Tuzemské Blu-ray filmy - 10. týden 2010

vydáno 7. 3. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Master & Commander: Odvrácená strana světa, Master and Commander: The Far Side of the World, Pokrevní bratři, Pokrevní bratři 2, Simpsonovi, Simpsonovi ve filmu, Sony Pictures, The Boondock Saints, The Boondock Saints II, The Boondock Saints II: All Saints Day, The Simpsons, The Simpsons Movie

Blu-ray Disc logo

Ve druhém březnovém týdnu se na našem trhu objeví tři nové Blu-ray filmy. Dobrodružné námořní drama Master & Commander: Odvrácená strana světa režiséra Petera Weira, akční thriller Pokrevní bratři 2 a animovanou celovečerní komedii Simpsonovi ve filmu si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Master & Commander: Odvrácená strana světa

Master & Commander: Odvrácená strana světa (Master and Commander: The Far Side of the World, 2003) (Blu-ray)

Český název: Master & Commander: Odvrácená strana světa

Originální název: Master and Commander: The Far Side of the World

Rok výroby: 2003

Žánr: Akční / Drama / Dobrodružný

Délka: 137 minut (2:17)

Režie: Peter Weir

Hrají: Russell Crowe, Paul Bettany, Billy Boyd, James D'Arcy, Edward Woodall

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 8. 3. 2010)

Námořní kapitán Jack Aubrey se stává poprvé velitelem lodi, která míří do oceánu, přímo do jedné z námořních bitev proti Napoleonovým lodím. Je to brilantní taktik, statečný bojovník, který je oceňován i za přímý boj muže proti muži. Je také milovník kultivované a vtipné konverzace, je muzikální a hraje na housle. Kapitánovým protějškem je jeho přítel Stephen (Paul Bettany), lékař a vynikající britský špión. Na pozadí napoleonských válek je rozehráno vzrušující dobrodružství.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Pokrevní bratři 2

Pokrevní bratři 2 (Boondock Saints II, The: All Saints Day, 2009) (Blu-ray)

Český název: Pokrevní bratři 2

Originální název: Boondock Saints II, The: All Saints Day

Rok výroby: 2009

Žánr: Akční / Krimi / Drama / Thriller

Délka: 117 minut (1:57)

Režie: Troy Duffy

Hrají: Sean Patrick Flanery, Norman Reedus, Julie Benz, Billy Connolly, Clifton Collins Jr.

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 8. 3. 2010)

Troy Duffy, scenárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí tolik očekávané pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů (Norman Reedus, Sean Patrick Flanery). Ti se společně se svým otcem (Billy Connolly) ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni.

Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák (Clifton Collins Jr.) a v patách mají přitažlivou agentkou FBI (Julie Benz)… Svatí jsou zpět!

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Simpsonovi ve filmu

Simpsonovi ve filmu (Simpsons Movie, The, 2007) (Blu-ray)

Český název: Simpsonovi ve filmu

Originální název: Simpsons Movie, The

Rok výroby: 2007

Žánr: Animovaný / Komedie

Délka: 87 minut (1:27)

Režie: David Silverman

Hrají: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 8. 3. 2010)

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se konečně dočkal prvního celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu bude tentokrát čelit globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života. Na filmu pracují stejní tvůrci jako na televizním seriálu, a tak se fanoušci dočkají většiny svých oblíbených postav.

Seriál, který již několik let úspěšně uvádí i Česká televize, si u diváků vydobyl výlučnou pozici především díky kombinaci černého a situačního humoru. Ten samozřejmě ve filmu nebude chybět a už první zveřejněné záběry vyvolaly lehkou kontroverzi. Zejména ten, kde je Bart poprvé za svou kariéru nahý. Snahou tvůrců je k filmu přitáhnout i ty diváky, kteří se zatím s fenoménem Simpsonových příliš nesetkali a zároveň uspokojit věrné fanoušky a překvapit sami sebe.

Ve vedlejších rolích se objeví i některé filmové hvězdy a skutečné postavy americké historie. Tvůrci také odhalili, že se i ve Springfieldu začnou řešit problémy jako znečišťování ovzduší, ekologická krize a současná americká politika. Práce na filmu začaly již v roce 2001, ale od té doby se několikrát velmi radikálně proměnil scénář. I díky mimořádnému zázemí, kterého se tvůrcům dostalo od společnosti Twentieth Century Fox, je film natočený v širokoúhlém formátu a s větší paletou barev než jakou má televizní seriál.

Simpsonovi ve filmu jsou jedním z nejočekávanějších projektů letošního léta a to hlavně díky neokázalé komice, která už skoro dvě desítky let baví milióny diváků na celém světě.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře