Televizory Sony BRAVIA SXRD řady R2000

vydáno 2. 10. 2006 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: 1080p, BBE Digital, BRAVIA, BRAVIA ENGINE PRO, Cinema Black Pro, Digital Reality Creation HD-HD, Full HD, HDTV, MPEG-4, projekční televizor, R2000, Sony, SXRD, televizor, TV tuner

70 palců televizorů BRAVIA SXRD řady R2000 dosahuje plného HD rozlišení

Plné HD rozlišení (1080 řádků) v bezkonkurenčních barvách a čistotě zobrazení na impozantní 70" obrazovce společně s vynikajícím zvukem.

Použitím trojité SXRD projekce a díky nejnovější verzi BRAVIA ENGINE PRO i technologii na zvýšení kontrastu Cinema Black Pro přináší řada R2000 plné HD (1080p) v podobě, která je k vidění jen zřídka. Její impozantní 70" obrazovka zobrazí na každém z více než dvou miliónů pixelů plného HD (1080p) rozlišení i nejjemnější detaily. Tato neuvěřitelně věrná úroveň zobrazení je možná díky třípanelové zobrazovací technologii Sony SXRD™, která je jádrem řady R2000.

Sony BRAVIA SXRD R2000

SXRD (Silicon X-tal Reflective Display) nabízí velmi krátkou dobu odezvy, pouhých 2,5 ms, která zaručí obraz tak plynulý, jako je realita sama. Velmi jemné řízení pixelů díky 12bitovému ovladači panelu zajišťuje plynulou a přirozenou gradaci nezbytnou k realistickému zobrazení všech odstínů pleti a plné HD rozlišení 1920×1080 je doslova na hranici dosažitelné kvality.

S pomocí revoluční mikrokonstrukční techniky Sony SXRD™ odstraňuje mezery mezi jednotlivými pixely na panelu, a proto má i další viditelnou výhodu – vytvořený obraz má tak výjimečně jemnou zrnitost, takže dosahuje nejvyšší možné čistoty.

Než se signál vůbec dostane do projekční části televize, je upraven pomocí BRAVIA ENGINE PRO. Jedná se o nejpokročilejší verzi vysoce ceněného systému Sony na zpracování obrazu, která byla dosud vytvořena. Ta nedá šanci ani té nejmenší obrazové chybičce. Redukce šumu, korekce barev, gradační korekce, výraznější detaily, plynulost pohybů, vyšší kontrast a další. Vše potřebné, abyste získali dokonale věrný obraz.

BRAVIA ENGINE PRO má i další unikátní funkci: Digital Reality Creation HD-HD (dotváření digitální reality mezi HD rozlišeními). S touto technologií se zkvalitňuje rozlišení u všech obrazů, které mají nižší rozlišení než plné HD (1080 řádků), a to včetně 720řádkového HD. Náš vlastní algoritmus na základě nejrůznějších variací existujících pixelů generuje dodatečné pixely a přidává je, až dosáhne plného rozlišení 1920×1080. Tak je využit celý potenciál obrazovky. Výsledkem je, že běžný SD, ale i HD obraz, jsou zobrazeny do nejmenšího detailu a tak věrně, že předčí i originál.

Kontrast a jas jsou zásadní pro kvalitní a úspěšný projekční systém. Zde vstupuje do hry Cinema Black Pro. Jeho úkolem není zlepšovat obraz pouze změnou intenzity svitu lampy, ale také ovládáním clony. Otevřením clony získáme vysoký jas a běžný kontrast. Zavíráme-li clonu, jas klesá, ale současně se zvyšuje kontrast. Ať již sledujete cokoliv, Cinema Black Pro zajistí, že to vypadá naprosto dokonale. Poslední ingrediencí nedostižného obrazu je speciální povrchová úprava obrazovky, která odstraňuje rušivé odrazy světla.

Tak kvalitní obraz si zaslouží stejně dokonalý zvuk, a proto je řada R2000 vybavena špičkovými bočními reproduktory. Ty lze dokonce odpojit, aby se v daném prostředí podařilo dosáhnout co nejlepšího efektu. To základní, tj. napodobení reality, vytváří systém digitálního zpracování zvuku Dolby Pro Logic® II Virtual Surround, který ozvučí váš prostor, přesvědčivě napodobujíc vícekanálové audio. To, co slyšíte, bylo ještě vylepšeno pomocí technologie BBE Digital®, která dále prokresluje zvuk a zlepšuje jeho čistotu, se zvláštním zaměřením na dialogy, které u běžných televizních virtuálních surround systémů bývají často kamenem úrazu.

„Obrovská obrazovka přístrojů řady R2000 je dokonalou ukázkou toho, co všechno Sony SXRD dokáže,“ doplňuje Ivan Trachta, manažer obchodu a marketingu Sony Czech. „Velikost obrazu zaručuje, že musí být opravdu velmi dobrý – jinak by se odhalily všechny jeho vady. Technika SXRD je tak plynulá, jasná a rychlá, že ji lze uplatnit v přístrojích se 70“ obrazovkou, a obraz stále vypadá skvěle."

Přístroje řady A2000 jsou připraveny pro příjem neplaceného pozemního digitálního vysílání (DVB-T) přes zabudovaný digitální DVB-T tuner. Pozice pro PC Card umožňuje v budoucnu instalaci dekodéru pro příjem vysílání používajícího MPEG-4 kompresi. Široká škála možností připojení externích HD a AV zdrojů nezahrnuje pouze jeden, ale hned dva konektory HDMI (High-Definition Multimedia Interface). Další možnost propojení zajišťují komponentní, AV a počítačové rozhraní, tři Scart konektory a optický digitální výstup pro zvuk.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře