Toshiba bude vyrábět čipy pro Sony PlayStation 3

vydáno 22. 2. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Cell, IBM, LSI Corporation, PlayStation 3, PS3, RSX, SCEI, Sony, Sony Computer Entertainment, televizor, Toshiba, válka formátů

Toshiba - logo

Společnosti Sony, SCEI (Sony Computer Entertainment) a Toshiba oznámily vytvoření společného podniku, určeného pro výrobu vysoce výkonných polovodičů. Kromě jiného jde hlavně o Cell a RSX čipy pro herní konzole Sony PlayStation 3.

Sony prodá společnosti Toshiba celou výrobu mikročipů v západním Japonsku za 835 milionů dolarů. Ve spolupráci obou firem se budou vyrábět vysoce výkonné čipy, určené nejen do produktů Sony – Toshiba chce začít používat Cell procesory ve svých televizorech, například pro dekódování více zdrojů HD videa nebo pro obrazovou manipulaci.

Výroba bude ze začátku probíhat 65nm technologií, ale díky spolupráci společnosti Toshiba s výrobcem polovodičů LSI Corporation by mělo relativně brzy dojít k přechodu na 45nm. Také by měl pokračovat další výzkum, především co se týče zvýšení produkce a zlepšení efektivity výroby.

Sony PlayStation 3

V souvislosti s válkou formátů, ve které Sony se svým Blu-ray diskem zvítězila nad HD DVD společnosti Toshiba, by se tato zpráva mohla zdát přinejmenším podivná, ale ve skutečnosti spolu tyto věci vůbec nesouvisí a nejde ani o žádné velké překvapení. Sony totiž oznámila záměr o prodeji této části své výroby společnosti Toshiba už loni v říjnu, i když tehdy ještě nebyla známá cena.

Navíc není žádným tajemstvím, že na vývoji samotné technologie, použité v procesorech Cell, spolupracovala s IBM právě Toshiba.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře