Technika Panasonic P2 posiluje zpravodajství Rádia Svobodná Evropa

vydáno 24. 12. 2009 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video, Z domova

Tagy: AG-HMC151, AG-HPX500E, AJ-HPS1500, AVCHD, HDD, MPEG-4, P2, P2 HD, Panasonic, PBITS, pevný disk, Proffesional Broadcast and IT System, Radio Free Europe, Radio Liberty, Rádio Svobodná Evropa, rekordér, SD, SDHC, videokamera

Panasonic - logo Radio Free Europe / Radio Liberty - logo

Divize PBITS (Proffesional Broadcast and IT System) Panasonic Česká a Slovenská republika dodává Rádiu Svobodná Evropa profesionální P2 HD techniku pro pořizování a zpracování videa.

Panasonic tak reaguje na aktuální technologické potřeby rádia, které začíná na svých internetových stránkách nabízet zpravodajství z celého světa také prostřednictvím video spotů, a rozšiřuje tak své klasické a celosvětově ceněné rozhlasové zpravodajství.

Na základě již předchozích pozitivních zkušeností s P2 produkty od společnosti Panasonic si redakce pro tento účel pořizuje kompletní vybavení založené na nejmodernější P2 technologii: kamery AG-HPX500E, AVCHD kamery AG-HMC151 a kompletní studiovou výbavu postavenou na P2 studiovém rekordéru AJ-HPS1500.

Hlavní výhodou profesionální řady Panasonic P2 HD je její spolehlivost a odolnost, prokazatelná i v náročných podmínkách. Záznam s vysokým HD rozlišením je možné pořizovat a ukládat bez rizika mechanického opotřebení, které je typické pro systémy s páskami, pevnými nebo optickými disky.

Řada AVCHD kamer společnosti Panasonic přináší také výhody záznamu na bázi technologie MPEG-4. Záznam na SD/SDHC kartu umožňuje podobně jako technologie P2 rychlou a jednoduchou práci s vysokou spolehlivostí díky odolnosti vůči nárazům, vibracím a extrémním teplotám.

Navíc P2 i SD/SDHC karty lze používat opakovaně a zaznamenávat na ně video jako digitální datové soubory. Obsah je následně možné uložit na vysokokapacitní pevné diskové jednotky (HDD).

Panasonic - P2 HD technika

Mezi významné benefity patří i snížení nákladů na údržbu, delší provozní životnost a okamžitý přístup k videozáznamům. Záznamový formát je univerzální a kompatibilní se všemi dosud používanými video formáty.

P2 HD produkty tak nabízejí rychlou, jednoduchou a přesnou obsluhu, vysoce kvalitní obraz a maximální flexibilitu procesů zpracování záznamů. Výhodou je i snadný převod na nastupující média v souladu s budoucím vývojem technologií.

„Rozhodnutí Rádia Svobodná Evropa využívat produkty Panasonic P2 a AVCHD má pro společnost Panasonic velký význam. Věříme, že naše výbava bude reportérům pomáhat při jejich náročné práci a že svou kvalitou přispěje k zatraktivnění obsahu webových stránek,“ dodává Branislav Šimkanin, Country Manager Panasonic PBITS pro Českou a Slovenskou republiku.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře