Tuzemské Blu-ray filmy - 20. týden 2009

vydáno 10. 5. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Anaconda, Anakonda, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Cadillac Records, Changeling, Den, kdy se zastavila Země, film, Magic Box, Raging Bull, Těsně vedle, The Day the Earth Stood Still, The Heartbreak Kid, Výměna, Zuřící býk

Ve druhém květnovém týdnu se na našem trhu objeví šest nových Blu-ray titulů: thriller Anakonda, hudební drama Cadillac Records, sci-fi remake Den, kdy se zastavila Země, tajemná kriminálka Výměna, sportovní drama Zuřící býk a romantická komedie Těsně vedle.

Všechny disky mají český dabing i titulky, jedinou výjimkou je Zuřící býk – ten má podle všeho pouze dabing 2.0, české titulky se nekonají. Buďto se jedná o překlep v materiálech distributora, nebo se na Blu-ray objevil nešvar, známý z některých prastarých tuzemských DVD edicí. Ty byly často vybaveny také pouze mizerným českým dabingem.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Anakonda

Anakonda (Anaconda, 1997) (Blu-ray)

Český název: Anakonda

Originální název: Anaconda

Rok výroby: 1997

Žánr: Thriller / Horor / Dobrodružný / Akční

Délka: 89 minut (1:29)

Režie: Luis Llosa

Hrají: Jennifer Lopez, Ice Cube, Jon Voight, Eric Stoltz, Jonathan Hyde

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 11. 5. 2009)

Mladá režisérka dokumentárních filmů Terri vyráží se svým štábem na řeku Amazonku. Cílem expedice je vypátrat a nafilmovat legendami opředený indiánský kmen. Zanedlouho po vyplutí zachrání filmaři život drsnému lovci hadů jménem Paul Sarone, jehož loď uvízla ve vodních travinách. Sarone naoko projevuje vděčnost, ovšem krátce po jeho vstupu na palubu se za podezřelých okolností vážně zraní jeden z filmařů.

Pokud má přežít, musí se výprava co nejrychleji dostat do přístavu s nemocnicí. Aby ušetřili dva dny plavby proti proudu, navrhuje vychytralý Sarone zkratku přes podezřelou lagunu. Hnáni strachem o život přítele filmaři souhlasí. Netuší, že za pár hodin se sami octnou ve smrtelném nebezpečí. Obří anakonda ztrestá každého, kdo se pokusí proniknout na její teritorium. Navíc má se Saronem zjevně nevyřízené účty…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Cadillac Records

Cadillac Records (2008) (Blu-ray)

Český název: Cadillac Records

Originální název: Cadillac Records

Rok výroby: 2008

Žánr: Drama / Hudební / Muzikál / Romantický

Délka: 108 minut (1:48)

Režie: Darnell Martin

Hrají: Adrien Brody, Beyoncé Knowles, Cedric the Entertainer, Mos Def, Gabrielle Union

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 11. 5. 2009)

Cadillac Records sleduje vzestup Leonarda Chesse (Adrien Brody) a jeho hudebního vydavatelství Chess Records, v jehož stáji byli takoví muzikanti jako Muddy Waters (Jeffrey Wright), Little Walter (Columbus Short), Chuck Berry (Mos Def), Willie Dixon (Cedric The Entertainer) a velká Etta James (Beyoncé Knowles). V příběhu plném sexu, násilí, rasových předsudků a rokenrolu, který se odehrává v Chicagu 50. a 60. let dvacátého století, prožijete vzrušující a bouřlivé osudy některých největších amerických hudebních legend.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Den, kdy se zastavila Země (2008)

Den, kdy se zastavila Země (2008) (Day the Earth Stood Still, The (2008), 2008) (Blu-ray)

Český název: Den, kdy se zastavila Země (2008)

Originální název: Day the Earth Stood Still, The (2008)

Rok výroby: 2008

Žánr: Sci-Fi / Drama / Thriller

Délka: 104 minut (1:44)

Režie: Scott Derrickson

Hrají: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Kathy Bates, John Cleese

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 11. 5. 2009)

Mysleli jsme, že Země je naše. Byla to chyba.

V historii existuje mnoho příkladů střetů civilizací, po nichž ty méně vyspělé zanikly nebo byly zotročeny. V našem filmu jsme těmi méně vyspělými my, lidstvo. Film vypráví příběh mimozemšťana Klaatua (Keanu Reeves), který přicestuje na Zemi s jediným úkolem – zamezit lidstvu jeho organizovanou sebedestrukci i za cenu nejvyšších obětí. Klaatu chce lidstvu pomoci, otázkou je, zda o to vlastně stojíme. Zatímco on chce jednat se světovými mocnostmi, naším jediným zájmem je zavřít jej do laboratoře a vědecky ho prozkoumat. Na útěku z laboratoře ho doprovází astrobioložka Helen (Jennifer Connelly), která spolu se svým nevlastním synem uvízne v Klaatuově poslání.

Film Den, kdy se zastavila Země je remakem klasického stejnojmenného filmu z roku 1951, který natočil Robert Wise.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Výměna

Výměna (Changeling, 2008) (Blu-ray)

Český název: Výměna

Originální název: Changeling

Rok výroby: 2008

Žánr: Krimi / Drama / Mysteriózní / Historický

Délka: 142 minut (2:22)

Režie: Clint Eastwood

Hrají: Angelina Jolie, John Malkovich, Colm Feore, Devon Gearhart, Amy Ryan

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 11. 5. 2009)

Los Angeles, březen 1928. Je svěží sobotní ráno a v útulném domku na předměstí se svobodná matka Christine Collins (Angelina Jolie) před odchodem do práce loučí se svým devítiletým synem Walterem. Netuší, že ho možná vidí naposledy. Po návratu z práce totiž čelí asi největší noční můře každého rodiče – zmizení dítěte. Navzdory usilovnému pátrání státních orgánů se nepodaří zachytit jedinou stopu ztraceného chlapce.

Uběhne pět měsíců a najednou, jako blesk z čistého nebe, udeří šťastná novina. Walter se našel a losangeleská policie, která si potřebuje napravit pošramocenou pověst, zaviněnou četnými skandály, ho s velkou pompou před zraky novinářů předává přešťastné matce. Moment nadšení záhy vystřídá další vlna zoufalství. Nalezený chlapec není její Walter. Policie, která nechce přijít o kladné body, ale trvá na tom, že nalezenec je pohřešovaný Walter Collins a matčiny protesty vysvětluje neskutečnou psychickou zátěží. Stejně bohorovně odmítá i evidentní důkazy svědčící ve prospěch její teorie.

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci a Christine se pustí do boje za svou pravdu s takovou vehemencí, že začne být nepohodlná. Zatímco ona chce jen najít svého pravého syna, ti, kteří by jí měli pomáhat a chránit, dělají vše proto, aby ji umlčeli. Třeba i navždy.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Zuřící býk

Zuřící býk (Raging Bull, 1980) (Blu-ray)

Český název: Zuřící býk

Originální název: Raging Bull

Rok výroby: 1980

Žánr: Drama / Sportovní

Délka: 129 minut (2:09)

Režie: Martin Scorsese

Hrají: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci, Frank Vincent, Nicholas Colasanto

Studio: MGM

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 11. 5. 2009)

Film podle stejnojmenné životopisné knihy o legendárním boxerovi Jakeu La Mottovi, na níž se vysloužilý sportovec podílel ještě se dvěma spoluautory. Díky neuvěřitelnému nasazení jak režiséra tak hlavního představitele i ostatních členů štábu vznikl snímek, jenž patří k vrcholům tvůrcova díla i ke špičkám kinematografie přelomu 70. a 80. let. Svědčí o tom mimo jiné i dva Oscary za herecký výkon Roberta De Nira a za střih.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Těsně vedle

Těsně vedle (Heartbreak Kid, The, 2007) (Blu-ray)

Český název: Těsně vedle

Originální název: Heartbreak Kid, The

Rok výroby: 2007

Žánr: Komedie / Romantický / Drama

Délka: 115 minut (1:55)

Režie: Bobby Farrelly, Peter Farrelly

Hrají: Ben Stiller, Michelle Monaghan, Jerry Stiller, Malin Akerman, Ali Hillis

Studio: DreamWorks

Distribuce v ČR: Magic Box (od 13. 5. 2009)

Až na svatební cestě Eddie zjistil, že našel tu pravou. Dotyčná dáma ale bohužel nebyla jeho novomanželka. Bratři Bobby a Peter Farrellyové, mistři svérázného humoru, který nerespektuje žádná tabu, stvořili další originální komedii plnou omylů – Těsně vedle.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře