Trailerové sci-fi hody: Superman vs. Smith vs. Cruise

vydáno 12. 12. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Ze světa | 5 komentářů

Tagy: After Earth, film, Man of Steel, Muž z oceli, Nevědomí, Oblivion, Superman, trailer

Vánoční svátky jsou pro Hollywood ideálním obdobím, jak divákům nasázet do hlavy tunu upoutávek na budoucí filmové pecky, a ani letos tomu není jinak. Ostatně letní sezóna startuje už za půl roku, a kdo nezačne lákat do kina nyní, mohl by ve výsledku utřít nos. A jelikož jde ve čtvrtek (v USA v pátek) do kin Hobit, někteří se snaží žhavé upoutávky nacpat i před Jacksonovu tříhodinovou chodící etudu.

Platí to hlavně pro nového Supermana. Snyderův Muž z oceli je od začátku celkem riskantní podnik (Superman se vrací, od něhož se nová verze distancuje, se dostal do černých čísel s odřenýma ušima) a u Warner Bros. moc dobře vědí, že na „nolanovské“ pojetí superhrdinského Mirka Dušína bude potřeba lákat hodně intenzivně, osudově a akčně. A právě to se nové upoutávce daří s přehledem. Soundtrack z Gladiátora sice k obrazu úplně nepasuje, ovšem prezentovaný materiál je excelentní. Je hezké vidět, že ultrastylista Snyder dovede přehodit výhybku a vrátit se ke kořenům z Úsvitu mrtvých.

Oslnit se však snaží i Joseph Kosinski. Režisér Tron: Legacy vsadil opět na sci-fi, a jelikož do Oblivionu (aka Nevědomí) obsadil Toma Cruise, jedná se automaticky o projekt, jenž by mohl válcovat pokladny. V traileru se navíc odráží Kosinského zkušenost s moderní architekturou, tudíž je stále na co zírat. Jestli se pohrnou do kin davy ovšem budou rozhodovat další upoutávky. Zatím se čeří hlavně atmosféra a vizuál.

Co by za to dal M. Night Shyamalan, kdysi vzývaný Ind, z něhož mají po Posledním vládci větru a ekologickém Stalo se srandu i křováci v Ugandě. Ten se pokusí vrátit do první ligy skrze hitmakerovskou tvář Willa Smithe, jehož propadáky spočítáte na prstech jedné ruky po zásahu granátu, a jeho synátora, nicméně je otázka jestli After Earth zaujme zápletkou jako vystřiženou z Planety opic. Úprk z planety, komplikace a dopad na planetu, jež je ovládaná zvířaty? Kolikrát jsme něco podobného viděli? Shyamalan se ke všemu nemůže opřít o úplně dokonalé triky, takže film působí nepříjemně videoherně. Ale naděje umírá poslední, takže neházejme šokující pointu do žita předčasně.

Který trailer vás nejvíc zaujal?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: Trailerové sci-fi hody: Superman vs. Smith vs. Cruise

Vložil rostiq36 (bez ověření), 12. Prosinec 2012 - 22:51

Obrázek uživatele rostiq36

No..když to shrnu, Shyamalan už může jen překvapit (a zdá se že ani tentokrát to nevyjde :) ), Oblivion bude stejná úchylárna jako Tron, a to v jakém chcete smyslu, mno a nový Supík strčí oba výše zmíněné hravě do kapsy, co se kvalitou zpracování týče :)

Re: Trailerové sci-fi hody: Superman vs. Smith vs. Cruise

Vložil atlass (bez ověření), 13. Prosinec 2012 - 13:55

Obrázek uživatele atlass

rostliq36 presne ako pises, ten Superman trailer dava tusit ze film bude paradny. Ale zaujal ma aj Oblivion. Uz len kvoli Cruisovi si myslim ze to bude super film. To zas pojde penazi do blurayok :-)

Re: Trailerové sci-fi hody: Superman vs. Smith vs. Cruise

Vložil marko (bez ověření), 13. Prosinec 2012 - 19:41

Obrázek uživatele marko

tak Superman palec hore! toto sa mi paci

Re: Trailerové sci-fi hody: Superman vs. Smith vs. Cruise

Vložil CainPullo (bez ověření), 13. Prosinec 2012 - 23:08

Obrázek uživatele CainPullo

Superman vede na plný čáře :)

Re: Trailerové sci-fi hody: Superman vs. Smith vs. Cruise

Vložil CainPullo (bez ověření), 13. Prosinec 2012 - 23:09

Obrázek uživatele CainPullo

p.s.: Lisa Gerrard?