Temný rytíř v modrém - The Dark Knight na Blu-ray

vydáno 2. 10. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy | 8 komentářů

Tagy: Batman, Batman Begins, Batman začíná, Batpod, BD-Live, Blu-ray, Dolby TrueHD, film, IMAX, Magic Box, Temný rytíř, The Dark Knight, VC-1, Warner Bros.

Temný rytíř (The Dark Knight, 2008)

Pokračování úspěšné „netopýří“ reinkarnace Batman začíná zřejmě vejde do dějin, a to hned z několika důvodů. Temný rytíř má po vítězném tažení kinosály namířeno i do našich Blu-ray přehrávačů.

Příběh, ve kterém tragicky zesnulý Heath Ledger ztvárnil šíleného Jokera a navždy se tím zapsal do filmové historie, jistě není třeba představovat. Za necelých jedenáct týdnů od svého uvedení do kin vydělal celosvětově už téměř miliardu dolarů, takže se dá s jistou nadsázkou říct, že ho viděl skoro každý. To ale samozřejmě nestačí, po kinosálech jsou na řadě domácí kina, tedy DVD a Blu-ray vydání.

Jestliže Batman začíná vyšel na Blu-ray v červenci a od té doby se nehnul z čelních pozic žebříčku nejprodávanějších titulů, Temný rytíř bude mít zcela jistě ještě větší úspěch. Studio Warner, které za celou filmovou sérií stojí, si je toho plně vědomo a Blu-ray vydání nadělilo do boje o zákazníky velmi slušnou výzbroj.

Temný rytíř vychází na Blu-ray 9. prosince ve dvou edicích. Obě jsou dvoudiskové a mají naprosto stejné technické parametry, liší se jen jejich balení. Kromě klasického vydání je totiž k dispozici ještě limitovaná sběratelská edice, obsahující maketu Batpodu.

Temný rytíř - limitovaná edice (The Dark Knight - Limited Edition, 2008)

Film samotný je na dvouvrstvém 50 GB disku s 1080p VC-1 obrazem a Dolby TrueHD 5.1 zvukem. Některé scény byly točeny IMAX kamerami a budou takto prezentovány i na Blu-ray vydání – jde samozřejmě o poměr stran obrazu, který bude u šesti vybraných IMAX scén místo 2,40:1 klasických 16:9 a zabere tedy beze zbytku celou plochu televizoru.

Temný rytíř také bude prvním Blu-ray titulem studia Warner, který bude obsahovat BD-Live bonusy (tedy obsah dostupný přes internet). Podrobnosti o těchto bonusech zatím ale nebyly oznámeny.

Temný rytíř – 1. disk

  • film (1080p VC-1 / Dolby TrueHD 5.1)
  • Gotham Uncovered: Creation of a Scene – režisér Christopher Nolan se svými spolupracovníky popisuje vznik filmu a komentuje jeho jednotlivé aspekty, například kaskadérské výkony, natáčení pro IMAX, Batmanovu výbavu, Batpod a další

Temný rytíř – 2. disk

  • Batman Tech – sonda do technického vybavení Temného rytíře (HD)
  • Batman Unmasked: The Psychology of The Dark Knight – pokus o psychoanalýzu Bruce Waynea (HD)
  • Gotham Tonight – šest epizod z fiktivní televizní stanice Gotham Cable's Premier News
  • The Galleries – fotografie z natáčení, náčrtky, Jokerovy karty, plakáty, trailery, televizní upoutávky…
Temný rytíř - Joker

A nakonec jedna velmi dobrá zpráva: oba filmy, tedy Batman začíná a Temný rytíř, vycházejí v prosinci na Blu-ray oficiálně i u nás. Je to zásluhou společnosti Magic Box, která v říjnu vstupuje na tuzemský trh s Blu-ray tituly studia Warner. V předvánočním čase by mohly tyto blockbustery alespoň trochu rozhýbat u nás stále ještě stojaté vody domácího kina ve vysokém rozlišení.

DVDobchod.cz - logo

Oba zmiňované filmy na Blu-ray a spoustu dalších si můžete už teď předobjednat například v e-shopu DVDobchod.cz.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Temný rytíř v modrém - The Dark Knight na Blu-ray

Vložil Kass (bez ověření), 3. Říjen 2008 - 17:43

Obrázek uživatele Kass

Počítám ale, že ty IMAX scény budou doufám měnit formát obrazu z 2,40:1 na 1,85:1 jen když si to „navolím“. Asi by mě ve vší úctě k všemožným vychytávkám dost štvalo kdyby mi obraz takhle samovolně přeskakoval…

Re: Temný rytíř v modrém - The Dark Knight na Blu-ray

Vložil d.f.h, 3. Říjen 2008 - 19:03

Obrázek uživatele d.f.h

To se teprve uvidí, ale řekl bych, že je to pravděpodobné.

Re: Temný rytíř v modrém - The Dark Knight na Blu-ray

Vložil Anonym (bez ověření), 29. Říjen 2008 - 11:53

Obrázek uživatele Anonym

Blue-ray je nejlepsi uz prestanu kupovat a vypalovat DVD a začnu kupovat Blue-ray…1. cil asi Temný Rytíř nebo Hancock.....

Re: Temný rytíř v modrém - The Dark Knight na Blu-ray

Vložil Anonym (bez ověření), 29. Říjen 2008 - 12:11

Obrázek uživatele Anonym

a Limitovaná edice s Batpodem bude obsahovat Blue-ray v kovové krabičce s českým dabingem ??? a kolik bude přibližně stát?

Re: Temný rytíř v modrém - The Dark Knight na Blu-ray

Vložil d.f.h, 29. Říjen 2008 - 12:49

Obrázek uživatele d.f.h

Moc bych se divil, kdyby se u nás limitovaná edice vůbec objevila, čili česká jazyková podpora se nejspíš konat nebude. U normální edice ano.

Re: Temný rytíř v modrém - The Dark Knight na Blu-ray

Vložil Anonym (bez ověření), 30. Říjen 2008 - 21:34

Obrázek uživatele Anonym

Je pravda že na Blue-ray je film v IMAX formátu… tedy největší rozlišení na světě

Re: Temný rytíř v modrém - The Dark Knight na Blu-ray

Vložil d.f.h, 30. Říjen 2008 - 22:02

Obrázek uživatele d.f.h

Ne, to pravda není. Blu-ray nemá s IMAXem vůbec nic společného.

Re: Temný rytíř v modrém - The Dark Knight na Blu-ray

Vložil Patrik (bez ověření), 3. Leden 2009 - 23:56

Obrázek uživatele Patrik

Blue-Ray nejlepší proto musel být první z nich The Dark Knight ! Zatím jěště nemám Blue-Ray Player ale koupil jsem ho z toho důvodu abych se na Temného Rytíře ještě více těšil v těch strhujících detailech !

Poprvé když jsem viděl a srovnal rozdíl Traileru Temného Rytíře v HD a PAL dvd verzi, tak to byl zážitek jako nikdy předtím ! Temný Rytíř mě zcela ovládnl že jsem přestal kupovat DVD a začal s Blue-Ray!

Vlastě Temný Rytíř je moje poslední DVD v Limitované Edici s Batpodem a první Blue-Ray ! Když chcete projevit velký důkaz o fanouškovství k Jokerovi i Batmanovi , mě tedy ohromil Joker, tak musíte mít doma Celou ságu,Limitovanou Edici s Batpodem,Komiksy a na závěr…

=jsem si objednal z USA figurku= ( no figurka se tomu říci nedá protože je přes 30 Cm vysoká ) která má 32 plně pohyblivých kloubů a je od Hot Toys. Fascinující detaily no a kolik jsem v přepočtu za to dal? Nooo držte se skoro 3000,– Kč a vezměte ještě dovoz z USA to vás přijde o další tisícovku navíc Podle toho od jaké přepravní služby a váze balíku, tohle je vlastně velký ale opravdu velký důkaz o fanouškovství nejen k Jokerovi a k tomuhle fascinujícímu megafilmu ale i k celému mýtu Batmana, takže =Joker= Forever a Batman taky :)))) Trojce zdar !

Tento Článek je věnován na památku Heatha Ledgera :(