THX částečně ukončí slibný Media Director

vydáno 9. 9. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Přehrávače, IT a software | 5 komentářů

Tagy: THX, THX Media Director

THX Media Director

Media Director od THX se zdál jako výborný nápad. Jednalo se o softwarové řešení problému, se kterým se potýkají téměř všechny domácnosti, a sice jak nastavit televizor nebo jinou součást domácího kina? Media Director v sobě měl přenášt informace, na jejichž základě by se kompatibilní televizor, projektor, přehrávač a receiver nastavily samy přesně podle standardů THX.

Ty jsou všobecně považovány za referenční v oblasti audiovizuální techniky. Díky tomu by měla každá domácnost správně nastavený A/V systém, což by především znamenalo, že by se lidé na filmy na Blu-ray dívali přesně v takovém podání, v jakém by měli a v jakém chtějí tvůrci, abychom film sledovali.

Od jejího ohlášení se ale technologii ze záhadných důvodů nepodařilo rozšířit. Kompatibilních zařízení se objevilo naprosté minimum, stejně tak disků, na nichž se kód nacházel a než by se v domácnostech začaly objevovat kompletní řetězce osazené Media Director funkcí, pravděpodobně by uplynulo několik let. Z tohoto hlediska Media Director logicky přestal být zajímavý. Projekt byl proto ukončen.

THX Media Director na Blu-ray Star Wars

THX ho každopádně neposílá k ledu úplně. Naopak slibuje, že se myšlenka Media Directoru akorát vydá jiným směrem. Jakým? To nikdo přesně neví a ještě nějaký ten pátek vědět nebude. Společnost totiž konkrétní záměry s Media Directorem oznámí až na CES 2013. V nekonkrétním tiskovém prohlášení padlo jen to, že se THX pokusí zaměřit více na Smart TV, tablety a sféru mobilních zařízení všeobecně.

Sen o tom, že bychom jednoho dne měli doma všichni bez výjimky správně nastavené televizory, se tedy zatím opět rozplývá. Jen i sáhněte do svědomí – Kdo z vás má televizor nastavený podle testovacích obrazců a kdo jen „by voko“?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: THX částečně ukončí slibný Media Director

Vložil th0ca (bez ověření), 10. Září 2012 - 9:53

Obrázek uživatele th0ca

by voko u me. Tu moji herku neni mozny nastavit, jedno policku u zeleny je dobry, ale malo a druhy uz je zas o 100% moc :(

Re: THX částečně ukončí slibný Media Director

Vložil st39.6, 10. Září 2012 - 10:31

Obrázek uživatele st39.6

ja teda mam nastaveno podle testdiscu. u bd je to easy, ale u PC vstupu je bordel v tom, ze kazdej rip je v jinym kodeku a pokazdy vyleze jasove uplne jinej obraz, takze u PC jedu by voko

Re: THX částečně ukončí slibný Media Director

Vložil moviereaper (bez ověření), 10. Září 2012 - 12:26

Obrázek uživatele moviereaper

já mám tv nastavenou alespoň podle tohoto: http://www.avforums.com/…perfect.html, né že by tam byla hromada věcí, kterou by člověk dávno nevěděl, ale pár tipů jsem na doladění tv našel…

Re: THX částečně ukončí slibný Media Director

Vložil PNS (bez ověření), 10. Září 2012 - 23:00

Obrázek uživatele PNS

„Kino“ režim na tv, ale myslím že s THX optimizérem na DVD Star Wars to „hrálo“. Bohužel na BD nic takového nemám. Alespoň jsem si nevšiml že by to na BD SW bylo (obyč. edice I-III a IV-VI)

Re: THX částečně ukončí slibný Media Director

Vložil th0ca (bez ověření), 11. Září 2012 - 10:21

Obrázek uživatele th0ca

jj THX optimizer byl i na DVD rozsireny verze Vetrelcu quadrilogy. Na bluray uz neni :(