Tři nové projektory BenQ - W6000, W1000 a W600

vydáno 27. 11. 2009 | autor BenQ | sekce Tiskové zprávy | téma Projektory

Tagy: 1080p, 3D Color Management, 720p, BenQ, BrilliantColor, DLP, DynamicBlack, Full HD, HD Ready, HDCP, HDMI, HQV, Independent Color Control, ISFccc, OSRAM, Panamorph Lens, Philips, projektor, Rec. 709, RGB, S-Video, Texas Instruments, UNISHAPE, VIDI, W1000, W600, W6000

BenQ - logo

Vysoký jas a kontrast zaručují skvělý vizuální zážitek!

Společnost BenQ dnes oznámila rozšíření produktové řady svých HD projektorů o tři nové modely, které nesou označení W6000 (1080p), W1000 (1080p) a W600 (720p). Společnost se těmito modely zaměřuje zejména na technicky zdatné uživatele a opravdové nadšence do domácího kina.

Všechny tyto jednočipové projektory jsou zkonstruovány na základě DLP® technologií společnosti Texas Instruments a přinášejí výjimečný požitek z HD videa prostřednictvím pokročilého zpracování obrazu BrilliantColor™ a vysokých poměrů jasu a kontrastu.

V každém z modelů jsou zabudovány špičkové technologie – od zpracování Hollywood Quality Video (HQV™), přes pokročilou technologii lampy a nastavitelné možnosti barev až po duální HDMI, extra dlouhou životnost lampy a kompatibilitu s technologií Panamorph®.

Jednotlivé modely se vyznačují následujícími vlastnostmi a charakteristikami: W6000 je stylizován jako vysoce vybavený projektor v nejluxusnějším 1080p segmentu domácího kina, W1000 jako všestranný 1080p projektor pro domácí zábavu, a konečně W600 jako perfektní 720p zástupce multimediálního projektoru pro domácnosti.

Ať už je váš domov vybaven speciální místností pro kino se sedačkami z multiplexu a oponou, či „pouze“ pohodlným gaučem v obýváku, nové HD domácí videoprojektory od společnosti BenQ jsou výkonnou a přitom cenově dostupnou volbou pro všechny, kteří by si rádi vychutnali požitek z obrovského a vysoce kvalitního obrazu v domácím prostředí.

Projektor BenQ W6000

W6000: Ultrajasný a ultrakontrastní luxus v rozlišení 1080p

Model W6000 je nejlepší volbou v oblasti domácí projekce – zahrnuje v sobě ty nejmodernější technologie pro luxusní domácí zábavu; při promítání filmu prostřednictvím tohoto produktu se budete cítit jako v multiplexu. Díky tomu, že nabízí Full HD video (1080p) při 24 snímcích za sekundu, je W6000 plnohodnotným konkurentem velmi drahých modelů. Stejný formát je využíván i pro profesionální natáčení a editaci filmů, stejně jako v Blu-ray DVD přehrávačích.

Obraz je tedy vždy původní a bezvadný, bez jakéhokoliv znehodnocení, k němuž nevyhnutelně dochází v průběhu procesu konverze. Sofistikovaný systém zpracování obrazu HQV nejenže renderuje HD video v perfektním 1080p rozlišení, ale zároveň zvyšuje úroveň živosti obrazu a podání barev u obsahu ve standardním rozlišení.

Obraz v nižším rozlišení, jako například 480i, je bez ohledu na to, zda pochází z analogových či digitálních zdrojů, automaticky konvertován takovým způsobem, aby vypadal téměř tak dokonale jako skutečný HD obraz.

Kombinace know-how společnosti BenQ, technologie DynamicBlack™ od Texas Instruments a vysoce kvalitní lampy VIDI od firmy Philips přináší podmínky pro skvělou ostrost obrazu i ve tmavých scénách, a to s ohromujícím kontrastním poměrem 50000:1.

Projektor BenQ W6000

Pro vyrovnání se s jakýmikoli světelnými podmínkami dosahuje model W6000 svítivosti na úrovni oslnivých 2500 ansi lumenů.

Dechberoucí reprodukce barev je zde doplněna celým arzenálem dalších vylepšení, mezi něž patří například 10bitové zpracování obrazu, technologie BrilliantColor, nativní škála barev Rec. 709, či možnost vlastního nastavení podání barev prostřednictvím funkce Independent Color Control.

Instalace v domácím prostředí je už doslova hračkou – čočku lze totiž v případě potřeby nastavit jak horizontálně, tak i vertikálně. K dispozici je zoom s proporcemi 1,5:1, duální HDMI vstupy, a dále velmi zajímavá funkce s názvem Imaging Science Foundation Certified Calibration Configuration (ISFccc), jejímž účelem je optimalizace výkonu zařízení podle domácího prostředí konkrétního zákazníka.

Třešničku na dortu představuje možnost dokoupení speciální čočky s názvem Panamorph Lens, díky níž dokáže W6000 zobrazit obraz o poměru stran 2,35:1, což už opravdu dokonale evokuje dojem, jako byste seděli v kině.

Projektor BenQ W1000

W1000: Full HD za méně peněz

Prostřední model celé řady s označením W1000 lze definovat jako 1080p Full HD projektor pro domácí kino vybavený tak, aby podával nadstandardně kvalitní výkon. Stejně jako W6000 se může i W1000 pochlubit šestisegmentovým barevným kolečkem a zpracováním obrazu BrilliantColor pro výjimečně bohaté tóny.

Brilantnost vyobrazení barev u modelu W1000 podtrhuje funkce 3D Color Management a technologie UNISHAPE™ společnosti OSRAM: první zmíněné dovoluje uživateli 100 % nastavení barev bez zbytečných kompromisů; druhé potom zesiluje jas obrazu až o 40 % prostřednictvím změny intenzity lampy projektoru v synchronizaci s barevným kolečkem.

Výsledkem je skutečná filmová magie s dokonale podanými barvami a dosud nezaznamenanou ostrostí tmavých detailů. K dosažení maximální sytosti a bohatosti obrazu i při denním světle slouží vysoký kontrastní poměr 2700:1 doplněný velice slušnou svítivostí na úrovni 1800 ansi lumenů.

Dvířka pro přístup k lampě jsou snadno dostupná a duální HDMI vstupy dovolují snadnou instalaci i připojení. Velkorysá životnost lampy celých 4000 hodin v eko módu zase šetří vaše peníze.

Projektor BenQ W600

W600: Praktický 720p domácí bavič

W600 od BenQ je praktickým řešením pro velkoformátové potěšení v oblasti domácí zábavy. Hry, videa či obrázky pocházející z počítače, televize a mnoha dalších zařízení jednoduše připojíte prostřednictvím duálních HDMI portů s podporou technologie HDCP nebo pomocí RGB, kompozitního i komponentního rozhraní a standardu S-Video.

Graficky náročné hry a komplexní filmové scény jsou bezchybně zobrazeny v HD rozlišení 720p, jehož charakteristiky dále zlepšuje pokročilé šestisegmentové kolečko barev a technologie BrilliantColor, UNISHAPE, a 3D Color Management.

BrilliantColor dovoluje zvýšení jasu až o 50%, zlepšuje zobrazení středních odstínů a pro realističtější a živější reprodukci barev rozšiřuje klasickou RGB paletu o další barvy: žlutou, bílou, fialovou a azurovou.

3D Color Management umožňuje uživatelům vyladit barevné tóny spolu se sytostí odstínů, stejně jako získat individuální barvy pro specifické aplikace tak, aby byly optimalizovány dle představ konkrétního uživatele. Bezchybné podání barev, temné odstíny černé, jasnější odstíny bílé a ostré rozlišení detailů jsou dále podpořeny svítivostí 2000 ansi lumenů a vysokým kontrastním poměrem 3000:1.

Výhodnost výběru modelu W600 jakožto cenově dostupného projektoru pro domácí zábavu ještě umocňuje životnost lampy v eko módu 4000 hodin (nejvyšší ve své třídě), stejně jako příkon v pohotovostním režimu pod hranicí 1 wattu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře