Temný rytíř povstane v IMAXu

vydáno 13. 12. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy

Tagy: Batman, Blu-ray, IMAX, Mission: Impossible - Ghost Protocol, Temný rytíř povstal, The Dark Knight Rises

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal. To je oficiální český distribuční název jednoho z nejočekávanějších filmů příštího roku. Christopher Nolan bude mít co dělat, aby v něm naplnil všechna očekávání, ta totiž po famózním Temném rytířovi doslova vystřelila do nebeských výšin. Jak dopadne závěrečná kapitola legendy o Temném rytířovi, se dozvíme až v červenci příštího roku a žádné detaily o příběhu si tu prozrazovat nebudeme. Víme ale, kde bude třetího Batmana nejlepší sledovat. Asi to není žádné překvapení: v IMAXu.

Ostatně že bude Christopher Nolan se svým dvorním kameramanem Wallym Pfisterem točit co největší množství scén třetího Batmana na IMAX kamery, už víme velice dlouho, oproti dílu předchozímu však plnohodnotná imaxovská stopáž nakyne více, než se čekalo. Jestliže v Temném rytířovi jsme si v IMAX formátu mohli užít především akční sekvence a několik velkých celků, Temný rytíř povstal jde o level dál. Nolan s Pfisterem v něm totiž natočili na IMAX kamery i několik klíčových dialogů, což je vzhledem k hlučnosti kamer (dialog se musí donahrávat ve studiu) docela nezvyklé.

Nejen díky tomu tak stopáž scén natočených na 70mm pás stoupla na neuvěřitelných 45–50 minut (v závislosti na finální podobě sestřihu). Ano, Temný rytíř povstane téměř v hodině IMAX záběrů, což samozřejmě znamená i to, že se stejného množství scén dožijeme i později na Blu-ray.

TIP: Podívejte se u nás na teaser na třetího Batmana ve vysokém rozlišení

Je to skvělá zpráva pro každého, komu připadá, že kino v posledních letech ztrácí na svém kouzle. Scény natočené na IMAX kamery a promítané na tak obří plátna nám ho v mnohém připomenou (ano, i to tuzemské IMAX digital má oproti klasickému kinu pořád navrch). Ostatně o tom se budeme moct přesvědčit už tento týden v rámci IMAX projekcí čtvrtého Mission: Impossible. To je sice proti Nolanovu Batmanovi slabý čajíček, 23 minut stopáže natočené na IMAX kamery by ale mělo být dostatečně lákavou ochutnávkou. Teď už se jen modlit, aby oba filmy dopadly skvěle.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře