeden muž v této těžké době miluje aristokratku a zároveň manželku bolševického vůdce. Americké drama oceněné šesti Oscary natočené podle známé knihy Borise Pasternaka.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře