Tuzemské Blu-ray filmy - 17. týden 2009

vydáno 19. 4. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Bioscop, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Česká televize, DreamWorks, film, Madagascar: Escape 2 Africa, Madagaskar 2, Madagaskar 2: Útěk do Afriky, Magic Box, Tobruk, X-Men, X-Men 2, X-Men 3, X-Men United, X-Men: Poslední vzdor, X-Men: The Last Stand, X2

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví pět nových Blu-ray titulů. Rodinný animák Madagaskar 2, akční komiksovou sci-fi trilogii X-Men a české válečné drama Tobruk si teď jako obvykle krátce představíme. Česká jazyková podpora je samozřejmostí.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Madagaskar 2: Útěk do Afriky

Madagaskar 2: Útěk do Afriky (Madagascar: Escape 2 Africa, 2008) (Blu-ray)

Český název: Madagaskar 2: Útěk do Afriky

Originální název: Madagascar: Escape 2 Africa

Rok výroby: 2008

Žánr: Animovaný / Akční / Rodinný / Komedie

Délka: 89 minut (1:29)

Režie: Eric Darnell, Tom McGrath

Hrají: Ben Stiller, Sacha Baron Cohen, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Chris Rock

Studio: DreamWorks

Distribuce v ČR: Magic Box (od 3. 11. 2010)

Vzpomínáte si na trosky letadla zaklíněné v koruně obřího baobabu, které lemuří král Julián používal coby trůní sál? Tak přesně to se stane klíčovou součástí geniálního únikového plánu, který vymysleli vynalézaví tučňáci. Na cestu domů se kromě nich vydávají i lev Alex, zebra Marty, hrošice Glorie, žirafák Melman a šimpanzi Phil s Masonem. Doprovázejí je král Julián, jeho pobočník Maurice a capart Mort, kteří chtějí poznat, jak to v tom civilizovaném světě chodí.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

X-Men

X-Men (2000) (Blu-ray)

Český název: X-Men

Originální název: X-Men

Rok výroby: 2000

Žánr: Akční / Sci-Fi / Thriller / Fantasy

Délka: 104 minut (1:44)

Režie: Bryan Singer

Hrají: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, James Marsden

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 20. 4. 2009)

Nedaleká budoucnost. Po celé planetě se rodí děti s X-faktorem v genech, který jim dává zvláštní sílu – třeba ničivý laserový pohled nebo schopnost létat, či přesunovat předměty nebo ovládat počasí. Profesor X, Wolverine, Storm, Jean Grey, Rogue, Cyclops, Magneto, Toad, Mystique, Sabretooth jsou mutanti s mimořádnými schopnostmi. Ale pro lidi, kteří takovéto schopnosti nemají, je velice těžké mutanty akceptovat a neubránit se strachu.

Nejcitelněji potřebu naučit mutanty, jak pracovat se svou zvláštní silou a mít nad ní kontrolu má profesor Charles Xavier – světově uznávaný telepat – mutant. Zřídí speciální školu a jeho záměrem je, aby se žáci chovali tak, aby se svět odnaučil strachu před nimi. Xavier přijímá dva nové žáky. Je to Logan – osamělý silák a Rogue, která může přijmout jakoukoliv sílu i paměť ze všeho, čeho se dotkne. Proti filosofii profesora Xaviera stojí senátor Kelly, který by mutanty nejradši zlikvidoval.

Akční sci-fi film podle veleúspěšného comicsového příběhu o tom, jak je těžké najít hranici tolerance v soužití a pochopení svých zvláštností.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

X-Men 2

X-Men 2 (X-Men 2 / X2 / X-Men United, 2003) (Blu-ray)

Český název: X-Men 2

Originální název: X-Men 2 / X2 / X-Men United

Rok výroby: 2003

Žánr: Sci-Fi / Akční / Dobrodružný

Délka: 133 minut (2:13)

Režie: Bryan Singer

Hrají: Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 20. 4. 2009)

X-Meni. Narodili se s jedinečnou genetickou mutací, která jim umožňuje vládnout nadpřirozenými schopnostmi. Pod vlivem profesora Charlese Xaviera (Patrick Stewart) slouží lidstvu. Chrání svět. Ten jim však nedůvěřuje a bojí se jich. Po nesmyslném pokusu o atentát na prezidenta Spojených států, který údajně spáchal neznámý mutant, se veřejnost dovolává zákona, který má mutanty dostat pod kontrolu.

V čele militantně anti-mutantniho hnuti stojí armádní velitel a vědec William Stryker (Brian Cox), o němž se tvrdí, že na mutantech prováděl pokusy. Mutanty nenávidí a hodlá je totálně zlikvidovat. Když zjistí, že jeho vlastní syn je mutant, bez milosti ho zabije. Stryker měl v minulosti co do činění také s Wolverinem (Hugh Jackman) a zná tajemství jeho minulosti. Když Wolverine pátrá po svém původu, uvede Stryker do pohybu svůj anti-mutantní program.

Jsou však i mutanti, kteří se proti lidské civilizaci postavili. Jeden z nich, Magento (Ian McKellen), právě unikl z vězení. Je nepřítelem X-Menů. V situaci, kdy se všichni mutanti stali štvanci, navrhne X-Menům spojenectví proti společnému nepříteli – Strykerovi. X-Meni i jejich spojenci se spolu vydávají na nejnebezpečnější misi v životě.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

X-Men: Poslední vzdor

X-Men: Poslední vzdor (X-Men: The Last Stand / X-Men 3, 2006) (Blu-ray)

Český název: X-Men: Poslední vzdor

Originální název: X-Men: The Last Stand / X-Men 3

Rok výroby: 2006

Žánr: Akční / Sci-Fi / Thriller

Délka: 107 minut (1:47)

Režie: Brett Ratner

Hrají: Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen, Patrick Stewart, Famke Janssen

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 20. 4. 2009)

Velkolepý závěrečný souboj X-Men je nabitý nekončícím napětím a akcí, úžasnými speciálními efekty a zbrusu novými hrdiny a zloduchy. Když je objeven nový způsob „léčby“ mutantů, mírumilovný vůdce Charles Xavier (Patrick Stewart) se utkává se svým militantním protivníkem Magnetem (Ian McKellen) a spouštějí tím válku, která jednou provždy skončí všechny války předchozí!

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Tobruk (2008)

Tobruk (2008) (2008) (Blu-ray)

Český název: Tobruk (2008)

Originální název: Tobruk (2008)

Rok výroby: 2008

Žánr: Drama / Válečný / Historický

Délka: 102 minut (1:42)

Režie: Václav Marhoul

Hrají: Jan Meduna, Petr Vaněk, Robert Nebřenský, Kryštof Rímský, Martin Nahálka

Studio: Česká televize / Bioscop

Distribuce v ČR: Magic Box (od 22. 4. 2009)

Severní Afrika, II. světová válka, podzim 1941. Jiří Pospíchal vstupuje jako dobrovolník do československé armády. Jeho naivní a idealistické představy o hrdinství a válce jsou syrově konfrontovány s nesnesitelným peklem africké pouště, dennodenním ohrožením života a všudypřítomnou smrtí. To vše si u něj vybírá svojí krutou daň – postupnou ztrátu vlastní sebeúcty a odvahy.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře