Tři nové tenké USB Blu-ray mechaniky FastMac

vydáno 17. 2. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma IT a software, Ze světa | 3 komentáře

Tagy: APP-6907, APP-6963, APP-6964, Apple, BD-R, BD-R DL, BD-RE, BD-RE DL, Blu-ray, CD, DVD, FastMac, Mac OS X, MacWorld, mechanika, vypalovačka

FastMac - logo

Společnost FastMac, známá svými doplňky a periferiemi pro počítače Apple, představila na veletrhu MacWorld 2009 novou řadu Blu-ray mechanik a vypalovaček. Ty jsou sice určené primárně pro „jablečné“ miláčky, vzhledem k jejich externímu provedení a použití rozhraní USB 2.0 samozřejmě nebude problém připojit je k jakémukoliv modernímu počítači s libovolným operačním systémem.

Modely se vyznačují typickým sexy vzhledem, na který si příznivci výrobků značky Apple potrpí – jsou velmi tenké a vyvedené kompletně v černi. Pod označením APP-6907 se skrývá BD-ROM mechanika, která dokáže Blu-ray disky pouze číst, APP-6963 je modrodisková vypalovačka s jednorychlostním zápisem a konečně nejvyšší a nejdražší model APP-6964 dokáže zapisovat čtyřnásobnou rychlostí (obě samozřejmě na BD-R/RE i BD-R/RE DL).

FastMac USB 2.0 Slimline Blu-ray jednotka

Základní BD-ROM mechanika APP-6907 má stanovenou velmi příjemnou cenu rovných $100, vypalovačky jsou za $300 resp. $400. Jedinou vadou na kráse tak v případě počítačů Apple zůstává chybějící nativní podpora přehrávání Blu-ray filmů, kterou je možné vyřešit pouze instalací systému Windows.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Tři nové tenké USB Blu-ray mechaniky FastMac

Vložil Anonym (bez ověření), 18. Únor 2009 - 10:13

Obrázek uživatele Anonym

Nechapu jednu vec-ve svete se bojuje s piratstvim a pritom firmy na trh uvadeji vypalovacky. Je to stejne jako s DVD. Meli by to vyrobcum zakazat!

Re: Tři nové tenké USB Blu-ray mechaniky FastMac

Vložil d.f.h, 18. Únor 2009 - 10:41

Obrázek uživatele d.f.h

No, to určitě :-) Pokud to ovšem není myšleno jako sarkasmus.

Tenhle přístup k věci se objevil už dávno, když přišly na trh první videorekordéry. To bylo žalob, to bylo soudních procesů! Dnes si to nikdo moc nedovolí, technologii je potřeba hnát stále dopředu – když nebudou výrobci nic vyrábět, zákaznící nebudou nic kupovat. A to není ideální stav :-)

Re: Tři nové tenké USB Blu-ray mechaniky FastMac

Vložil Rx (bez ověření), 19. Únor 2009 - 16:32

Obrázek uživatele Rx

A vlastní domácí HD tvorbu bych si vypáli na co, kdyby nebylo BR pálidel? Nemalujte čerta na zeď. Podle Vás by neměli ani vyrábět např. nože – páchají se jimi trestné činy.