Tuzemské Blu-ray filmy - 18. týden 2010

vydáno 2. 5. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Cesta do zatracení, Fantastic Mr. Fox, Fantastický pan Lišák, film, Road to Perdition

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví pouze dva nové Blu-ray filmy. Zajímavou animovanou komedii Fantastický pan Lišák podle knižní předlohy Roalda Dahla a Oscarem oceněné gangsterské drama Road to Perdition / Cesta do zatracení si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Fantastický pan Lišák

Fantastický pan Lišák (Fantastic Mr. Fox, 2009) (Blu-ray)

Český název: Fantastický pan Lišák

Originální název: Fantastic Mr. Fox

Rok výroby: 2009

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie

Délka: 87 minut (1:27)

Režie: Wes Anderson

Hrají: George Clooney, Jason Schwartzman, Bill Murray, Meryl Streep, Michael Gambon

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 3. 5. 2010)

Farmáři Boggis, Bunce a Bean se usnesli přestat trpět, jak jim stále někdo krade slepice a vědí jak na to. Ten někdo je totiž lišák, pan Fox a oni ho sprovodí ze světa spolu s celou jeho rodinou. Tak si to alespoň představují a s puškami nad jeho norou se snu snaží dát zřetelnější obrysy. Pan Fox má však jiné plány a v nich hodlá naplno využít svou liščí povahu.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Road to Perdition / Cesta do zatracení

Road to Perdition / Cesta do zatracení (Road to Perdition, 2002) (Blu-ray)

Český název: Road to Perdition / Cesta do zatracení

Originální název: Road to Perdition

Rok výroby: 2002

Žánr: Krimi / Drama / Thriller / Dobrodružný

Délka: 117 minut (1:57)

Režie: Sam Mendes

Hrají: Tom Hanks, Paul Newman, Jude Law, Jennifer Jason Leigh, Stanley Tucci

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 3. 5. 2010)

Perdition je jméno města, do kterého jede Michael Sullivan (Tom Hanks) se svým synem Michaelem Sullivanem jr. (Tyler Hoechlin). Perdition – zatracení – je také eufemismus pro peklo. A Sullivan senior poznává, že si zvolil životní cestu vedoucí do pekel. Modlí se, aby svého syna od takové cesty uchránil.

Je rok 1931, doba velké hospodářské krize. Michael Sullivan, nájemní vrah, pracuje pro irský gang. Do jeho života vstoupí pan John Rooney (Paul Newman). Zachrání mu život dřív, než si Michael Sullivan vůbec uvědomí, že o krk jde. Pan Rooney je pro Sullivana seniora vzorem. Totéž k svému otci cítí Sullivan junior. Annie Sullivanová (Jennifer Jason Leigh) svého muže velmi miluje.

Neptá se ho na jeho práci. Má se dobře a je za to vděčná, ale často má strach. Bojí se o děti. Avšak práce zasáhne do života Sullivanovy rodiny. Umírá manželka Annie a jejich starší syn. Michael Sullivan se s druhým synem vydává na cestu odplaty a vyrovnání.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře