Tuzemské Blu-ray filmy - 10. týden 2008

vydáno 2. 3. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Almost Famous, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Na pokraji slávy, Sony Pictures

Společnost Bontonfilm, jediný distributor Blu-ray titulů na našem trhu, přidá v následujícím týdnu do své nabídky další film ve vysokém rozlišení. Tentokrát nás čeká film Na pokraji slávy, který by si neměl nechat ujít žádný z příznivců rockové hudby a zlatých sedmdesátých let.

Všechny u nás oficiálně distribuované filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů společnosti Bonton, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Bohémové

Na pokraji slávy (Almost Famous, 2000)
  • Český název: Na pokraji slávy
  • Originální název: Almost Famous
  • Rok výroby: 2000
  • Žánr: Romantický / Drama / Komedie
  • Délka: 122 minut (2:02)
  • Režie: Cameron Crowe
  • Hrají: Billy Crudup, Frances McDormand, Kate Hudson, Patrick Fugit, Jason Lee
  • Studio: Sony Pictures
  • Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s.
  • Dostupnost v ČR od: 3. 3. 2008

Malý William Miller vyrůstá v San Diegu s přísnou matkou, vysokoškolskou profesorkou. Matčiny neustálé rozepře s Williamovou starší sestrou vyvrcholí dívčiným odchodem z domova. Sestra však nechá mladšímu bratrovi dárek – tajnou sbírku desek rockových kapel. Patnáctiletý Will je zcela oslněn rockovou muzikou, přispívá do školních časopisů a obdivně vzhlíží k hudebnímu kritikovi Lesteru Bangsovi, který se stává jeho novinářským guru.

Když mu Letser zadá první reportáž pro svůj časopis, seznámí se William náhodně s kapelou Stillwater, která je právě na vzestupu. Zvláště jejímu leaderovi, kytaristovi Russellu Hammondovi je poněkud dětský novinář sympatický. Na Williama se obrátí prestižní hudební časopis Rolling Stone, aby pro něj napsal článek a William navrhne právě Stillwater. Patnáctiletý kluk vyjíždí s kapelou na turné a doma zanechává ve strachu puritánskou maminku.

William má před sebou téměř nadlidský úkol: v šíleném cirkuse rockových produkcí si uchovat nadhled, zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě získat odstup, aby mohl napsat objektivní článek. Přátelství s Russellem mu to nijak neusnadňuje, stejně jako přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. A navíc William zjišťuje, že v zákulisí je všechno jinak…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu.

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře