Technologie Epson EPE na Mistrovství světa IAAF

vydáno 27. 8. 2009 | autor Epson | sekce Tiskové zprávy | téma Ze světa

Tagy: 3LCD, EPE, Epson, IAAF

Epson - logo

Od 15. do 23. srpna 2009 se v Berlíně sejdou nejlepší atleti při příležitosti konání 12. mistrovství světa federace IAAF v atletice. Společnost Epson je na tomto mistrovství opět oficiálním partnerem v oblasti informačních technologií, čímž navazuje na partnerství zahájené v roce 1997.

Už jste si někdy položili otázku, jak se grafická analýza závodů zobrazuje na televizní obrazovce v reálném čase? Pro tyto účely vyvinula společnost Epson systém EPE, který poskytuje televizním divákům celého světa atraktivní pohled do světa moderní atletiky.

Epson systém EPE

Nabízí například televizní grafiku s trojrozměrnou analýzou skoku do dálky i trojskoku a rovněž generuje data pro komentátorský informační systém společnosti Epson. Analyzuje umístění chodidla atleta na odrazovém prkně při skoku do dálky a jednotlivé fáze při trojskoku.

Co se týče trojskoku: Jak vyplývá z názvu, skládá se ze tří po sobě následujících skoků (poskok, přeskok a skok). Projekce využívající technologie Epson 3LCD také probíhá ve třech fázích. Nejprve je bílé světlo lampy rozděleno na tři základní barvy – červenou, modrou a zelenou (poskok).

Poté provede displej LCD modulaci každé z těchto tří barev na úrovni jednotlivých obrazových bodů (přeskok) a nakonec optický hranol tyto barvy znovu spojí (skok). Na rozdíl od jiných projekčních technologií vždy vidíte plně barevný obraz, což znamená, že technologie 3LCD produkuje více detailů.

Společnost Epson vytvořila webové stránky www.epson.com/sports, na kterých najdete další zajímavé informace o společnosti Epson a 12. mistrovství světa federace IAAF v atletice pořádaném v Berlíně v roce 2009.

Epson - Mistrovství světa IAAF
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře