Stylový konvertibilní notebook od Toshiby zvládá 4K

vydáno 7. 9. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: 4K, Toshiba Satellite Radius 12, Ultra HD

Společnost Toshiba uvedla konvertibilní notebook Satellite Radius 12, jehož 12,5palcový displej nabízí exkluzivní rozlišení 4K.

Pokud jde o Ultra HD rozlišení, zde Sony získalo prvenství na poli telefonů, Samsung na poli Blu-ray přehrávačů, no a Toshiba pastvu pro oči uživatelů přenesla do podoby laptopu (dosavadní „rekordmani“ od Lenovo a dalších výrobců nabízeli „pouze“ rozlišení QHD+, tedy 3200×1800). A co kromě ohromného rozlišení 3840×2160 bodů novinka nabízí? Tak především běží na nejnovějších procesorech Intel Core i7 šesté generace, byť je jen 1,5 centimetru tenká a váží jen 1,3 kg.

Zařízení je vyrobeno z broušeného kovu, který je okolo displeje doplněn tenkým rámečkem. Celkově design dodává stroji punc výjimečnosti, nicméně to nejdůležitější uvidíte, až když laptop zapnete. Toshiba pro svůj 4K displej používá barevnou kalibraci schválenou společností Technicolor, což má prý za následek věrnější barvy (bohužel nemůžeme potvrdit, neboť jsme zařízení naživo neviděli a tento článek není recenze). Navíc lze v průběhu práce přepínat mezi různými režimy barevného zobrazení, což se hodí zejména pro lidi pracující s grafikou.

Výše zmíněné procesory jsou doplněny 8 GB RAM a úložištěm o velikosti minimálně 256 GB. A pokud chcete ušetřit a nevadí vám, že se nebudete moci chlubit prvním 4K notebookem v okolí, můžete si koupit i 1080p verzi.

U specifikací je nutné zmínit ještě vestavěné reproduktory značky Harman Kardon, porty USB 3.1 a 3.0 a integrovanou grafiku Intel HD 5200, což je přinejmenším zvláštní, vezmeme-li v úvahu jinak nadprůměrné a prémiové vybavení. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že se nejedná o herní stroj, ale především pracovní nástroj.

Toshiba Satellite Radius 12 bude k dispozici do konce letošního roku, cena zatím nebyla oznámena.

Zdroj: EnGadget

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře